Πανικόβλητοι νομοθετούν, αναιρούν, τροποποιούν, απαλλάσσουν από πρόστιμα και τελικά παρατείνουν τη μνημονιακή υποδούλωσή μας στους Γερμανούς παλιανθρώπους!

του Γιώργου Ευαγγελάτου

xitlΣτις τελευταίες ημέρες του Γ΄ Ράιχ ο Χίτλερ είχε πειστεί ότι αν χανόταν ο πόλεμος θα χανόταν και ο λαός και δεν υπήρχε ανάγκη να σκέφτεται ακόμη και την πλέον πρωτόγονη επιβίωση με την επιστροφή στην αγροτική οικονομία. Ο γερμανικός λαός είχε αποδείξει ότι ήταν ο πιο ανίσχυρος σ’ αυτόν τον πόλεμο. Τώρα θα παρέμεναν αυτοί που ήσαν υποδεέστεροι.

Στις 19 Μάρτη του 1944 εξέδωσε ένα διάταγμα με θέμα «Μέτρα για την καταστροφή των εδαφών του Ράιχ». Σ’ αυτό έδινε εντολές για την καταστροφή των μέσων μεταφοράς, επικοινωνιών, βιομηχανικής παραγωγής και ανεφοδιασμού. Όλα τα υλικά αγαθά εντός των ορίων του Ράιχ και τα οποία μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο εχθρός αμέσως ή στο κοντινό μέλλον, πρέπει να καταστραφούν. Υπεύθυνοι για την υλοποίηση αυτής της καταστροφής ήσαν οι στρατιωτικές διοικήσεις όλων των όπλων, οι γκαουλάιτερ και οι Επίτροποι Αμύνης του Ράιχ. Ευτυχώς το διάταγμα δεν εφαρμόστηκε ποτέ!*1

Αυτά μας θυμίζουν οι ενέργειες και οι τρόποι δράσεις και αντίδρασης της πανικόβλητης κυβέρνησης των σαμαροβανιζέλων μπρος στο διαφαινόμενο φάσμα της συντριβής τους στις άμεσα επερχόμενες εκλογές. Το τι αθλιότητες εξυφαίνουν, σχεδιάζουν κι εφαρμόζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, δεν περιγράφεται, τα δίνουν όλα μήπως και γλυτώσουν από την επερχόμενη συντριβή.

Πρώτο και κύριο έργο τους η τελευταία πράξη υποτέλειας στους αφέντες Γερμανούς που τους έχουν στο χέρι, αποβλέποντας πιθανά ότι ίσως μ’ αυτό τον τρόπο θα γλυτώσουν το ποινικό δικαστήριο και θα καταφύγουν στον ξένο παράγοντα για να σωθούν από τις συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος, των νόμων, των δικαστικών αποφάσεων και το προδοτικό ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας στις αγορές και στους κερδοσκόπους τραπεζίτες που πέντε χρόνια τώρα έκαναν.

Έτσι αστραπιαία προέβησαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην παράταση της δανειακής σύμβασης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτήματα, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας που επιλέγει η κυβέρνηση να παρατείνει μια αδιέξοδη πολιτική χωρίς να θέτει ένα συνολικότερο πλαίσιο που θα περιλαμβάνει και τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο δόλος τους φαίνεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έφερε προς συζήτηση πριν την ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει με την Τρόικα, και τα αγνοούν οι βουλευτές και ο λαός. Έτσι ώστε να πάρουν θέση τα μέλη του Κοινοβουλίου και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός;

Τέλος, επέλεξε για ένα τόσο σοβαρό θέμα για μια ακόμα φορά την ίδια αντιδημοκρατική πρακτική της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και όχι την τυπική νομοθετική διαδικασία, την ώρα μάλιστα που η Βουλή συνεχίζει να συζητά άλλα, πολύ μικρότερης αξίας και σημασίας νομοσχέδια.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό: Περισσότερες από 80 βουλευτικές και υπουργικές τροπολογίες έχουν κατατεθεί τα τελευταία 24ωρα στα 3 νομοσχέδια, που ψηφίζονται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, ενώ έχει προγραμματιστεί η ψήφιση τριών νομοσχεδίων έως και τη Δευτέρα.

Η επίσπευση της συζήτησης και ψήφισής τους έχει προκαλέσει ζωηρό βουλευτικό ενδιαφέρον στην κατάθεση τροπολογιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως και τις 15:00 σήμερα, (18/12/2014) είχαν κατατεθεί στα τρία νομοσχέδια περί τις 80 τροπολογίες συνολικά, εκ των οποίων οι 12 υπουργικές.

Σήμερα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ και τις λαϊκές αγορές, στο οποίο έχουν κατατεθεί περί τις 11 τροπολογίες.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα, (για να μαζέψουν κι άλλα λεφτά  οι άπληστοι, φτηνοί, τσαγανογλύφτες) έχουν κατατεθεί 43 τροπολογίες εκ των οποίων 8 υπουργικές, ενώ σε νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας που ψηφίζεται την προσεχή Δευτέρα, μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχουν κατατεθεί 27 τροπολογίες, εκ των οποίων 2 υπουργικές.

Το νομοθετικό ενδιαφέρον των βουλευτών ποικίλει και αφορά από το εφάπαξ των Εθελοντών Μακράς Θητείας έως και τις συνθήκες για την εγκατάσταση των μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών σε περιοχές που καθορίζονται ως Καταφύγια “Αγριας Ζωής. Εκεί λοιπόν παρεμβάλλουν οι κυβερνητικοί βουλευτές και υπουργοί, άσχετες τροπολογίες χωρίς να είναι καν προετοιμασμένοι οι της μειοψηφίας, γι” αυτές.

Ανάμεσα στις βουλευτικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί είναι και τροπολογία για την αναστολή της εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης μέχρι την κύρωση δασικών χαρτών, αλλά και τροπολογία με την οποία προτείνεται να εξαιρούνται από τη φορολογία εισοδήματος τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειας του, μέχρι του ύψους των 9.000 ευρώ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί και βουλευτική τροπολογία με την οποία προτείνεται να μην ισχύει το πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Την ίδια στιγμή μετά την υπόνοια περί χρηματισμού του ανεξάρτητου Παναγιώτη Μελά πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, έγινε δεύτερη απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη

Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, άτομο το οποίο υπήρξε σύμβουλος πρωθυπουργών και τραπεζιτών, τον πλησίασε στις 2 Δεκεμβρίου και του πρότεινε να ψηφίσει για πρόεδρο Δημοκρατίας με ανταλλάγματα. Η πρώτη συζήτηση ήταν καθαρά διερευνητική.

Ο Παύλος Χαϊκάλης ενημέρωσε τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο και αποφάσισαν να καταγράψουν τις επόμενες συνομιλίες. Το ίδιο άτομο επανήλθε στις 6 Δεκεμβρίου και έγινε πιο συγκεκριμένο στις προτάσεις. Το τρίτο ραντεβού έγινε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και η συζήτηση καταγράφηκε όπως και η προηγούμενη.

Ο Παύλος Χαϊκάλης κατονόμασε τον Γιώργο Αποστολόπουλο και έδωσε στον εισαγγελέα δύο διευθύνσεις του.

Στο υλικό που κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, το άτομο προτείνει στο Χαϊκάλη να του προσφέρουν 2-3 εκατομμύρια ευρώ τμηματικά με ένα ποσό σε μετρητά και τα υπόλοιπα μέσω σβησίματος δανείων ή τιμολόγησης σε εταιρεία. Συγκεκριμένα του πρότεινε να του παραδώσουν 700.000 ευρώ «μαύρα» και κατά τον Μάρτιο η Τράπεζα στην οποία είχε δάνεια ο Χαϊκάλης θα έσβηνε το δάνειό του. Η τρίτη δόση θα εμφανιζόταν ως πληρωμή μέσω εργασιών του Χαϊκάλη σε εταιρείες.

Στο ίδιο υλικό ο ενδιάμεσος χρηματισμού εμφανίζεται να λέει πως το χρήμα θα ελεγχθεί ώστε να μην «χτυπάει» στην Τράπεζα, δηλαδή να μην προέρχεται από ληστεία και έχει σημανθεί. Του σημείωσε μάλιστα πως σε αυτό δίνουν ιδιαίτερη σημασία γιατί σε χρηματισμούς που έγιναν προς άλλους, τμήμα των χρημάτων φάνηκε ότι προέρχονταν από την απαγωγή Παναγόπουλο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε και κινητοποιήθηκε επιχειρησιακή ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών, με επικεφαλής τον Διοικητή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχο Πάνο Στάθη, η οποία παγίδευσε το σπίτι του Χαϊκάλη όπου θα γινόταν η τελική επαφή για τον χρηματισμό, αλλά ο ενδιάμεσος δεν εμφανίστηκε.

Το άτομο αυτό υπήρξε στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου και στη συνέχεια δούλεψε ως σύμβουλος σε ελληνική και γερμανική Τράπεζα.

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε πριν από λίγο με το άτομο που κατονομάζεται στον Εισαγγελέα ως ο ενδιάμεσος, το οποίο δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Ποιος είναι ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Ο Γιώργος βρίσκεται παντού, πέφτει σε όλους και σε όλα.

Ο Γιώργος βρίσκεται παντού, πέφτει σε όλους και σε όλα.

Προσέξετε: Ο Γιώργος Αποστολόπουλος ο οποίος φέρεται ως μεσάζοντας στην απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη, εργάστηκε για διάφορα ξένα funds και την (πολυαγαπημένη μας φιλάνθρωπη λυκοφωλιά) την Deutsche Bank.

Λίγο πριν την άφιξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα, παίρνει μέρος σε κλειστές συσκέψεις υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, που αφορούσαν την κρίση. Μετά την ένταξη στο μνημόνιο, ο Αποστολόπουλος εμφανίζεται στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά. Ο ίδιος ο Σαμαράς τον συστήνει στον Πάνο Καμμένο ο οποίος ήταν τότε στη ΝΔ, ως τον άνθρωπο που θα κάνει αποκαλύψεις για το θέμα των CDS και την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου
Με την υπόδειξη του Δημήτρη Σταμάτη, ο Αποστολόπουλος έδωσε στοιχεία στον Πάνο Καμμένο για να δημοσιοποιηθεί το “σκάνδαλο των CDS “. O Αποστολόπουλος δέχθηκε και κατέθεσε για το θέμα στην Εισαγγελία.

Όταν ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από τη ΝΔ, ο Γιώργος Αποστολόπουλος τον συνάντησε αρκετές φορές και του ζήτησε να τον βοηθήσει σε θέματα οικονομικής πολιτικής.

Την ίδια περίοδο, δίνει στοιχεία για την υπόθεση των CDS στη δημοσιογραφική ομάδα του HOT DOC και αρθρογραφεί με το ψευδώνυμο “Δευκαλίων” . Πριν από ένα χρόνο μεταξύ σοβαρού και αστείου είχε προτείνει στον εκδότη του περιοδικού Κώστα Βαξεβάνη να μην τα βάζει με τραπεζίτες θηρία και θα κανονίσει αυτός να του σβηστούν τα δάνεια. Μετά από αυτή την προσέγγιση, η ομάδα του HOT DOC σταματά κάθε επαφή μαζί του.

Ο Αποστολόπουλος το επόμενο διάστημα ανακοινώνει στον Πάνο Καμμένο πως επιστρέφει στη ΝΔ και πιάνει δουλειά στην Τράπεζα Πειραιώς. Στις αρχές Δεκεμβρίου αρχίζει επαφές με τον Παύλο Χαϊκάλη κάνοντάς του τις προτάσεις χρηματισμού οι οποίες έχουν βιντεοσκοπηθεί

Μοιράσου αυτό το άρθρο διάδωσέ το.

*1Ian Κershaw: Xίτλερ !936-1945, Νέμεσις, Εκδόσεις Scripta, σ.σ. 730-732.

Πηγές: http://www.real.gr/, http://www.ertopen.gr και www.koutipandoras.gr

Ο Γιώργος Ευαγγελάτος είναι μέλος του ΕΠΑΜ Πάτρας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: