ΕΠΑΜ Κρήτης: Τακτικό συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ και έκδοση εφημερίδας

RGB logo epam - blue banner

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ε.ΠΑ.Μ. ΚΡΗΤΗΣ
Ρέθυμνο, 21/3/2015

Προς:
Α) Πολιτική Γραμματεία
Β) Οργανωτικό Γραφείο

ΘΕΜΑ: Τακτικό συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ και έκδοση εφημερίδας

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Η μέχρι τώρα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποδείξει περίτρανα, όπως περιμέναμε, ότι μέσα στην Ευρωζώνη δεν μπορεί να δοθεί καμιά ουσιαστική λύση στα προβλήματα που οι δοσιλογικές κυβερνήσεις προκάλεσαν ως τώρα στην πατρίδα μας.

Στην παρούσα συγκυρία οι θέσεις και τα προτάγματα του ΕΠΑΜ είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Αυτό το κατανοεί και το αναγνωρίζει πλέον μεγάλη μερίδα του κόσμου. Παραμένει όμως πρόβλημα ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθούν, δεδομένου ότι ο κινηματικός και μόνο χαρακτήρας του ΕΠΑΜ δεν γίνεται εύκολα αποδεκτός. Ξέροντας ότι μόνη λύση είναι η ανατροπή της παρούσας κατάστασης άμεσα, και άρα δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια που θα μας βοηθήσουν στην αλλαγή της νοοτροπίας του λαού, ο οποίος έχει γαλουχηθεί, χρόνια τώρα, στο να αναθέτει τη λύση των προβλημάτων του στον εκάστοτε σωτήρα μέσω των εκλογών, πιστεύουμε ότι το ΕΠΑΜ επιβάλλεται να αλλάξει στρατηγική.

Με πρόταση διεκδίκησης εξουσίας, μετά και από απαίτηση του κόσμου, και πάντα πιστοί στα προτάγματά μας, ζητούμε ΑΜΕΣΑ τακτικό συνέδριο, προκειμένου να συναποφασίσουμε την χάραξη της νέας στρατηγικής.

Σαν Τομέας Κρήτης, έχουμε ενημερωθεί ότι ήδη οι Πυρήνες Χάνδακα, Ρόδου και Γαλατσίου, καθώς και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ και συναγωνιστής Δημήτρης Καζάκης, έχουν ήδη ζητήσει την άμεση πραγματοποίηση συνεδρίου για συζήτηση πολιτικού σχεδιασμού.

Θεωρούμε ότι μόνο οι αποφάσεις ενός Συνεδρίου, ως ανώτατο όργανο του ΕΠΑΜ, μπορούν να δεσμεύσουν τους συναγωνιστές σε μια νέα πορεία καθώς και να αποδεσμεύσουν τα κεντρικά όργανα από παλαιότερες παρωχημένες πλέον αποφάσεις, όπως η συνέχιση των συζητήσεων με άλλα κόμματα και κινήματα που γίνονται τροχοπέδη στην εξέλιξη του ΕΠΑΜ.

Οι προτάσεις που ακούστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία για ευρεία συνδιάσκεψη, αντί συνεδρίου, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους γιατί δεν πρόκειται να δώσει ουσιαστικά λύση αφού οι όποιες αποφάσεις δεν είναι δεσμευτικές για το Μέτωπο και άρα θα αναλωθούμε πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Πιστεύουμε ότι:

1. Πρέπει το ΕΠΑΜ να θέσει ξανά τους στόχους του, να μεταδώσει την ελπίδα για κάτι νέο στα μέλη και στους φίλους του ώστε να δραστηριοποιηθούν ξανά οι πυρήνες που αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν επικίνδυνη κόπωση. Για αυτό και ο Τομέας Κρήτης, πρότεινε εδώ και μήνες την δημιουργία μιας εφημερίδας πανελλήνιας κυκλοφορίας, στα πρότυπα του ΧΩΝΙΟΥ, ως ένα σοβαρό εργαλείο στήριξης της παραπέρα πορείας του ΕΠΑΜ.

Η πρόταση, επαρκώς τεκμηριωμένη και κοστολογημένη, παρουσιάστηκε στις 24/2/2015 από τον σύνδεσμο του Τομέα Κρήτης, Μιχάλη Πατάτα, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Θεωρούμε ότι η έκδοση μιας εφημερίδας πανελλήνιας εμβέλειας εξυπηρετεί διπλό σκοπό: α) Την κάλυψη του κενού μιας αντιπολιτευτικής φωνής σήμερα, μιας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος, προς το παρόν, να μπορέσει να φτάσει άμεσα η φωνή μας και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. β) Την οικονομική ενίσχυση του Μετώπου, αφού θα αποφέρει έσοδα, με προοπτικές ανόδου, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί με προσωρινές λύσεις όπως είναι τα κουπόνια, τα ημερολόγια κλπ.

Γνωρίζοντας την άσχημη οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των μελών μας, πρέπει να επικεντρωθούμε σε ένα στόχο με προοπτική και όχι στην συνεχή απαίτηση και για διάφορους λόγους οικονομικής ενίσχυσης από τη βασική πηγή εσόδων του ΕΠΑΜ, δηλαδή τα μέλη και τους φίλους.

2. Το Τακτικό μας Συνέδριο ορίζεται από το καταστατικό να γίνεται ετήσια. Το ετήσια σημαίνει μια φορά το χρόνο και όχι μετά την παρέλευση ενός χρόνου. Γιατί αν ισχύει αυτό τότε το περσινό μας Συνέδριο διεξήχθη πολύ αργότερα του κανονικού, ωστόσο αυτό δικαιολογείται λόγω των πολιτικών εξελίξεων που ήταν οι εκλογές. Ομοίως λοιπόν το Τακτικό μας Συνέδριο μπορεί να συγκληθεί νωρίτερα για τον ίδιο λόγο, δηλαδή τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

3. Ένα ζωντανό μέτωπο, οφείλει παρακολουθώντας τις εξελίξεις, να αποφασίζει άμεσα για πιθανές αλλαγές στη στρατηγική του. Το Σεπτέμβριο είχαμε άλλη κυβέρνηση και άλλα δεδομένα. Τώρα έχουμε περάσει στο επόμενο στάδιο που ήταν η διακυβέρνηση Σύριζα και επομένως έχουμε εντελώς άλλες πολιτικές συνθήκες πλέον.

4. Πρέπει να επανακαθορίσουμε τον πολιτικό μας σχεδιασμό τώρα, ώστε να μην αφήσουμε το λαό μας στην απογοήτευση πως δεν υπάρχει άλλη λύση, όπως τώρα αισθάνεται.

5. Η πραγματοποίηση μιας συνδιάσκεψης τώρα και τακτικού συνεδρίου αργότερα, λόγω των δύσκολων οικονομικών μας, θα επιβαρύνει και θα δυσχεράνει περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη συμμετοχή της Επαρχίας. Γνωρίζετε πως είναι δύσκολη η παρουσία μας μια φορά το χρόνο, πόσο μάλλον και δεύτερη.

Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, οι συνθήκες όμως έχουν ωριμάσει, οι στιγμές είναι ιστορικές και το ΕΠΑΜ οφείλει να είναι παρόν και να μην χάσει αυτή την ευκαιρία. Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ώστε να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις και να μην είμαστε ουραγοί αυτών.

Για αυτό το λόγο, παρακαλούμε η εισήγησή μας να κοινοποιηθεί και να τεθεί υπ’ όψιν όλων των πυρήνων πανελλαδικά άμεσα, ώστε να διαπιστωθεί αν συγκεντρώνεται το απαιτούμενο ποσοστό του 30% των μελών μας, σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη διεξαγωγής τακτικού συνεδρίου τώρα!

Συναγωνιστικά,

Πυρήνας Χανίων

Πυρήνας Ρεθύμνου

Πυρήνας Χάνδακα

Πυρήνας Αστερουσίων

Πυρήνας Σητείας

ΥΓ. Ο πυρήνας Ηρακλείου δεν συνυπέγραψε την επιστολή γιατί το θέμα θα συζητηθεί στην συνέλευση της 25/3/2015

Πηγή: Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο – Πολιτικός Διάλογος

One Response to ΕΠΑΜ Κρήτης: Τακτικό συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ και έκδοση εφημερίδας

  1. Ο/Η BASILEIOS KARAOGLANIDIS λέει:

    Επιτέλους μια σωστή πρόταση!!!!Μακάρι να την στηρίξουν πανελλαδικά όλοι οι πυρήνες ώστε να δρομολογηθεί μια διέξοδος στα αδιέξοδά μας!!!

    Να σταματήσουμε επιτέλους να αναλωνόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις που δεν βγάζουν πουθενά και να επικεντρωθούμε σε πρακτικές κινήσεις που μπορούν να δώσουν διέξοδο!!

    Εύγε!!!

    Βασίλης

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: