Γιώργος Μητσικώστας — Μαθήματα πολιτικής από τον Θεοδωράκη στον Λαζόπουλο

mitsikostas-thodorakisstavros

Είναι καιρός που θέλω να γράψω κάτι για τον Γιώργο Μητσικώστα, οπότε αυτό το βίντεο -από τη φετινή του δουλειά στην τηλεόραση- είναι η ιδανική ευκαιρία.

Είχα τη χαρά να γνωρίσω τον Γιώργο Μητσικώστα, να δουλέψω μαζί του, και να διαπιστώσω πως -σε αντίθεση με τους περισσότερους που κάνουν τηλεόραση- συνεχίζει να είναι ένας κανονικός και απλός άνθρωπος.

Ο Γιώργος Μητσικώστας κοκκινίζει όταν του λένε καλά λόγια οι άνθρωποι στον δρόμο ή στα καφέ. Έχει μια παιδικότητα στη συμπεριφορά του και δεν έχει ύφος και πόζα.

Επίσης, δεν έχει εμμονές και εμπάθεια στη σάτιρά του. Κατά κάποιον τρόπο, τους αγαπάει όλους αυτούς που μιμείται. Ακόμα κι αυτούς που είναι δύσκολο να αγαπηθούν.

Ο Γιώργος Μητσικώστας έχει ένα σπάνιο ταλέντο -δεν υπάρχουν πολλοί μίμοι, παγκοσμίως, με τέτοια γκάμα μιμήσεων- αλλά γεννήθηκε στη λάθος χώρα.

Αν ο Μητσικώστας είχε αποφασίσει να φύγει στο εξωτερικό -και ειδικά στις ΗΠΑ-, θα είχε κάνει πάρα πολύ μεγάλα πράγματα και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια μέρα που ήμασταν στο αυτοκίνητό του και, αφού μιλούσε σαν Μάνος Χατζιδάκις και Γιώργος Γεωργίου -και έκανε τον Μάνο Χατζιδάκι να περιγράφει ποδοσφαιρικό αγώνα-, ξαφνικά άρχισε να μιμείται εμένα. Κόντεψα να λιποθυμήσω από τα γέλια.

Ένα σπάνιο ταλέντο, ένας όμορφος άνθρωπος.

Καλή επιτυχία, Γιώργο.

Πιτσιρίκος

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: