«Χαλαρή» εποπτεία ονειρεύεται ο Γκ. Χαρδούβελης

EPAM_bannerhardouvelis-e1409158775360-1728x800_c

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Η ψευδολογία των επιτελών της κυβερνώσας συμμορίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο …φαντασίας. Το πλέον πρόσφατο …«επίτευγμα» αλλοίωσης της πραγματικότητας ανήκει στον φερόμενο ως υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος μιλώνας στο Reuters, δήλωσε ότι «η εποπτεία των δανειστών δεν θα είναι τόσο στενή σε επίπεδο μικρο διαχείρισης, όπως συμβαίνει με το μνημόνιο, ενώ η χώρα θα πρέπει να υλοποιήσει 10 με 15 διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Ομως, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 3 της ιδρυτικής συνθήκης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας «…το συμβούλιο διοικητών αναθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή– σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ – να διαπραγματευθεί με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ») όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής…».

Βάσει ποιας λογικής προοιωνίζεται η … «χαλαρή» εποπτεία που σκιαγραφεί με τη δήλωσή του ο κυβερνητικός αξιωματούχος; Οχι μόνο δεν θα υπάρξει καμια χαλαρότητα, αλλά η χώρα μας θα συνεχίσει στο διηνεκές να τελεί υπό αποικιοκρατική εποπτεία και κηδεμονία. Εκτός κι αν ο λαός αποφασίασει διαφορετικά…

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 6/11/2014

2 Responses to «Χαλαρή» εποπτεία ονειρεύεται ο Γκ. Χαρδούβελης

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: