Ο Δούρειος ίππος που λέγεται ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΙΛΙΑ

 

 

Του Γιώργου Αναλυτή

Για πολλοστή φορά,  με τη συμμετοχή του στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, (η οποία αποτελεί έναν ακόμη φορέα επιβολής του κατοχικού καθεστώτος στη χώρα μας), ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έδωσε τα διαπιστευτήρια σε όσους…εξ-ΥΠΗΡΕΤΕΙ.

Κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαΐου,  στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μίλησε για την ανάγκη αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων από το συγκεντρωτικό κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δρομολόγηση παρεμβάσεων, που θα ενισχύσουν τις τοπικές οικονομίες.

Εστίασε στην ανάγκη να δρομολογηθούν συνέργειες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, σε ζητήματα όπως είναι η καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο τουρισμός υγείας, η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω της προώθησης ελληνικών προϊόντων, οι πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των συνεπειών από την κλιματική αλλαγή, οι πρωτοβουλίες για την κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων. Τέλος, χαρακτήρισε ως προτεραιότητα την συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν αφήνει περιθώρια για χρονοτριβές.

Ποια είναι η πραγματικότητα... (τι σημαίνουν όλα αυτά)

Με τις υποτιθέμενες «αδελφοποιήσεις» και τις μεθοδευμένες «παρεμβάσεις» της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, προσπαθούν να μας πουλήσουν τεχνογνωσία για να αποκτήσουν τον έλεγχο της δικής μας ακίνητης δημοτικής περιουσίας, για να εκμεταλλευτούν ενεργειακούς και πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας μας, για να θάβουν τα τοξικά τους απόβλητα, για να εξασφαλίσουν φτηνό εργατικό δυναμικό, και δη ειδικευμένο!

Οι καινοτόμοι τομείς συνεργασίας και η αξιοποίηση που σχεδιάζουν δεν είναι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, αλλά γερμανικών ιδιωτικών εταιρειών που χρηματοδοτούν αυτές τις δράσεις. Με αυτές τις μεθόδους υπονομεύεται η ανεξαρτησία της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετατοπίζοντας τους στόχους και την ισορροπία δυνάμεων υπέρ ιδιωτικών, υπερκρατικών συμφερόντων. Κρατικές και αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες μεταβιβάζονται σε ιδιωτικούς,αδιαφανείς φορείς.

Επιδιώκεται η υποθήκευση και εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των ελληνικών δήμων, με σκοπό να ξελασπώσουν από τα χρέη τους οι αντίστοιχοι «αδελφοί» γερμανικοί δήμοι και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Επιδιώκεται η προσάρτηση των ελληνικών δήμων στα αντίστοιχα κρατίδια και δήμους της Γερμανίας, προκειμένου να λεηλατηθούν. Επιδιώκεται η διασφάλιση της διεξόδου της Γερμανικής ελίτ από την κρίση και η ισχυροποίηση της θέσης της στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Και όλα αυτά με πρόσχημα την αποκομιδή των απορριμμάτων, τη διαχείρισή τους και την τεχνογνωσία.

Τα «μεγάλα εργοστάσια» που ετοιμάζονται να στηθούν για να αναλάβουν τη μεγάλη μπίζνα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, δυστυχώς δεν θα είναι για το καλό των πολιτών.

Πίσω από αυτές τις δουλειές βρίσκονται εταιρείες γερμανικών συμφερόντων, που με τη σύμπραξη ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων θέλουν να αναλάβουν τη συγκεκριμένη δουλειά και να αποκομίσουν κέρδη εκατομμυρίων, με συμβάσεις που φτάνουν τα 75 χρόνια.

Δεν είναι μόνο η Αττική που ενδιαφέρει όλους αυτούς και έχουν ρίξει εκεί το βάρος τους, στηρίζοντας και συγκεκριμένη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής.

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και μεγάλα νησιά (όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Λέσβος), με πληθυσμό πάνω από 100.000 και αυξημένη τουριστική κίνηση κάτι που σημαίνει αύξηση του πληθυσμού για τους 4 μήνες της τουριστικής περιόδου αλλά και αύξηση του παραγόμενου όγκου απορριμμάτων.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: