Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ. Και μετά τι;

RGB logo epam - blue banner

Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) περιέρχεται το σύνολο των δημοσίων ακινήτων της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.), σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ.2 του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας». Επιπροσθέτως -σύμφωνα με διάταξη του ίδιου άρθρου- «το σύνολο των εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων που μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία “ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.” επανέρχονται από το χρόνο μεταβίβασής τους, στον φορέα από τον οποίο παραχωρήθηκαν». Δηλαδή στο ΕΤΑΔ Α.Ε.!

Σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η νέα κυβέρνηση υλοποιεί κάτι το οποίο δεν τόλμησε η δωσιλογική συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου: Παραχωρείται το σύνολο, σχεδόν, της ιδιωτικής και δημόσιας ακίνητης περιουσίας του δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ, που -επί της ουσίας- είναι το «φονικότερο εργαλείο» που επινόησε το κατοχικό καθεστώς προκειμένου να επιτύχει τον διαμελισμό και το ξεπούλημα της χώρας!

Ακόμα κι αν το ΤΑΙΠΕΔ καταργηθεί και αντικατασταθεί από έναν άλλο φορέα -όπως εξήγγειλε το αρμόδιο υπουργείο- πόσο ασφαλής θα είναι η δημόσια περιουσία από τις… ορέξεις των δανειστών; Η συγκεντρωτική λογική, τού «όλα σε ένα» δεν αποτελεί παρά… «βούτυρο στο ψωμί» όλων όσοι θα ήθελαν να τιτλοποιήσουν και «αξιοποιήσουν» τη δημόσια περιουσία για αποπληρωμή του παράνομου χρέους.

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 17/03/2015

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: