Το ΕΠΑΜ για την επέκταση των κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου

Ανακοίνωση του Τομέα Διεθνούς Πολιτικής και Άμυνας

Το ΕΠΑΜ ενημερώνει και συγχρόνως καταγγέλλει στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ναύαρχο ε.α. Ε. Αποστολάκη, ότι πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελλαδικό και κυπριακό Τύπο, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που εισέβαλαν στην Κύπρο από το 1974 επεξέτειναν τα κυπριακά εδάφη που έκτοτε παράνομα κατέχουν κατά περίπου 4% στην περιοχή Στροφυλιά, καθιστώντας αιχμαλώτους και κατοίκους της περιοχής.

Επειδή η εισβολή συνέπεσε χρονικά με την συνάντηση του κ. υπουργού, ναυάρχου Ε. Αποστολάκη, με τον ομόλογο και γνωστό του, (σύμφωνα με δήλωση του ιδίου), υπουργό της επίσης δημοκρατικής, φίλης και συμμάχου Τουρκίας, στρατηγό Ακάρ, καλό θα ήταν να μας ενημερώσει εάν το συγκεκριμένο θέμα -“διαδικαστικό” βέβαια- το συζήτησαν φιλικά πριν ή όταν συνέβη και τι αποφάσισαν χάριν των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (Μ.Ο.Ε.), έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο “ατύχημα”.

Από τα δημοσιεύματα μαθαίνουμε ότι έχουν επιδοθεί διαβήματα διαμαρτυρίας από την κυπριακή κυβέρνηση, προφανώς στον Ο.Η.Ε., αλλά δεν γνωρίζουμε εάν έχουν εκδοθεί ανάλογα διαβήματα και από την “κυβέρνηση” που υπηρετεί ο κ. Αποστολάκης, καθώς μέχρι τώρα δεν έχουμε δει καμία απολύτως αντίδραση από μέρους της. Φυσικά, γνωρίζουμε από τους ΑΤΤΙΛΕΣ 1+2 ότι η Κύπρος “κείται μακράν”, αλλά τουλάχιστον μια ανακοίνωση για την ενημέρωση του λαού θεωρούμε ότι καλό θα ήταν να εκδοθεί…

Ακόμα, καλούμε τον κ. Υπουργό να ενημερώσει για το γεγονός και την καινούργια ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι εκτιμούμε ότι μια τέτοια ενημέρωση θα τους ήταν χρήσιμη!

Κλείνοντας, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψιν του κ. Υπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης μια πρόταση που, καθώς φαίνεται, μάλλον δεν τους έχει περάσει από το νου: Προχωρήστε σε προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ ότι εάν εντός 24 ωρών δεν αποσυρθούν όλες οι δυνάμεις των εισβολέων από την Κύπρο, θα αποχωρήσουμε άμεσα, τουλάχιστον από το στρατιωτικό του σκέλος. Η προειδοποίηση αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί και με προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. Τέλος, προτείνουμε να ακυρωθεί η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην κατοικία της εκπροσώπου του Ο.Η.Ε. στις 25-2-2019.

Κάποτε, κ. Υπουργέ, δώσατε όρκο ως στρατιωτικός για την υπεράσπιση της πατρίδας. Κι αν εσείς τον ξεχάσατε, ο ελληνικός λαός, που δεν ξεχνά τις παρακαταθήκες του, την Ιστορία και τον πολιτισμό του, θα σας κρίνει αναλόγως!

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2019
Τομέας Διεθνούς Πολιτικής και Άμυνας του ΕΠΑΜ

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: