Η ΠΓ του ΕΠΑΜ για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία και τις δηλώσεις του κ. Αποστολάκη

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εθελόδουλες επιλογές πρωθυπουργού και ΥΠΕΘΑ είναι ντροπή για τη χώρα

Με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία φάνηκε και επίσημα πλέον ότι η Ελλάδα δεν στέκεται απέναντι στην Τουρκία ισότιμα, με όρους κυρίαρχου κράτους, αλλά ως υποτελής.

Οι παλινωδίες του κ. Τσίπρα σχετικά με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, η αποδοχή της εξομοίωσής τους από τον κ. Ερντογάν με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που απήχθησαν και κρατήθηκαν παράνομα στις φυλακές της Τουρκίας, η υιοθέτηση από μέρους του των όρων με τους οποίους θέτει η Τουρκία το ζήτημα των μειονοτήτων, καθώς και τα εγκώμιά του για την “εντιμότητα” του κ. Ερντογάν και τη “δημοκρατικότητα” του τουρκικού καθεστώτος, αποτελούν μερικά μόνο από τα σημεία που φανερώνουν την υποτέλεια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Παράλληλα, η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «με τον Πρόεδρο Ερντογάν έχουμε κοινό όραμα για την Κύπρο» είναι σαφέστατη των προθέσεών του, καθώς Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζονται καθαρά και μόνο ως διάδρομοι για τη διέλευση των αγωγών (TAP, Turkish Stream, EastMed).

Οι αναφορές στο Διεθνές Δίκαιο δεν είναι παρά κούφιες λέξεις, τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται όχι ως εκπρόσωπος των εθνικών μας δικαίων, αλλά ως μεσολαβητής για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των νέων “τζακιών” που αναδύονται στην ελληνική οικονομία. Μια νέας μορφής “επιχειρηματικότητα”, η οποία ποντάρει στο λαθρεμπόριο και τη διαχείριση της επιχειρησιακής κάλυψης (logistics) των πολεμικών συγκρούσεων. Αυτούς εκπροσώπησε ο κ. Τσίπρας στην Τουρκία και όχι τον ελληνικό λαό.http://epamhellas.gr

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: