Καμμένος: Ναι στις συμφωνίες του Δουβλίνου

kammenos-lastampa

του Δημήτρη Καζάκη

«Δεν θέλω να δηλώσω κάτι σχετικά με το χρέος, γνωρίζετε τα αιτήματά μας, και η επίσημη διαπραγμάτευση πρέπει να αρχίσει» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην εφημερίδα «Λα Στάμπα».

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο κ. Καμμένος προσέθεσε: «Θα σεβαστούμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη μετανάστευση. Αλλά η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να τύχουν σεβασμού οι διμερείς συμφωνίες με την Τουρκία».

«Αν ισχύουν οι κανόνες των συμφωνιών του Δουβλίνου, σε όλη την Ευρώπη, και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα, πρέπει να ισχύσει η αρχή ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να απωθούνται και να επιστρέφουν στις χώρες τους» δήλωσε ο κ.Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας, τέλος, υπογραμμίζει ότι «ο Πρωθυπουργός γνωρίζει τις θέσεις του και αποτελεί κοινή θέση ότι η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει πιο ουσιαστικά και οικονομικά την Ελλάδα, να ελέγξει αποτελεσματικότερα τα σύνορά της, διότι είναι μια χώρα πιο εκτεθειμένη από τις υπόλοιπες».

Με άλλα λόγια ο κ. Καμμένος αποδέχεται τις συμφωνίες του Δουβλίνου που ανατρέπουν τις διεθνείς συμβάσεις για το μεταναστευτικό και μετατρέπουν την Ελλάδα σε σκουπιδοτενεκέ επαναπροώθησης μεταναστών.

Τι σημαίνει «οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να απωθούνται και να επιστρέφουν στις χώρες τους»; Ποιος θα μας πει ποιες είναι οι χώρες τους και πώς θα απωθούνται; Με ναυμαχίες, ή με την FRONTEX που έχει υπονομεύσει τα σύνορα της χώρας προς όφελος του οργανωμένου κυκλώματος λαθρεμπορίας μεταναστών;

Γιατί δεν ακολουθούμε τους κανόνες του ΟΗΕ για τους μετανάστες; Γιατί όσοι έρχονται λαθραία εδώ να μην προωθούνται με τα κατάλληλα χαρτιά όπου οι ίδιοι θελήσουν εκτός Ελλάδας υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό; Γιατί η Ελλάδα να είναι ο κυματοθραύστης και ο σκουπιδοτενεκές για τις ροές μεταναστών, όπως την θέλει η ΕΕ;

Κατά τ’ άλλα ο κ. Καμμένος μας μιλούσε για εθνική κυριαρχία… Στο μεταναστευτικό έχει ήδη ταυτιστεί με τους Σαμαροβενιζέλους.

2 Responses to Καμμένος: Ναι στις συμφωνίες του Δουβλίνου

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: