Έλεγξέ το, Διάδωσέ το!

diadoseto
Το ελέγξαμε, και δεν φαντάζεσαι τι ανακαλύψαμε!

Το καταθέτουμε υπ’ όψιν της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους & της Δικαιοσύνης, και αναμένουμε να συμβάλλουν με το έργο τους αποτελεσματικά και καθοριστικά στην Δικαίωση του λαού και της πατρίδας μας.

Έλεγξέ το, διάδωσέ το!

ΕΠΑΜ Πάτρας

 1. Τα δάνεια που πήραν οι μνημονιακές κυβερνήσεις σε 3 χρόνια, ανέρχονται στα 240 δις (110δις επί ΠΑΣΟΚ & 130δις επί ΝΔ)… Πρίν από από αυτά είχε δανειστεί και η κυβέρνηση Καραμανλή άλλα 120 δις… Δηλ σε 8 χρόνια η Ελλάδα χρεώθηκε με 360 δις… Σημειωτέον ότι τα προηγούμενα 174 χρόνια (1830 έως 2004), τα δάνεια ανέρχονταν στα 180 δις… (δηλώσεις Σαχινίδη 01:06 , Παπανδρέου 01:37 , Καμμένου 02:05 )
 2. Όλα τα δάνεια ήταν παράνομα, γιατί δεν ερωτήθηκε ούτε αποφάσισε ο ελληνικός λαός για αυτά, αλλά ούτε και αξιοποιήθηκαν προς όφελος της ανάπτυξης της χώρας…. (δήλωση Σακοράφα 16:29 )
 3. Μόνο το 8% αυτών των δανείων ήρθε στην χώρα. Το υπόλοιπο πήγε για να σώσει τις Γαλλικές & τις Γερμανικές τράπεζες… (δηλώσεις Ερίκ Τουσέν και Σακοράφα 07:41 )
 4. Αυτό το 8% που ήρθε στην χώρα, εξαφανίστηκε, αφού η νέα κυβέρνηση όταν παρέλαβε, δεν βρήκε στα ταμεία ούτε το πενιχρό πλεόνασμα που ισχυριζόταν ότι πέτυχε η ΝΔ…. (δήλωση Τσίπρα 04:05 )
 5. Η εξαφάνιση αυτών οφείλεται σε συμβάσεις διαφθοράς (δήλωση Κωνσταντοπούλου 16:52 )
 6. Το χρέος, παρότι δημιουργήθηκε με μη νόμιμες διαδικασίες, (δήλωση Κωνσταντοπούλου 16:52 ) έχει εν πολλοίς αποπληρωθεί από τον ελληνικό λαό, με λεόντιες ρήτρες…. (δήλωση Κωνσταντοπούλου 16:52 )… και άρα δεν οφείλεται… (δήλωση Κωνσταντοπούλου 16:52 )
 7. Εντούτοις οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν στην κυριολεξία με το αίμα τους το χρέος που δεν το δημιούργησαν οι ίδιοι (δήλωση Σακοράφα 05:45 ), και ταυτόχρονα ξεπουλιέται το σύμπαν για ένα κομμάτι ψωμί, πράγμα για το οποίο θα έπρεπε να ντρεπόμαστε… (δήλωση Σακοράφα 14:19 )
 8. Παρ’ όλα αυτά το χρέος δεν μειώνεται (δήλωση Σακοράφα 06:16 ), ανέρχεται στα 320δις (δήλωση Στρατούλη), και για να πληρώνει η νέα κυβέρνηση μισθούς και συντάξεις αδειάζει τον κορβανά από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (δήλωση Μηλιαράκη 04:55 ), που είναι ο κουμπαράς των Πολιτών, και τον οποίο είχαν πρώτοι λεηλατήσει και καταληστεύσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ… (δήλωση Στρατούλη 03:15 )
 9. Έτσι λοιπόν, πρέπει να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους (δηλώσεις Στρατούλη 03:35 , Κωνσταντοπούλου 16:52 ), γιατί αλλιώς η χώρα δεν θα έχει μέλλον, αφού μέχρι να αποπληρωθούν τα δάνεια η χώρα θα βρίσκεται σε μνημόνιο, και αυτό μπορεί να πάρει μέχρι τις αρχές του επόμενου αιώνα, αλλά μέχρι τότε δεν θα έχει μείνει τίποτα(δήλωση Βαλαβάνη 03:00 ), υποθηκεύοντας έτσι και το μέλλον των επόμενων γενεών (δήλωση Σακοράφα 06:34 ) και καταδικάζοντας τα παιδιά μας να μην έχουν ζωή και αξιοπρέπεια… (δήλωση Κωνσταντοπούλου 17:41 )
 10. Όμως, η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει να εξυπηρετήσει το χρέος της, εφ’ όσων το ίδιο επιθυμούν και οι εταίροι… (δήλωση Τσίπρα 05:36 )… Εξάλλου, οι ελληνικές κυβερνήσεις πάντα εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους δανειστές, και αυτό σκοπεύει να κάνει και η νέα κυβέρνηση, και μάλιστα στο διηνεκές…. (δήλωση Βαρουφάκη 06:48 )…
 11. Ταυτόχρονα, επειδή υπήρξε λαϊκή εντολή, συστάθηκε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, για να διερευνήσει και να ρίξει φως στα αίτια του χρέους (δηλώσεις Τσίπρα 18:10, Κωνσταντοπούλου 00:03, Βαρουφάκη 09:18 ), στα οποία, σύμφωνα με την Eurostat και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπήρχε τίποτα παράνομο, αφού το χρέος ήταν απαραίτητο για να λειτουργεί η Ευρωζώνη (δηλώσεις Βαρουφάκη 08:10 16:04 )
 12. Πάντως η Επιτροπή Αλήθειας δεν είναι δικαστήριο για να κάνει απόδοση προσωπικών ευθυνών (δήλωση Κωνσταντοπούλου 08:45 )… Γιαυτό και η Επιτροπή Αλήθειας δεν θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά θα έπρεπε να είχε παρέμβει η Δικαιοσύνη εδώ και δεκαετίες (δήλωση Βαρουφάκη 10:00 ), κάτι που όμως δεν μπορεί να γίνει γιατί βάση Συντάγματος (άρθρο 86), μόνο η Βουλή μπορεί να δικάζει τους πολιτικούς και αυτό θα πρέπει να καταργηθεί (προεκλογική δήλωση Τσίπρα 13:33 )… Όμως, αν προκύψουν προσωπικές ευθύνες, η Επιτροπή θα τις αναδείξει (δήλωση Κωνσταντοπούλου 08:45 ), παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν Αντιπολίτευση, ήθελε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στους θεσμούς της Δικαιοσύνης (προεκλογική δήλωση Τσίπρα 21:28 ) , αλλά ως Κυβέρνηση δεν θέλει να ποινικοποιήσει τις πολιτικές επιλογές (δήλωση Τσίπρα 15:03 ), και παρότι ο νόμος «περί ευθύνης Υπουργών» προστατεύει τους Πολιτικούς από προσωπικές ευθύνες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (δήλωση Βενιζέλου 11:21 ), και τον οποίο νόμο τον έχει ψηφίσει ομόφωνα όλη η Βουλή, και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ (δήλωση Βενιζέλου 11:21 ), κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι θα είναι ο πρώτος νόμος που θα καταργήσει (προεκλογική δήλωση Τσίπρα 13:33 ), αλλά που ως Κυβέρνηση δεν το έχει κάνει, παρότι ξεκίνησαν οι εργασίες για τον έλεγχο του χρέους…

Το τελικό πόρισμα όλων αυτών, δες το στο βίντεο…

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: