Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών προς τους τοκογλύφους

acropolis-parthenon

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει νέο δάνειο για να πληρώσει τα παλιά δάνεια. Μέχρι τότε αδειάζει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών φορέων, των νοσοκομείων, των κρατικών εταιριών και των ΟΤΑ προκειμένου να πληρώσει τους τοκογλύφους. Αυτές είναι οι σημαντικότερες ημερομηνίες μέχρι τον Αύγουστο.

 • 30 Μαρτίου: Η κυβέρνηση μέχρι τότε θα πρέπει να έχει καταθέσει μια αναλυτική λίστα με προτεινόμενα μέτρα προκειμένου να της δοθεί η τελευταία δόση του δανείου, με βάση την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε με την τρόικα.
 • 9 Απριλίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 360 εκατομμύρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (ETK – Special Drawing Rights). Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.
 • 14 Απριλίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

 • 17 Απριλίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 1 δισεκατομμύριo ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.
 • Τέλη Απριλίου: Σύμφωνα με την συμφωνία παράτασης του Φεβρουαρίου, η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παράσχει περεταίρω λεπτομέρειες στα μέτρα που υπέβαλε, και αυτές θα πρέπει να εγκριθούν από την τρόικα.
 • 6 Μαΐου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 201 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους.
 • 8 Μαΐου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.
 • 12 Μαΐου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη πληρωμή του μήνα — περίπου 601 εκατομμύρια ETK προς το ΔΝΤ. Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 763 εκατομμύρια ευρώ. Το συνολικό ποσό των αποπληρωμών προς το ΔΝΤ για τον Μάιο ανέρχεται στα 963 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
 • 15 Μαΐου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.
 • 5 Ιουνίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 240 εκατομμύρια σε ETK. Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 305 εκατομμύρια ευρώ.
 • 12 Ιουνίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 270 εκατομμύρια σε ETK. Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ.
 • 12 Ιουνίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.
 • 16 Ιουνίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 451 εκατομμύρια σε ETK. Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 573 εκατομμύρια ευρώ.
 • 19 Ιουνίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 270 εκατομμύρια σε ETK. Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ.
 • 19 Ιουνίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.
 • Τέλη Ιουνίου: Λήγει η τετράμηνη παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», όπως είναι γνωστό το δεύτερο δάνειο που πήρε η Ελλάδα από την τρόικα το 2012.
 • 10 Ιουλίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.
 • 13 Ιουλίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 360 εκατομμύρια σε ETK. Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.
 • 20 Ιουλίου: Λήγει το ελληνικό ομόλογο των 3,5 δισεκατομμυρίων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
 • 8 Αυγούστου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.
 • 20 Αυγούστου: Λήγει το ελληνικό ομόλογο των 3,2 δισεκατομμυρίων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Με πληροφορίες από το Bloomberg Intelligence Economics.

6 Responses to Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών προς τους τοκογλύφους

 1. Ο/Η BASILEIOS KARAOGLANIDIS λέει:

  Έξοχα!! Συγχαρητήρια!!Για την πλήρη ενημέρωση.Πάμε τώρα παρακάτω;;;
  Αφού συμφωνήσαμε για την επερχόμενη και μη δυνάμενη να ανακοπεί καταστροφή,το επόμενο κρίσιμο ερώτημα που φυσιολογικά τίθεται,είναι: Τι κάνουμε όσοι από εμάς είμαστε ταγμένοι να δώσουμε μια λύση!!!
  Και εδώ είναι η μεγάλη ευθύνη του ΕΠΑΜ!!!΄
  Είναι ηλίου φαεινότερον ότι σ’όλο το πολιτικό φάσμα δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να προβάλει μια κάποια αντίσταση!
  Στο μεγαλύτερο μέρος της χειμαζόμενης κοινωνίας κυριαρχεί η άγνιοα, η αμορφωσιά,ο φόβος και ο τρόμος και η πλήρης παραίτηση!!!
  Άν το ΕΠΑΜ περιμένει να ξεσηκωθεί ο λαός και να δώσει λύση, «Φέξε μου και γλύστρισα!!!»
  Πριν μια βδομάδα περίπου κάθισα και έγραψα πάλι ένα τρισέλιδο σχόλιο σε μια ανακοίνωση του ΕΠΑΜ!
  Μου λέγατε θα δημοσιευτεί μετά από έγκριση!!
  Ακόμη περιμένω να το δώ!!
  Το έφαγε ο μαρμάγκαλος και αυτό!Στο οποίο έκανα κάποιες προτάσεις.Τίποτε περισσότερο!Για να ανοίξουν κάποια παράθυρα σε κάποια μυαλά,να φυσήξει λίγος φρέσκος αέρας!!
  Τίποτε!! Μα έτσι δεν γίνεται δουλειά!! Μόνο με Ανακοινώσεις και κουβέντες δεν δίνεις λύση σε τίποτα!!!

  Ακούω καθημερινά στον διαδικτυακό σταθμό στις 14:οο η ώρα στο e-roi τoν k.Καζάκη και τον κ.Θέμη Συμβουλόπουλο και μου’ρχεται να σαλτάρω!!
  Φάσκουν και αντιφάσκουν!!!Καθημερινά σχολιάζουν τα καταστρεπτικά μέτρα που λαμβάνει η κυβερνώσα αριστερά που είναι ακόμη χειρότερα απο αυτά της προηγούμενης ξεπουλημένης,δοσίλογης κυβέρνησης και σ’αυτό συμφωνούμε και επαυξάνουμε και αφανιζόμαστε από προσώπου γης,και πέραν αυτού ουδέν!!!
  Πέραν της απώλειας της Εθνικής μας Κυριαρχίας,χάνουμε τώρα και την υπόστασή μας ως Κράτος!!!( Το Statehood όπως λέει ο κ. Καζάκης).Το καταλαβαίνετε;; Ποιός να το καταλάβει κ.Καζάκη μου::
  Εδώ ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τα ακόμη βασικώτερα.Αυτά θα καταλάβει;;
  Ακούει » Χρεοκοπία» και τον πιάνει πανικός!! Ακούει δραχμή και κουλουριάζεται στο κελί της φυλακής του μη δυνάμενος ούτε καν να σκεφτεί πως υπάρχει και ο δρόμος του αγώνα για την αποτίναξη των δεσμών που μας έχουν επιβάλλει!!
  Πότε θα μπορούσατε να έλθετε από Καβάλα μεριά να πιούμε ένα καφεδάκι και να τα λέγαμε;;

  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

  Βασίλης

  • Ο/Η statlerr λέει:

   Καλησπέρα, αυτό το τρισέλιδο σχόλιό σας το στείλατε εδώ στο ΕΠΑΜ Πάτρας ή στα κεντρικά;

   • Ο/Η BASILEIOS KARAOGLANIDIS λέει:

    Το σχόλιο μου ήταν σε μια Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΕΠΑΜ που είχε αναρτηθεί στο ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΕΠΑΜ,εκεί όπου και διαβάζω καθημερινά όλα τα Άρθρα που ανεβαίνουν.
    Πρέπει να ήταν πριν περίπου 10 ημέρες.

    Ευχαρισώ,

    Βασίλης

   • Ο/Η statlerr λέει:

    Μπορείτε να το στείλετε κατευθείαν στο info@epamhellas.gr για να είστε σίγουρος ότι θα το δουν τα κατάλληλα άτομα.

  • Ο/Η γιαννης λέει:

   Φιλέ Βασίλη, οι Καζάκης και Συμβουλοπουλος, χωρίς να είναι οι μόνοι, είναι υπεύθυνοι για τον αφοπλισμό του ΕΠαΜ.
   Διότι δεν διστασαν να απεμπολήσουν την τελευταία (ίσως) ευκαιρία που ειχαμε να αποκτήσουμε φωνη ώστε να μπορούμε σήμερα να φανουμε χρήσιμοι στον λαο που τον πυροβολούν απο κάθε πλευρά και δεν βλέπει προς τα πού να τραβήξει να σωθεί.
   Ειχαμε την ευκαιρία και την δυναμική να εκλεξουμε και σημερα να εχουμε δικούς μας βουλευτές με φορέα τους ανελ. Να έχουμε δυνατή φωνη και μέσα αλλά και εκτός βουλής.
   Αλλά αυτοί, ως άλλοι Ιακωβίνοι, έψαξαν και βρήκαν την κάθε λεξη που είπε ο Καμμένος, για να διαφωνήσουν μαζί του και να μείνουμε μαλάκες στο περιθώριο.
   Εαν γίνει συνέδριο του ΕΠαΜ με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με τραμπουκισμους του τύπου «ΣΚΑΣΜΟΣ» και «αν είσαι άντρας και δεν φοράς στριγκακι έλα να λογαριαστουμε» που έκανε ο καζακης, θα πρεπει όλοι αυτοι οι κύριοι καζακηδες, συμβουλοπουλοι, αθανασιαδηδες κλπ, να πάρουν τον πούλο καθαιρουμενοι με τις διαδικασίες που τους πρέπουν.
   Διότι αγνόησαν και σαμποταρησαν συνειδητά την συνεδριακη απόφαση και την καθολική θεληση των αγωνιστών μελών και φίλων του ΕΠαΜ για εκλογική συνεργασία με σκοπό ανάδειξη βουλευτών του ΕΠαΜ.

 2. Ο/Η spiros λέει:

  prin liges meres,ekana peripou to diko sou sholio zontana sto e-roi.me vrhskeis sumfono file mou apo thn kavala.kai ego makedonas eimai.alla ti mporei parapano apo mono tou to e.pa.m. na kanei?ego proteina naparoume ta opla ,na vgoume sto vouno.apo thn allh omos,des ton ragiadismo pou vasileuei,thn tromolagneia,thn amorfosia ton fovo ths drahmhs pou thn eihame 2aiones kai den pathame oti pathame apo tote pou o kinezos mas evale sto eyro,pou na mhn esone? sthn roumania epeidh XESHKOTHHKAN,epese h kuvernhsh.edo ta zoa tha prepei na dosoun allh mia eukairia gia kamia deka hronia ston syriza kai meta ego tsiriza.! as xupmhsoun ta zoa.

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: