Τι ακριβώς μας είπε ο κ. Νάσος Αθανασίου στη Βουλή;

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης

Λίγο πριν ψηφίσει τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ο βουλευτής του Σύριζα, κ. Νάσος Αθανασίου, προέβη σε μια πρωτοφανή δήλωση:

«Θεσσαλονίκη ξέρω πάντα σε πείραζε, πάντα σε αγκύλωνε στην καρδιά να σε αποκαλούν συμπρωτεύουσα. Το συμπρωτεύουσα υπαινισσόταν ότι δεν μπορείς να είσαι πρωτεύουσα. Πρωτεύουσα χωρίς αυτό το «συμ». Θεσσαλονίκη, θα αρνηθείς τώρα να γίνεις πρωτεύουσα; Πρωτεύουσα των Βαλκανίων;»

Εύλογα λοιπόν, μας δημιουργήθηκε η απορία: Ξέρει κάτι ο βουλευτής του Σύριζα, Ν. Αθανασίου, που δεν ξέρουμε εμείς οι Θεσσαλονικείς; Για ποια πρωτεύουσα ποιων Βαλκανίων ομιλεί ο συμπολιτευόμενος της Ελληνικής Κυβέρνησης βουλευτής; Υπάρχει κανένα νέο κράτος που περιμένει τη Θεσσαλονίκη να γίνει πρωτεύουσά του;

Ο “αξιότιμος” αυτός κύριος χρησιμοποιεί ως πρόσχημα ένα από τα πιο παλιά «παράπονα» μιας μερίδας Θεσσαλονικέων, επιχειρώντας  να αναζωπυρώσει τοπικιστικά αντανακλαστικά και έριδες, προλειαίνοντας το έδαφος για να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα.

Οι προθέσεις κάποιων συμφερόντων σε σχέση με τη Μακεδονία και ειδικότερα με τη Θεσσαλονίκη είναι πλέον κοινό μυστικό. Μας έχει ήδη προετοιμάσει γι’ αυτές ο κ. Μπουτάρης, όπως και άλλοι που έχουν συμφέρον από την απόσχιση της Μακεδονίας και τη μετατροπή της σε αυτόνομη περιοχή, τύποις κομμάτι της Ελληνικής επικράτειας, αλλά στην ουσία προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Από τον Σόρος μέχρι τη Μέρκελ και από τον Πρέσβη των ΗΠΑ έως τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, αυτό αποτελεί έναν χρόνιο, διακαή πόθο.

Ήδη από το 2014, η Μερκελ και η ΕΕ (Μεγ. Βρετανια, Γαλλια, Ιταλια, Γερμανια) έχουν φτιάξει το “Berlin Process” -το αδερφάκι της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης- όπου εκεί συζητούν το πώς θα πατήσουν το πόδι τους και θα μονιμοποιήσουν την παρουσία τους στα Δυτικά Βαλκάνια, σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις-ανδρείκελα που υπάρχουν στην εν λόγω περιοχή. Τον Ιούλιο του 2018 έγινε δεκτή και η Ελλάδα στο “Berlin Process”, ως αντίδωρο για την πιστή εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, με την παρουσία του φερόμενου ως πρωθυπουργού σε συνάντηση στο Λονδίνο. Η δε ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών ήρθε ως επισφράγιση της συμμετοχής της Ελλάδας στα σχέδια των επικυρίαρχων.http://epamhellas.gr

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: