ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Προλογική Διακήρυξη

Ο Ελληνικός Λαός και η Πατρίδα μας, από το Μάιο του 2010, βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, τουλάχιστον για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα: η Δημοκρατία μας, και όπως αυτή εγκαθιδρύεται με το Σύνταγμα του 1975, έχει αλλοιωθεί και αδρανοποιηθεί· τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας είναι άνεργοι. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και όσοι δεν οδηγήθηκαν στην ομηρία της πρόωρης συνταξιοδότησης, έχουν υποστεί μειώσεις των εισοδημάτων τους περίπου της τάξης του 25%. Όσοι έχουν ακόμη δουλειά, πληρώνονται με πολύμηνες καθυστερήσεις, λαμβάνοντας σε πολλές περιπτώσεις “φιλοδωρήματα” αντί των δεδουλευμένων τους. Συνεχή φορομπηχτικά νομοθετήματα, ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου, ποδηγέτηση και ακρωτηριασμός της δημοκρατίας, επιβάλλονται από μια Βουλή που δέχθηκε να παραδώσει την κυριαρχία της στους ξένους δανειστές, κρατώντας για τον εαυτό της μόνο την ακίνδυνη φλυαρία της. Αυτοκτονίες, άνεργοι, άεργοι, άστεγοι, πεινασμένοι, απελπισμένοι και ψυχικά πληγωμένοι συμπολίτες μας, συνθέτουν έναν νέο ζόφο που επιχειρείται να “κρυφτεί κάτω από το χαλί” όπως-όπως. Επιχειρήσεις και καταστήματα κλείνουν. Η παραγωγική δυναμική της χώρας μειώνεται και υπονομεύεται μέχρι την ολοκληρωτική εξαφάνισή της. Ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται εσκεμμένα και “ασυλλόγιστα”. Το νέο και καλύτερο δυναμικό της χώρας μεταναστεύει. Μια συνεχής εξαθλίωση χωρίς τέλος, χωρίς προοπτική εξόδου, χωρίς αύριο.

 

Η φύλαξη της δημοκρατίας ανήκει στο Λαό

Το Σύνταγμά του 1975, θεωρείται και είναι το δημοκρατικότερο σύνταγμα που γνώρισε ο τόπος. Και αυτό οφείλεται στην εγκαθίδρυση της δημοκρατικής αρχής, που λειτουργεί ως ανάχωμα και υποτάσσει τις υπόλοιπες παραδοχές στο δικό της νόημα. Πρόκειται για μια υπέρτατη πολιτική θέση, που πλέον γίνεται αδιαπραγμάτευτη, θεσπίζεται νομικά, εξοπλίζεται με την ισχύ του υπέρτατου Νόμου, και λαμβάνει την πρωτοκαθεδρία στον κατάλογο των αξιών του. Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία· όλες οι εξουσίες πηγάζουν από αυτήν, υπάρχουν υπέρ αυτής, και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Και όπως, και σε συμβολικό επίπεδο, το Σύνταγμα εγκαθιδρύει τη δημοκρατική αρχή με τις πρώτες διατάξεις του, με τις ακροτελεύτιες (πλέγμα παραγράφων 2, 3 και 4 άρθρου 120) φροντίζει για την υπεράσπισή της, και μάλιστα για την υπεράσπιση της ουσίας της παραδοχής, που αναβιβάζεται έτσι σε ιστορικό ορόσημο που πρέπει να διέπει την κάθε δημοκρατία, αν πράγματι αυτή βασίζεται στην κυριαρχία του Λαού της, αλλά και υπάρχει προς χάρη του.

Κατά πρώτον, απαιτείται σεβασμός στο Σύνταγμα και σεβασμός, μόνο, στους νόμους που συμφωνούν μ’ αυτό. Νόμοι που αντιστρατεύονται το Σύνταγμα, δεν πρέπει να τηρούνται, γιατί αντίθετα οι Έλληνες οφείλουν να τηρούν το Σύνταγμα, με τον ίδιο τρόπο που εκδηλώνουν ενεργητικά τον πατριωτισμό τους. Μέχρι που φτάνει η ανυπακοή σ’ έναν τέτοιο νόμο; Μέχρι να καταστεί ανενεργός, τηρώντας ανάστροφα το μέτρο της επιθετικότητάς του με το οποίο επιχειρεί να κατισχύσει πραγματικά μέσω της θέσπισής του ως, τάχα, θετικό “δίκαιο”.

Διαβάστε περισσότερα..

 

 

2 Responses to ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 1. Ο/Η Μαρα λέει:

  Ποια η θεση σας για την για το Σκοπιανό αυτην την εσχατη προδοσια,την Θρακη που σε λιγο θα γινει τουρκική,την αλβανια που θελει ολη την ηπειρο κλπ.;;

  • Ο/Η gianna3h λέει:

   To ΕΠΑΜ
   Δεν αναγνωρίζει κανένα κράτος στα βόρεια σύνορά μας με το όνομα Μακεδονία.
   Πολύ περισσότερο όμως, δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο κρατίδιο, ασχέτως ονομασίας, όπως και κάθε άλλο τεχνητό κρατίδιο που προέκυψε από τον βίαιο διαμελισμό ενός ενιαίου και κυρίαρχου κράτους, όπως ήταν η Γιουγκοσλαβία, με την παράνομη στη βάση του Διεθνούς Δικαίου πολεμική επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Δεν αποδεχόμαστε ως τετελεσμένα, γεγονότα που παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τα στοιχειωδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η αναγνώριση τεχνητών κρατιδίων, τα οποία δημιουργούνται από τις μεγάλες δυνάμεις με μόνο σκοπό να λειτουργήσουν ως μαριονέτες και υπηρέτες των συμφερόντων τους, αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης και απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων.
   * Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι μόνο επειδή παραδίδει το όνομα «Μακεδονία», αλλά επειδή βάζει τις βάσεις για την αναδιάταξη των συνόρων στα Βαλκάνια, αγνοώντας ότι αυτά καθορίστηκαν κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των λαών με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913, μετά από πολύχρονες συγκρούσεις και με βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Οτιδήποτε μας πάει πίσω από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για νέες συγκρούσεις και αιματοκύλισμα των λαών των Βαλκανίων. Η Συμφωνία των Πρεσπών διαχωρίζει τους λαούς στη βάση φυλετικών-αιματολογικών κριτηρίων, ένας φυλετισμός ο οποίος υποδαυλίζει εθνικιστικές εξάρσεις και αποτελεί τη ρίζα του ρατσισμού. Στόχος είναι η αναταραχή και η αποσταθεροποίηση της περιοχής, η διάλυση των οργανωμένων κυρίαρχων κρατών, το «γκριζάρισμα» της περιοχής, ώστε να είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο υπερεθνικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν θα επιτρέψουμε τον διαμελισμό της Πατρίδας μας και μάλιστα με πρόσχημα το δήθεν πατριωτικό πρόταγμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι ελληνική μόνο στο πλαίσιο μιας ενιαίας, αδιαίρετης και εθνικά ανεξάρτητης Ελλάδας!

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: