Εξάρχεια χωρίς κλούβες

ÃÍÙÓÔÏÓ ÐÕÑÏÂÏËÇÓÅ ÊÁÔÁ ÊËÏÕÂÁÓ ÔÙÍ ÌÁÔ ÓÔÇÍ ÐÅÑÉÏ×Ç ÅÎÁÑ×ÅÉÙÍ ÊÁÉ ÅÎÁÖÁÍÉÓÔÇÊÅ/PHASMA/A,STAMATIOY

Θα φύγουν αμέσως οι κλούβες της αστυνομίας από τα Εξάρχεια, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Δεν γίνεται να υπάρχουν περιοχές γκέτο με κλούβες ανά εκατό μέτρα, τόνισε.

Αναλυτικά, ο Γ. Πανούσης, μιλώντας στον τηλεσταθμό Mega, επισήμανε ότι δεν γίνεται στην Αθήνα να υπάρχουν περιοχές γκέτο με κλούβες ανά εκατό μέτρα, κάτι που δίνει την εντύπωση ότι όλοι οι κάτοικοι είναι επικίνδυνοι.

«Αν υπάρξουν πληροφορίες ότι κάτι θα συμβεί στα Εξάρχεια προφανώς η αστυνομία θα παρέμβει», σημείωσε ο κ. Πανούσης.

Σχετικά με την αστυνόμευση στις πορείες, ο νέος υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι η συμφιλίωση του πολίτη με την αστυνομία, τονίζοντας ότι δεν μπορεί στις πορείες να υπάρχουν χίλιοι διαδηλωτές και δύο χιλιάδες αστυνομικοί.

Επαναφορά αστυνομικού της γειτονιάς

«Ο αστυνόμος όταν μας ληστεύουν είναι αναγκαίος, όταν έχει να κάνει με διαδηλώσεις είναι μπάτσος. Είμαι εναντίον του να ξεκινάς λέγοντας, θα ασκήσω βία» πρόσθεσε και συνέχισε ανακοινώνοντας ότι θα επανέλθει ο αστυνομικός της γειτονιάς και οι συχνές περιπολίες.

«Το έγκλημα δεν είναι ανεκτό, αλλά δεν είναι ανεκτό να υπάρχει κατάχρηση εξουσίας από τα όργανα του κράτους» τόνισε ο Γ. Πανούσης και πρόσθεσε ότι η κίνηση να απομακρυνθούν τα κάγελα από τον Άγνωστο Στρατιώτη ήταν συμβολική.

«Τι φοβόμαστε; Ότι ο λαός, τα τανκς θα μπουν στη Βουλή; Αν υπάρχουν ιστορικά κατάλοιπα, θα τα λύσουμε» σημείωσε με νόημα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Πανούσης μίλησε και για το ενδεχόμενο αφοπλισμού αναφέροντας: «Δεν έχει να κάνει με το να μην έχει όπλο ο αστυνομικός, αλλά πρέπει να έχει εκπαιδευτεί για να ξέρει τι θα το κάνει αυτό το όπλο».

The Press Project

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: