Ο Δ. Καζάκης στο e-roi.gr — 16 Μαρτίου 2015

kazakis-eroi-play

Ο Δημήτρης Καζάκης, στο e-roi, στις 16 Μαρτίου 2015.

Για επικοινωνία: mikrofonodk@gmail.com. Στείλτε τις απόψεις και τις ερωτήσεις σας για να συζητηθούν ζωντανά στον «αέρα».

Περιεχόμενα:

ΣΥΡΙΖΑ

Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση Ανθρωπιστικής Κρίσης

0:00:18– Κατατίθεται (το πρώτο μετά από δύο μήνες!) νομοσχέδιο που κατοχυρώνει το «δικαίωμα» στην επαιτεία των φτωχών! Ενάντια στο άρθρο 25 του Συντάγματος, όπου τα θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα εγγυώνται από το κράτος. Με το νομοσχέδιο θεμελιώνεται (για πρώτη φορά μετά την δεκαετία του ’30) το «δικαίωμα» το φτωχού να επαιτεί κρατική ελεημοσύνη στο μέτρο που το κράτος μπορεί να παρέχει! Χωρίζει τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες. Σ’ αυτούς που έχουν και αυτούς που δεν έχουν ανάγκη! Αστυνόμευση της φτωχολογιάς δια της παροχής κρατικής πρόνοιας (όπως έλεγε ο Κατρούγκαλος πρίν γίνει υπουργός). Με το νομοσχέδιο επίσημα πλέον ο φτωχός θεωρείται «ρετσινιά» σαν αποτυχημένος της ζωής. Η «αριστερά» μας πάει πίσω στον κοινωνικό ρατσισμό, καταλύοντας το κοινωνικό περιεχόμενο του Συντάγματος. Μόνο ο καπιταλιστικός ολοκληρωτισμός αντιμετωπίζει τον φτωχό με τον τρόπο αυτό, που η πιο ακραία του εκδήλωση ήταν ο φασισμός.

(Ν)τροπολογίες του νομοσχεδίου

Στο νομοσχέδιο προστέθηκαν επτά (7) άσχετες τροπολογίες.

  1. 0:46:20– «Επανακαθορισμός του πλαισίου παροχής υπηρεσιών σε αιτήσεις από υπηκόους τρίτων χωρών, που παραμένουν προσωρινά στα αναχωρησιακά κέντρα κράτησης αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας». (Διαμορφώνουν τις συνθήκες, ώστε να αναλάβουν ιδιώτες την σίτιση των μεταναστών).
  2. 0:46:58– «Τροποποίηση αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας».

(θα συζητηθεί όταν διαβάσουμε τις λεπτομέρειες)

  1. 0:47:15– «Ρυθμίσεις σχετικά με την καταβολή φορολογικών οφειλών». Όποιος τρέξει και μπεί μέχρι τις 27 Μαρτίου 2015 σε διαδικασία ρύθμισης, απαλλάσσεται 100% από τις προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα. Μετά τις 27 Μαρτίου δεν θα υπάρχει απαλλαγή. Όποιος δεν έχει χρήματα τώρα, θα μπεί στις 100 δόσεις, στο νομοσχέδιο που θα ακολουθήσει. Καμία αναφορά στον ΕΝΦΙΑ! Αφαιρείται η δυνατότητα του οφειλέτη να ρυθμίσει το χρέος του δια της προσφυγής στην δικαιοσύνη!

3β. 0:50:25– «Χρηματικά διαθέσιμα του ΤΧΣ (Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), εφεξής αποδίδονται άμεσα και εφάπαξ στο Ελληνικό Δημόσιο»

Τι γινόταν μέχρι τώρα;; Θα μάθουμε ποιος αποφάσισε και έβαλε τα 555 εκ. στο ΤΧΣ;;; Το ποσό αυτό είναι το αντίτιμο που πληρώνουν οι τράπεζες έναντι της χρηματοδοτικής ενίσχυσης με δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ποσό αυτό έπρεπε να καταγραφεί στον προϋπολογισμό αλλά δε κατεγράφη. Γιατί δεν διώκεται γιαυτό ο τότε υπουργός οικονομικών ή κανένας άλλος;;; Αυτά τα 555 εκ. είναι αντίτιμα πρίν το πρώτο μνημόνιο! Η αποκάλυψη έγινε από τους Financial Times και όχι από την ελληνική κυβέρνηση! Τι γίνεται με τα άλλα αντίτιμα, μετά από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα;;; Μήπως κι αυτά δόθηκαν στο ΤΧΣ;;;

  1. 0:55:43– Η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί αυθαίρετα να χρησιμοποιεί τα κεφάλαια των Ασφαλιστικών Φορέων (ΑΦ) και ΝΠΔΔ κατά το δοκούν, για επενδύσεις! χωρίς απαραίτητα οι ΑΦ και ΝΠΔΔ να έχουν ταμειακή επάρκεια για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους! Σε περίπτωση που υπάρχουν ζημιές από τις τοποθετήσεις αυτών των κεφαλαίων, τότε οι ΑΦ και ΝΠΔΔ θα έχουν το δικαίωμα αποζημίωσης (δικαστικά) από το Ελληνικό Κράτος (στα 10 τέρμινα). Πρώτο κρούσμα, τα κονδύλια του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αποζημιώσεις των αγροτών.

Έτσι κι αλλιώς, η εσωτερική στάση πληρωμών υπάρχει και γενικεύεται (προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές). Δεν αποδίδεται η επιστροφή του ΦΠΑ, ούτε καμία άλλη επιστροφή προς δικαιούχους φορολογουμένους.

  1. 1:16:25– «Παροχές ασθενείας σε είδος στους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, Ναυπηγείων Ελευσίνας, ασφαλισμένους ΕΤΑΑ, τομέων ασφάλισης Νομικών και Υγειονομικών». (θα συζητηθεί όταν διαβάσουμε τις λεπτομέρειες).
  2. 1:17:05– «Κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών». (θα συζητηθεί όταν διαβάσουμε τις λεπτομέρειες).
  3. 1:18:05– «Ρύθμιση θεμάτων ΝΕΡΙΤ»

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η τροποποίηση του νόμου της ΝΕΡΙΤ και όχι η ίδρυση μιάς νέας Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης.

(θα συζητηθεί όταν διαβάσουμε τις λεπτομέρειες).

Χρέος

1:03:00– Συστήνεται επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους (με συμμετοχή Eric Toussen) χωρίς να περάσει νομοσχέδιο από την Βουλή που να καθορίζει τι είναι και τι δεν είναι παράνομο χρέος! (μας κοροϊδεύουν). Είναι μια επιτροπή νομιμοποίησης του χρέους προς τον μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Υπάρχουν αποφάσεις σε βάρος του μηχανισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την Διεθνή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Επιτροπή Συνταγματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Λαπαβίτσας

1:21:36– Στο βιβλίο του ο Λαπαβίτσας έχει μια νεοφιλελεύθερη λογική αντιμετώπισης του Εθνικού Νομίσματος, μόνο που δεν είναι υπέρ του Ευρώ. Η θεωρία του δίνει στον αντίπαλο την ευκαιρία να τον εκθέτει!

Πηγή περιεχομένων: Ομάδα Αρχείου ΕΠΑΜ

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: