Μια πρόταση για την Πάτρα μας.

PATRA

του Γιάννη Συμιακάκη*

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Εποχή κατά την οποία η Ελλάδα βιώνει με τραγικό τρόπο τεράστια ανθρωπιστική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και κάθε άλλου είδους καταστροφή εξ αιτίας των εγκληματικών πρακτικών των προδοτικών ηγεσιών του συνόλου των κυβερνητικών πολιτικών κομμάτων των νεώτερων χρόνων και ειδικότερα των τελευταίων δεκαετιών, οι ενεργοί πολίτες καλούμαστε να αντισταθούμε με κάθε μέσο, όπως η Ανθρώπινη Λογική, ο Πολιτισμός, η Ιστορία και το Σύνταγμα, μας επιβάλλουν ως καθήκον (άρθρο 120 παρ.4).

Προκειμένου οι Δημότες να μπορούν να επιλέγουν τους ικανότερους μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, ώστε κάθε φορά να προκύπτει η ευρύτερη δυνατή και δημοκρατικότερη αντιπροσώπευσή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνουμε ΚΟΙΝΗ κάθοδο των υποψηφίων σε ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.

==========================

Στα πλαίσια του πώς πρέπει να είναι ένας σύγχρονος Δήμος Πατρέων, πιστεύουμε ότι:

– Ο Δήμος, από ζητιάνος και παθητικός αποδέκτης των αυθαιρεσιών της κεντρικής διοίκησης, πρέπει να αποτελέσει Δήμο Παλλαϊκού χαρακτήρα με την συμμετοχή των Ενεργών Πολιτών και Φορέων της περιοχής του, οι οποίοι θα συμβάλουν στη λήψη όλων των αποφάσεων κάνοντας χρήση του Συντάγματος ώστε -και δυναμικά όπως αυτό επιτάσσει- να αναζητηθούν οι απαραίτητοι πόροι και οι συνθήκες προς όφελος των Δημοτών του.

– Μέσα από συνεχή ενημέρωση για όλα τα ζητήματα, οι Δημότες και οι
Φορείς τους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα δημόσιας κριτικής και τα θεσμικά εργαλεία ώστε να μπορούν να ματαιώνουν σχέδια και να ανατρέπουν πράξεις των οργάνων του κράτους ή και των υπηρεσιών του Δήμου που βλάπτουν την πόλη και τους κατοίκους της.

Οι Δημότες θα πρέπει να οργανωθούν στις συνοικίες, στις πλατείες και γειτονιές της πόλης ώστε, μέσω γενικών συνελεύσεων, να καταγράψουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις τις οποίες θα απαιτήσουν από τον Δήμο ή και από το Κράτος.
Προς τούτο, οι Συλλογικότητες αυτές θα πρέπει με εκπροσώπους τους να συμμετέχουν στα Δημοτικά Συμβούλια μεταφέροντας και εκθέτοντας τις απόψεις των μελών τους.

Επίσης οι Συλλογικότητες Δημοτών θα πρέπει μέσα από διαδημοτικό διάλογο, να καταθέσουν προτάσεις με στόχο να καταρτίσουν τελικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για τον Νέο Καταστατικό Χάρτη Λειτουργίας του Δήμου, ο οποίος θα εγκριθεί με Δημοτικό Δημοψήφισμα.

– Ο Δήμος να μπορεί να επαναδιαπραγματεύεται οποιεσδήποτε συμφωνίες προηγούμενων Δημαρχιακών Περιόδων (κρυφές ή φανερές) και να ακυρώνει ΆΜΕΣΑ και ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ όποιες εκχωρούν σε ντόπια και ξένα κέντρα και συμφέροντα, τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, τα συλλογικά συμφέροντα και τις δομές του Δήμου.
Στις περιπτώσεις αυτές υπάγεται και το τυχόν τοκογλυφικό χρέος που έχει ο Δήμος, είτε προς εγχώριες και ξένες τράπεζες είτε προς τρίτους, το οποίο θα πρέπει να ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ μονομερώς.

– Όλες οι αποφάσεις που αφορούν τον Δήμο και τους Δημότες, θα πρέπει να λαμβάνονται με απόλυτη Διαφάνεια και να υλοποιούνται με Ταχύτητα.

Ο Δήμος να καλέσει τον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές όλων των κομμάτων που εκλέχθηκαν με τις ψήφους των Δημοτών του, σε απολογισμό των πεπραγμένων τους.

Να ασκήσει δε δημόσια κριτική και να ζητήσει την ποινική τους δίωξη εφόσον διαπιστωθούν εγκληματική αμέλεια, παραλείψεις, αδράνεια ή άλλες βλαπτικές -για τον Δήμο και τους Δημότες- πράξεις τους.

——————–

Πώς θέλουμε τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και το Προσωπικό του Δήμου.

Δήμαρχος και εκπρόσωποι του Δήμου, δεν συναντούν εκπροσώπους οργανισμών και φορέων ξένων κυβερνήσεων που διάκεινται εχθρικά προς τον Δήμο και την χώρα, δεν αναγνωρίζουν ούτε αποδέχονται, αλλά
ακυρώνουν μονομερώς συμφωνίες και δεσμεύσεις προκατόχων τους που ζημιώνουν τον Δήμο και τους Δημότες, παραπέμπουν δε στην Δικαιοσύνη, εγχώριους ή ξένους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς τυχόν βλαπτικών
συμφωνιών και ενεργειών του παρελθόντος.

Δήμαρχος και εκπρόσωποι του Δήμου, δεν αποδέχονται οποιαδήποτε συνάντηση, συζήτηση ή απόφαση για άμεση ή έμμεση υπαγωγή ή μετατροπή του Δήμου σε Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) ή σε άλλης μορφής ειδικό οικονομικό, εδαφικό και διοικητικό καθεστώς.

* Ο Δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί το επάγγελμά του, τον δε κρατικό μισθό που δικαιούται καθώς και τυχόν αμοιβές από συμμετοχή του σε συμβούλια και επιτροπές, αποδίδει στο Ταμείο για τα Κοινωνικά Προγράμματα του Δήμου.
* Πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του ιδίου καθώς και των στενών συγγενών του με διαρκή ανάρτηση αυτών στην κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου.
* Υποχρέωσή του να προμηθεύεται τα προς το ζειν κυρίως από τα Δημοτικά Παντοπωλεία και να συμμετέχει στα γεύματα των Δημοτικών Εστιατορίων.
* Η μετακίνησή του να γινεται με τα ΜΜΜ ή με δικό του μέσο και, μόνο για αυστηρά υπηρεσιακούς λόγους κατόπιν εγκρίσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, με υπηρεσιακό όχημα.
* Δίωρη υποχρεωτική καθημερινή επαφή του με τους Δημότες εκ περιτροπής στα Πολυδύναμα Κέντρα Αλληλεγγύης.
* Λειτουργία του Γραφείου Δημάρχου και των Αντιδημάρχων στους χώρους που βρίσκονται και τα γραφεία των άλλων διοικητικών δημοτικών υπαλλήλων σε κοινή θέα χωρίς παραβάν και κλειστές πόρτες.

* Όλες οι συναντήσεις του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων με παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου, να προαναγγέλλονται με ανάρτηση στο διαδίκτυο και σε ειδικό πινάκιο στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Να γίνονται με την παρουσία Ειδικής Γραμματέως, το δε περιεχόμενο των συζητήσεων να καταγράφεται σε πρακτικό, περίληψη του οποίου να δημοσιεύεται αυθημερόν στο διαδίκτυο.

* Οι Αντιδήμαρχοι και όλοι οι Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι, υποχρεωτικά να χρησιμοποιούν τα γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων.
* Να αναρτούν στην ιστοσελίδα του δήμου το «πόθεν έσχες» των ιδίων και των στενών συγγενών τους και όλες τις μεταβολές στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Για την πρόληψη κι αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων (φυσικές καταστροφές, ανθρωπιστική κρίση κ.ά.), με
απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος να συγκαλεί σε σύσκεψη τους αρμόδιους φορείς της πόλης και -εφόσον απαιτείται- να κηρύσσει προληπτικά την περιοχή σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΆΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Τα ΑΜΕΑ της πόλης μας να εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο με δύο εκπροσώπους τους, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε αυτό ισότιμα με τα τακτικά μέλη.

Οι τακτικοί Δημοτικοί Υπάλληλοι αναγνωρίζονται ως ΜΟΝΙΜΟΙ Δημόσιοι Υπάλληλοι οι οποίοι δεν υπόκεινται σε απόλυση, εφεδρεία, διαθεσιμότητα ή μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης, χωρίς την συγκατάθεση τους.
Η Υπηρεσία οφείλει να τους παρέχει όλα τα μέσα και την προστασία για την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων τους και να μη συναινεί στις αυθαιρεσίες κρατικών ή υπερκρατικών οργάνων που αποσκοπούν να πλήξουν τα δικαιώματά τους με οποιονδήποτε τρόπο.
Να μπορούν ορισμένες ημέρες της εβδομάδας και εφόσον το επιθυμούν, κάνοντας χρήση των τεχνολογιών (διαδίκτυο, τηλεδιάσκεψη κλπ) να εργάζονται κατ’ οίκον όσο τα καθήκοντα και η φύση της εργασίας τους το
επιτρέπουν.
*Θεσμοθετείται η θέση Υπηρεσιακού Αντιδημάρχου που καταλαμβάνει ο αρχαιότερος των μονίμων διοικητικών υπαλλήλων.
—————

* Μερικές Υπηρεσίες που πρέπει να δημιουργηθούν/αναβαθμιστούν:

-Υπαγωγή του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στον Δήμο Πατρέων και μετατροπή του σε Δημοτικό Νοσοκομείο, διασυνδεμένο με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
-Ενθάρρυνση ιδιωτών ιατρών για την δημιουργία δομών Α’βάθμιας Περίθαλψης.
-Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής.

Νομική θωράκιση Δήμου και Δημοτών με αναβάθμιση της Δημοτικής Νομικής Υπηρεσίας και, κατόπιν εκλογής μεταξύ των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, με Ανεξάρτητη Επιτροπή Προστασίας Πολιτών για την προώθηση αιτημάτων, την νομική υποστήριξη διαφορών Δημοτών έναντι των Οργάνων του Κράτους και για Φιλική Επίλυση Διαφορών.

-Δημοτικό Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας.
-Εργασιακοί Σύμβουλοι.

* Υπαγωγή σε Δημοτικό Έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής του Δήμου που διακόπτουν την λειτουργία τους και ενθάρρυνση των εργαζομένων σε αυτες να τις αναλάβουν και επαναλειτουργήσουν προς όφελός τους, με την κάλυψη της Νομικής Υπηρεσίας, τις συμβουλες και την οικονομική στήριξη της Δημοτικής Τράπεζας.

– Υποστήριξη ομάδων Δημοτών για την ίδρυση Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στον εμπορικό, βιοτεχνικό και αγροτικό τομέα και δημιουργία Ανταλλακτικής Λαϊκής Αγοράς για την διάθεση των προϊόντων τους.
– Υποστήριξη των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ να δρομολογήσουν 9/θέσια οχήματα για την εξυπηρέτηση μαθητών και κατοίκων περιοχών του Δήμου που δεν καλύπτονται από το Αστικό ή Υπεραστικό ΚΤΕΛ και τον ΟΣΕ.

Εκλογή Επιτροπής κατά της Διαφθοράς για την παρακολούθηση θεμάτων διαφθοράς και αυθαιρεσιών κρατικών λειτουργών στην οποία θα μπορούν να καταφεύγουν για την προστασία τους οι Δημότες.

Αντιναρκωτική Δημοτική Υπηρεσία με ειδικά καθήκοντα που θα της αναθέσουν οι πολίτες μέσω συνελεύσεων γειτονιών.

Εκλογή Εκπαιδευτικού Συμβουλίου Δήμου που θα επιλαμβάνεται θεμάτων εκπαίδευσης Α’ και Β’ βαθμού.
Που θα ασχολείται με την υποστήριξη των μη δυνάμενων οικονομικά μαθητών και των οικογενειών τους, παρέχοντάς τους δωρεάν υποστηρικτική διδασκαλία και -με την εποπτεία Σχολικών Κυλικείων, Συλλόγων Γονέων και Διαιτολόγων- ποιοτικά γεύματα που θα παρασκευάζονται σε Κεντρικό Δημοτικό Μαγειρείο και θα διανέμονται σε όλα τα Σχολεία του Δήμου (σχολικό catering).
Υπό την εποπτεία αυτού του Συμβουλίου, θα λειτουργήσουν και οι θερινές Μαθητικές Κατασκηνώσεις.

Πρόσληψη Σχολικών Φυλάκων, Τροχονόμων και δημιουργία θέσης Σχολικού Επιστάτη με καθήκοντα τον συντονισμό των Σχολικών Φυλάκων και Τροχονόμων, την ασφάλεια των μαθητών και των σχολικών χώρων και -σε συνεργασία με διδάσκοντες και γονείς- την καταγραφή των αναγκών των σχολείων και των μαθητών και την υποβολή εκθέσεων προς το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο του Δήμου.

-Δημοτική Υπηρεσία Διαδικτύου.
-Σύμβουλοι Διαδικτύου.

Κάρτα Δημότη, την οποία θα χρησιμοποιεί ο κάτοχός της για να εκδίδει σε αυτόματα δημοτικά μηχανήματα σειρά πιστοποιητικών που τον αφορούν, να λαμβάνει από τις Υπηρεσίες του Δήμου τις παροχές που δικαιούται, να συναλλάσσεται με την Δημοτική Τράπεζα, να συμμετέχει σε τοπικά δημοψηφίσματα κλπ

Καθιέρωση τρόπου για την διενέργεια Δημοψηφισμάτων που θα ζητούν οι Δημότες. Προς τούτο, θα υπάρχουν και κινητές ψηφοδόχοι για να διευκολύνονται όσοι δεν διαθέτουν ίντερνετ.

Παροχή οικοπέδων για την κατασκευή α’ κατοικίας, σε πολύτεκνους, αμεα κλπ.

Απόδοση δημοτικής γης σε Δημότες που θέλουν να ασχοληθούν με αγροτική ή κτηνοτροφική παραγωγή.

Παροχή τεχνογνωσίας σε καλλιεργητές και κτηνοτρόφους για βελτίωση των καλλιεργητικών/εκτροφικών μεθόδων και των εγκαταστάσεών τους.

Ανάπλαση ορεινών οικισμών και βελτίωση της πρόσβασης σε σημεία φυσικού κάλλους.

Δημιουργία Περιβαλλοντικών Σταθμών και προώθηση του εθελοντισμού για την προστασία του περιβάλλοντος, την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, την ποιότητα του νερού, του εδάφους και της ατμόσφαιρας.

Μαθήματα παραδοσιακής μουσικής και μέσω άλλων εργαστηρίων, εκμάθηση τεχνών για την στήριξη παιδιών και ενηλίκων Αθιγγάνων περιοχής Δήμου Πάτρας.

Στήριξη των ΚΑΠΗ με παροχή διευκολύνσεων για τις μετακινήσεις υπερηλίκων με τα δημοτικά οχήματα για επισκέψεις/εκδρομές, μετάβασή τους σε ιατρεία, νοσοκομεία κλπ.

Παροχή χώρων και μέσων απαραίτητων για τις δράσεις των ΜΚΟ (Γιατροί του Κόσμου, ΕΕΣ, κλπ) που ασχολούνται με την καταγραφή των προβλημάτων και την περίθαλψη προσφύγων.

Απόδοση διαμορφωμένων, ανοιχτών και κλειστών, δημοτικών χώρων σε ομάδες νέων της πόλης χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για να χρησιμοποιηθούν ως Αυτοδιαχειριζόμενα Εναλλακτικά Στέκια κλπ.

Καθορισμός ποδηλατοδρόμων με διαδρόμους αποκλειστικά για ποδηλάτες στις οδούς Μαιζώνος και Κορίνθου από Γούναρη έως Καρόλου και όπου αλλού, σε συνεργασία με τους Ποδηλάτες Πάτρας.

Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Δήμος να χορηγεί Δημοτικά Πιστοποιητικά σε πρόσφυγες, ώστε να διευκολύνεται η μετάβαση τους στις χώρες αρεσκείας τους.

Εκπόνηση Σχεδίου ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ και παροχή τεχνικής υποστήριξης για τον συντονισμό ΜΚΟ και άλλων Οργανώσεων και Συλλόγων (ΕΕΣ, Γιατροί του Κόσμου, Χαμόγελο του Παιδιού, Ομάδες Διάσωσης, Λέσχες Εφέδρων, Εθελοντές Δασοπυροσβέστες, Αερολέσχη, Λέσχη 4Χ4, Λέσχη Μοτοσυκλέτας, Ραδιοερασιτέχνες, Πρόσκοποι/Οδηγοί, Αιμοδότες, Ενορίες κλπ) για την πρόληψη και αντιμετώπιση θεομηνιών και άλλων έκτακτων καταστάσεων.

Κατασκευή ή ενοικίαση δεξαμενών/αποθηκών και σημείων πώλησης ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου που θα εισάγει ο Δήμος απευθείας και θα διαθέτει στους οικονομικά αδύναμους Δημότες του σε χαμηλές τιμές κατά τους χειμερινούς μήνες.
Επίσης διάθεση ποσοτήτων καυσόξυλων, θερμαστρών και σύνδεση κομμένων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος κατοικιών στο Δημοτικό Ηλεκτρικό Δίκτυο.

Εκπόνηση μελέτης για την σύσταση Δημοτικής Εταιρείας Φυσικού Αερίου για κατασκευή Κεντρικού Δικτύου και προώθηση της χρήσης φυσικού αερίου στην περιοχή.

Δυναμική απαίτηση από την κυβέρνηση για την άμεση οδική και σιδηροδρομική σύνδεση της πόλης με την Αθήνα και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, με ταχεία αποπεράτωση των έργων κατασκευής σύγχρονου αυτοκινητόδρομου και ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής.

Υιοθεσία από τον Δήμο Πατρέων, μετά από διερεύνηση, ακριτικού νησιού στο οποίο θα μπορούν οι Δημότες κατά προτίμηση να μεταβαίνουν, συνδυάζοντας τις διακοπές τους, με διάφορες δράσεις στήριξης και
αλληλεγγύης προς τους κατοίκους του.

Επιλογή και διευθέτηση χώρου Καύσης Νεκρών.

Δημοτική Υπηρεσία Προστασίας Ζώων σε συνεργασία με Ιδιωτικά Κτηνιατρεία.

Κατασκευή δημοτικών WC σε σημεία της πόλης. Αναβάθμιση των παλαιών.

————————

Αναζήτηση χρηματοδοτικών πόρων.

Εκτός από την κρατική επιχορήγηση που με πολλούς τρόπους μπορούμε να απαιτήσουμε και να πετύχουμε να είναι μεγαλύτερη ακόμα και από της προ του 2009 εποχής, τα ποσά από τα ΕΣΠΑ που τυχόν υπάρχουν και από την αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, θα αναζητήσουμε και έσοδα υπό την μορφή ποσοστού υπέρ του Δήμου επί των εισιτηρίων, διοδίων κλπ. από την χρήση του Λιμένα Πατρών, της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, της ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου, της Περιμετρικής Οδού, της Μαρίνας, της προβλήτας Ρίου κλπ.

Ο Δήμος να απαιτήσει αποζημίωση από την ΔΕΗ, με συμψηφισμό των οφειλών του προς αυτή (ή την διάδοχη εταιρεία) για την χρήση του Υ/Σ «Γλαύκος» και επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την οποία ο Σταθμός Ηλεκτροπαραγωγής, το δίκτυο, το φράγμα και οι υδάτινοι πόροι έχουν παραχωρηθεί στην ΔΕΗ ή στην διάδοχη εταιρεία.

Για την οικονομική κάλυψη εξόδων που αφορούν επείγοντα ζητήματα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ των Δημοτών, που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα τρέχοντα έσοδα, μετά από ανοιχτή διαβούλευση και δημοψήφισμα, να μπορεί ο Δήμος να αναζητεί και να συνάπτει δάνεια με όρους που να μη θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών.

=======================

Τα Δέκα Ζητήματα Που Πρέπει Να Δρομολογηθούν Στις Εκατό Πρώτες Ήμερες

1. Γεωργική Σχολή Πατρών με έδρα τις εγκαταστάσεις της ACHAIA CLAUSS

Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις, με κοινωνικά κριτήρια, για αριθμό μαθητών από τον Δήμο Πατρέων.

Στον χώρο αυτό θα υπάρχουν:

– Οινοποιείο
– Αμπελώνας
– Αγροτικό Μουσείο
– Κέντρο Ενημέρωσης
– Πρότυπο Ελαιοτριβείο
– Πρότυπο Θερμοκήπιο
– Οικοτροφείο μαθητών/Ξενώνας επισκεπτών
– Χώρος αναψυχής, σχολικών εκδρομών με καφετέρια και φαγητό
– Χώρος υπαίθριων εκδηλώσεων
– Εκθεσιακός χώρος
– Συνεδριακό κέντρο
– Αμφιθέατρο
– Βιβλιοθήκη/Υπολογιστές
– Φυτοπαθολογικό Συμβουλευτικό Κέντρο
– Τράπεζα Σπόρων
– Πρατήριο προϊόντων παραγωγής της Σχολής
– Αποθήκες

Τμήματα:
* Οινοποιίας
* Αμπελουργίας
* Δενδροκομίας
* Αρωματικών/Φαρμακευτικών Φυτών
* Δυναμικών/Βιολογικών/Οργανικών Καλλιεργειών
* Θερμοκηπίων/Υδροπονίας
* Αγροτουρισμού
* Αγροσυνεταιρισμού
* Χειρισμού/συντήρησης γεωργικών εργαλείων/μηχανημάτων

————————–
Για την αξιοποίηση του χώρου που τώρα βρίσκεται υπό ερήμωση και υπό τις ορέξεις των τραπεζιτών (Τρ. Πειραιώς/Σάλας), πρέπει να γίνουν τα παρακάτω:

Επαναφορά των βαρελιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss που λεηλατήθηκαν και βρίσκονται διασκορπισμένα εντός και εκτός Πατρών.

Αναζήτηση παλαιών εργαλείων και άλλων αντικειμένων για το Αγροτικό Μουσείο.

Θα μπορεί να λειτουργήσει Καφετέρια υπό την καθοδήγηση και ευθύνη των διδασκόντων, με τους σπουδαστές Αγροτουρισμού και άλλων τμημάτων οι οποίοι θα αμείβονται αναλόγως του χρόνου απασχόλησής τους, τα τυχόν δε κέρδη θα καλύπτουν λειτουργικά και άλλα έξοδα της Σχολής. Κατά τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούν οι συνεδριακοί/εκθεσιακοί χώροι, η Τράπεζα Σπόρων, το Πρατήριο, το Ελαιοτριβείο κλπ.

Ο αριθμός των σπουδαστών της Σχολής και ο χρόνος φοίτησης θα αποφασιστεί σε ανοιχτή δημοτική διαβούλευση, η δε φοίτηση και διαμονή τους θα παρέχονται δωρεάν.

Οι διδάσκοντες και το λοιπό προσωπικό για την λειτουργία της Σχολής θα αναζητηθούν κατ αρχάς μεταξύ των υπαρχόντων υπαλλήλων του Δήμου, εφόσον αυτοί το επιθυμούν και διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα και ειδικότητες.

——————————-

2. Σχολή Ζωικής Παραγωγής Πατρών, στη θέση ΖΑΣΤΟΒΑ Παναχαϊκού

Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις, με κοινωνικά κριτήρια και για αριθμό μαθητών που κατοικούν στον Δήμο Πατρέων.

– Κτηνοτροφικό Πάρκο
– Κέντρο Ενημέρωσης
– Στάβλοι
– Βοσκότοποι
– Πρότυπο Αλμεκτήριο
– Πρότυπο Τυροκομείο
– Κτηνιατρείο Οικόσιτων
– Εκκολαπτήριο
– Πρότυπο Σφαγείο
– Διαχείριση Ζωικών Αποβλήτων/Βιοενέργεια
– Αγροτοκτηνοτροφικό Μουσείο
– Οικοτροφείο μαθητών
– Ξενώνας, οικίσκοι επισκεπτών
– Χώρος αναψυχής, σχολικών εκδρομών με καφετέρια και φαγητό
– Χώρος υπαίθριων εκδηλώσεων
– Εκθεσιακός χώρος
– Αμφιθέατρο/Αίθουσα Τοκετού Ζώων
– Βιβλιοθήκη/Υπολογιστές
– Συμβουλευτικό Κέντρο Κτηνοτρόφων
– Πρατήριο προϊόντων παραγωγής της Σχολής

Τμήματα:
* Αιγοπροβατοτροφίας
* Βοοειδών
* Χοιροτροφίας
* Πουλερικών
* Μελισσοκομίας
* Τυροκομίας
* Μαγειρικής Μεσογειακής Διατροφής

——————————–

Θα εκτρέφονται οικόσιτα ζώα, κυρίως ελληνικών φυλών που τείνουν προς εξαφάνιση (π.χ. βραχυκερατική ελληνική αγελάδα κλπ).

Στο Εκκολαπτήριο θα παράγονται νεοσσοί που θα διατίθενται σε τοπικούς αγροκτηνοτρόφους.

Στο Τυροκομείο θα παράγονται τοπικές ποικιλίες τυριών και λοιπών γαλακτοκομικών προϊόντων ΠΟΠ.

Το σφαγείο θα είναι υψηλών προδιαγραφών στα πρότυπα ISO του σφαγείου Ανάβρας Μαγνησίας και θα λειτουργεί σαν Δημοτική Επιχείρηση που θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή.

Τα προϊόντα παραγωγής της Σχολής (γαλακτοκομικά, αβγά, κρέατα κλπ) θα προωθούνται με φορτηγό/ψυγείο του Δήμου και θα διατίθενται είτε στα
Δημοτικά Κέντρα Αλληλεγγύης, είτε στα Δημοτικά Παντοπωλεία και
Εστιατόρια ή σε πρατήρια και επιλεγμένα καταστήματα του Δήμου Πατρέων.

Στο Πάρκο, θα υπάρχουν χώροι για περίπατο, ανάπαυση και διάφορες
δραστηριότητες όπως δημιουργικά παιχνίδια, κάμπινγκ, μπάρμπεκιου κλπ.

Στο αμφιθέατρο, εκτός των άλλων, για εκπαιδευτικούς σκοπούς θα είναι
δυνατή και η παρακολούθηση εκ μέρους των μαθητών σχολείων, τυχόν
τοκετών μεγάλων ζώων στην αίθουσα τοκετών.

Οι ξενώνες, υπό την μορφή ξύλινων οικίσκων, θα αποτελέσουν ένα «Ορεινό Χωριό» που θα μπορεί να φιλοξενήσει εκπαιδευόμενους ή να ενοικιάζεται σε επισκέπτες.

Τα παρασκευαζόμενα φαγητά στα πλαίσια των μαθημάτων της Σχολής
Μεσογειακής Διατροφής, θα μπορούν να διατίθενται στην Ταβέρνα που θα
υπάρχει στον χώρο.

Καφετέρια και Ταβέρνα θα λειτουργούν υπό την καθοδήγηση και ευθύνη των διδασκόντων, με τους σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής κ.ά. οι οποίοι θα αμείβονται αναλόγως του χρόνου απασχόλησής τους και τα τυχόν κέρδη θα καλύπτουν λειτουργικά και άλλα έξοδα της Σχολής.
Κατά τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούν και οι λοιποί χώροι φιλοξενίας.

Αναζήτηση παλαιών εργαλείων και άλλων αντικειμένων για το
Αγροκτηνοτροφικό Μουσείο.

Ο αριθμός των σπουδαστών της Σχολής και ο χρόνος φοίτησης θα πρέπει να αποφασιστεί σε ανοιχτή δημοτική διαβούλευση, η δε φοίτηση και διαμονή τους θα παρέχονται δωρεάν.

Οι διδάσκοντες και το λοιπό προσωπικό για την λειτουργία της Σχολής θα αναζητηθούν κατ αρχάς μεταξύ των υπαρχόντων υπαλλήλων του Δήμου, εφόσον αυτοί το επιθυμούν και διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα και ειδικότητες.

Θα υπάρχει διασύνδεση της Σχολής και του Πάρκου με το Πανεπιστήμιο και το ΑΤΕΙ Πάτρας για την υποστήριξη της έρευνας σε τομείς όπως η
βιοενέργεια, η υδροηλεκτρική, η αιολική, η ηλιακή ενέργεια κλπ.

Στα πλαίσια των μαθημάτων του Τμήματος Μελισσοκομίας, στο εργαστήριο ξυλουργικής θα κατασκευάζονται κυψέλες οι οποίες θα δίδονται δωρεάν στους απόφοιτους για να ξεκινούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Οι δυο παραπάνω δημοτικές δράσεις κρίνονται απαραίτητες για την εκπαίδευση ατόμων που θα ασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα μαζί με τους υπάρχοντες αγροτοκτηνοτρόφους, ώστε να συμβάλουν στην Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας, υπόθεση πρώτης προτεραιότητας και ΕΘΝΙΚΗΣ σημασίας.

————————

3. Σχολή Ψηφιδωτών/Μωσαϊκών με έδρα το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ και
τους χώρους της πρώην Γεωργικής Σχολής.

– Σχολή Ψηφιδωτών
– Σχολή Μωσαϊκών Δαπέδων

* Αξιοποίηση των γειτονικών με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών χώρων, για την στάθμευση ΙΧ αυτοκινήτων και εκδρομικών λεωφορείων.
* Διευθέτηση του οδικού/κυκλοφοριακού κόμβου για ασφαλή πρόσβαση
οχημάτων επισκεπτών.
* Απομάκρυνση του υπαίθριου γκαράζ της Τροχαίας Πατρών.

Η Σχολή Ψηφιδωτών/Μωσαϊκών μπορεί να στεγασθεί στους χώρους της πρώην Γεωργικής Σχολής Πατρών στην Ανθουπολη που γειτνιάζουν με το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Εκτός των εργαστηρίων, θα υπάρχει και οικοτροφείο/ξενώνας για τους σπουδαστές.
Στο Μουσείο, υπό την ευθύνη των Σχολών, θα λειτουργεί καφετέρια και
πρατήριο ψηφιδωτών αντιγράφων, εικόνων, αναμνηστικών κλπ.

Επίσης, θα υπάρχει γραφείο στη διάθεση των Ξεναγών.

——————–

4. Δημοτική Αλληλεγγύη και Ασφάλεια Δημοτών

Παιδικό Χωριό, που θα κατασκευαστεί με δημοτικούς πόρους και χορηγίες, για την φιλοξενία παιδιών από την ευρύτερη περιοχή.

Σε κοινή δράση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, των ιερέων και των Ενοριακών Επιτροπών των Ναών της Μητρόπολης Πατρών, για την αντιμετώπιση της φτώχειας στην οποία έχει οδηγηθεί ένα μεγάλο
μέρος των Πολιτών που συνεχώς αυξάνει, πρέπει να δημιουργηθούν ΑΜΕΣΑ σε όλες τις γειτονιές του Δήμου, ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΛΛΑΪΚΉΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Για τον σκοπό αυτό, θα αναζητηθούν κατάλληλοι χώροι και θα επιλεγεί μέθοδος ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ των κατοίκων της κάθε περιοχής -Ελλήνων και Αλλοδαπών- με στόχο την καταγραφή των αναγκών τους.

Τα Κέντρα θα παρέχουν:
– ALERT κατά των εξώσεων, κατασχέσεων κατοικιών από τράπεζες, εφορία και τοκογλύφους, κατά της διακοπής ηλεκτρικού από την ΔΕΗ λόγω οφειλής κλπ.
– Ιατρείο/Φαρμακείο/Οδοντιατρικό έλεγχο
– Ψυχολογική Υποστήριξη Δημοτών
– Βραχεία φιλοξενία αστέγων συμπολιτών
– Υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών, μητέρων, παιδιών κλπ
– Εστιατόριο
– Τράπεζα Τροφίμων
– Φροντιστήριο ελληνικών/ξένων γλωσσών
– Λουτρά
– Πλυντήριο
– Υπολογιστές/Ίντερνετ
———————–

5. Δημοτική Τράπεζα

Θα αποτελέσει σημαντικό οικονομικό εργαλείο του Δήμου και θα συσταθεί
μετά από δημόσια διαβούλευση, με κεφάλαια από τον Δήμο, τους Δημότες, τους Απόδημους, ή από κάθε άλλη πρόσφορη πηγή, με την προϋπόθεση ότι δεν θα τίθενται εν κινδύνω η ύπαρξη της Τράπεζας και τα κεφάλαια των μετόχων της.

Η Τράπεζα θα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, θα παρέχει χαμηλότοκα
δάνεια και θα διασφαλίζει 100% τις καταθέσεις των πελατών της.

Για λογαριασμό του Δήμου, η Τράπεζα θα εκδίδει, θα διαθέτει, θα
παρακολουθεί και θα χειρίζεται ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ και ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ
ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ που αυτός θα χρησιμοποιεί για την καταβολή
-μέρους ή του όλου- δαπανών, μισθών, επιδομάτων, βοηθημάτων και άλλων υποχρεώσεών του.

Θα παρέχει χαμηλότοκα δάνεια στήριξης σε αγρότες, μικρομεσαίους και
ελεύθερους επαγγελματίες κατόπιν μελέτης της ίδιας της Τράπεζας και
με συμβουλευτική παρακολούθηση ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα της επένδυσης και η εξυπηρέτηση του δανείου.

Η Τράπεζα θα αναζητήσει και θα εφαρμόσει σύγχρονες τραπεζικές μεθόδους λειτουργίας που θα ωφελήσουν Δήμο και Δημότες, όπως είναι το ηλεκτρονικό χρήμα με κάρτες συναλλαγών κλπ.

Η Τράπεζα, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Τεχνικές και άλλες
Υπηρεσίες, θα καταρτίσει Δημοτικό Περιουσιολόγιο με τα κινητά και
ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.

——————–

6. -Διαδημοτική Ναυτιλιακή Εταιρεία Λαϊκής Βάσης
-Διαχείριση Λιμανιού/Μαρίνας
-Τοπικός/Θρησκευτικός Τουρισμός

Σύσταση Διαδημοτικής Ναυτιλιακής Εταιρείας
Πάτρας-Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας, στα πλαίσια Ελληνοϊταλικής Συνεργασίας
Δήμων, ώστε να αποκτηθεί σύγχρονο πλοίο το οποίο θα συνδέει Πάτρα,
Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα με λιμάνι ή λιμάνια της Ιταλίας.
Μέτοχοι θα είναι ο Δήμος, η Δημοτική Τράπεζα, οι ναυτιλιακοί
πράκτορες, οι μεταφορείς, επαγγελματίες της Πάτρας, κάτοικοι της
περιοχής, απόδημοι κλπ, και οι αντίστοιχοι φορείς των Δήμων Κερκυραίων
και Ηγουμενίτσας.

Ενθάρρυνση ιδιωτών με την παροχή διευκολύνσεων και εγκαταστάσεων ώστε να λειτουργήσουν δρομολόγια υδροπλάνων.

Εκσυχρονισμό της Ιχθυόσκαλας Πατρών με εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων λειτουργίας της.

Κατασκευή Ιχθυογενετικής Μονάδας στην οποία θα παράγεται γόνος για τον εμπλουτισμό των αλιευτικών περιοχών πέριξ των Πατρών.

Διασύνδεση Κάμπινγκ Αγυιάς, Μαρίνας, Σταθμού ΚΤΕΛ, Σταθμού ΟΣΕ, Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα και Νέου Λιμανιού, με το δίκτυο του ΟΣΕ το οποίο πρέπει να επανασχεδιαστεί και επεκταθεί.

Δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης ΙΧ σε όλη την λιμενική ζώνη.

Γραφεία Πληροφόρησης επισκεπτών στελεχωμένα με Ξεναγούς, στη Μαρίνα, στην Πλατεία ΙΙΙ Συμμάχων και στο Νέο Λιμάνι, μέσω των οποίων, με ιδιωτικά τουριστικά λεωφορεία και 9/θεσια ταξί, θα μπορούν να πραγματοποιούνται περιηγήσεις σε σημεία με τουριστικό η αρχαιολογικό ενδιαφέρον (Μουσείο, Κάστρο, Ρωμαϊκό Θέατρο, Ναός Αγ. Ανδρέα, Γέφυρα Ρίου, Αχάια Κλάους, Αγροτικό Πάρκο Ζάστοβας κλπ).
Τα Γραφεία αυτά επίσης θα διαθέτουν χώρους για φύλαξη αποσκευών και ειδικούς χώρους φιλοξενίας κατοικίδιων όσων συμμετέχουν στις περιηγήσεις.

Κατά τους θερινούς μήνες, στην Λιμενική Ζώνη θα παρέχονται κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι στις φιλοζωικές οργανώσεις της Πάτρας, με σκοπό να προωθούνται στους διερχόμενους ξένους επισκέπτες προς υιοθεσία, κατοικίδια που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις τους.

——————

7. Πατραϊκό Κέντρο Πολιτισμού/Ψυχαγωγίας/Ενημέρωσης
(ΔΗΠΕΘΕ, Φεστιβάλ, Καρναβάλι, Ράδιο, TV, Διαδίκτυο κλπ)

Για τις ανάγκες των Δημοτών για ψυχαγωγία και ενημέρωση θα διατεθούν
όλα τα μέσα που έχει ο Δήμος, όπως θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες
διαλέξεων κλπ.

Με βάση τις υποδομές της ΕΡΑ Πάτρας και με την σύμφωνη γνώμη των
εργαζομένων σ’ αυτή, θα προωθήσουμε την δημιουργία φορέα διαδημοτικού ραδιοφώνου/τηλεόρασης ελεύθερου βήματος, ανοιχτού σε όλες τις κοινωνικές, πολιτικές και άλλες συλλογικότητες της πόλης.

Θα εγκατασταθεί ελεύθερο και δωρεάν WiFi σε όλη την περιοχή του Δήμου.

Στο Ρωμαϊκό Θέατρο, θα φιλοξενούνται μουσικές, χορευτικές και
θεατρικές παραστάσεις ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων.

Ενίσχυση του ΔΗΠΕΘΕ και των άλλων θεατρικών σχημάτων της πόλης, της Δημοτικής Μπάντας και του Δημοτικού Ωδείου.

Μουσικό Εργαστήρι «Μίκης Θεοδωράκης» με βιβλιοθήκη και οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με το έργο του.

Λειτουργία Εργαστηρίου Θεατρικών και Καρναβαλικών Σπουδών για την
αναβάθμιση του Πατρινού Καρναβαλιού καθώς και Εργαστηρίου
κινηματογραφίας, ήχου, ΜΜΕ κλπ.

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος Εργοστασίου Καρναβαλικών Κατασκευών, με σχολείο τεχνιτών ειδικών κατασκευών, θεατρικών σκηνικών, κατασκευών για παιδικές χαρές και παιδικούς σταθμούς, διαφημιστικές γιγαντοκατασκευές, κατασκευή ομοιωμάτων στρατιωτικών οχημάτων, αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων για χρήση των Ε.Δ. κλπ.

Εμπλουτισμός και αναβάθμιση των υποδομών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ειδικά για τους μικρούς σε ηλικία Δημότες, θα δημιουργηθούν χώροι
ασφαλείς για παιχνίδι καθώς και χώροι για παραστάσεις παιδικού
θεάτρου, Καραγκιόζη, κουκλοθεάτρου κλπ.

——————–

8. Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (Σιρκουί Πατρών)

Σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ και τις τοπικές Λέσχες Αυτοκινήτου και
Μοτοσυκλέτας, επιλογή κατάλληλου χώρου εντός των ορίων του Δήμου για την κατασκευή πίστας προδιαγραφών Formula 3 για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων του Ελληνικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας και Αυτοκινήτου, στα πρότυπα της πίστας του Δήμου Σερρών, με γραφεία, αίθουσες, κερκίδες θεατών, αναψυκτήριο, βοηθητικούς χώρους, πάρκινγκ κλπ.

Εκτός από αγώνες, θα διεξάγονται μαθήματα ασφαλούς οδήγησης που
συμβάλλουν στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Σε συνδυασμό, θα υπάρχει σύγχρονο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για
παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Οι υποδομές θα είναι διασυνδεμένες με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΑΤΕΙ,
τα Τεχνικά Λύκεια της πόλης και τους ιδιώτες, ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα, ο πειραματισμός, η εξέλιξη και η πιστοποίηση ειδικών κατασκευών (ηλεκτρικά, υβριδικά, αεριοκίνητα οχήματα και άλλα συστήματα).

Διαμόρφωση χώρου κατάλληλου για μαθήματα οδήγησης
αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας που θα προσομοιάζει στο αστικό κυκλοφοριακό περιβάλλον με δρόμους, διασταυρώσεις, διαβάσεις, σηματοδότηση κλπ.
Θα εγκατασταθεί επίσης και θα λειτουργήσει ΕΞΟΜΟΙΩΤΗΣ οδήγησης
αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας.
Τα παραπάνω θα παρέχονται στους εκπαιδευτές των Σχολών Οδηγών οι
οποίοι έτσι θα αποφεύγουν τα πρώτα μαθήματα στους δρόμους της πόλης που θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, τους μαθητές, αλλά και τρίτους που κυκλοφορούν σε αυτούς.

———————–

9. Δημοτική Μονάδα Διαχείρισης/Ανακύκλωσης Απορριμάτων

Στα πλαίσια Προγράμματος Υποστήριξης ατόμων ευπαθών ομάδων, ο Δήμος θα τους παρέχει την δυνατότητα ώστε αποκλειστικά να ασχολούνται με την συλλογή υλικών προς ανακύκλωση, προκειμένου να εξασφαλίζουν εισόδημα.
Θα τους παρέχει δε -μαζί με την αποκλειστική άδεια και τις οδηγιες- και τα κατάλληλα μέσα μεταφοράς, στολές προστασίας, εργαλεία, κινητά τηλέφωνα κλπ.

Τα μικρά και μεγάλα καταστήματα που λειτουργούν στην πόλη και πωλούν συσκευασμένα είδη (τρόφιμα κλπ) θα πρέπει να διαθέτουν στις εισόδους τους, χώρους υποδοχής/συλλογής συσκευασιών ανα υλικό (αλουμίνιο, σίδηρος, γυαλί, πλαστικό, χαρτί).

Τα υλικά αυτά, οι ενταγμένοι στο Πρόγραμμα Υποστήριξης, θα μεταφέρουν και θα πωλούν στο Δημοτικό Εργοστάσιο Ανακύκλωσης υλικών.
Επίσης, κατανεμημένοι σε τομείς, θα μπορούν να αποσύρουν αντικείμενα από οικίες, καταστήματα, αποθήκες κλπ.

Αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας για κατασκευή Μονάδας Μηδενικών
Αποβλήτων με επιστημονικά αποδεκτή μέθοδο επεξεργασίας ζωικών
υπολειμμάτων, παραγωγής κομπόστ, λιπασμάτων και βιοενέργειας.

Εκπόνηση μελέτης για άρση και ανακύκλωση των θαμμένων υλικών του ΧΥΤΑ Ξερόλακας και απόδοση του χώρου στους πολίτες για άλλες χρήσεις (πίστα μότοκρος, κλπ).
———————-

10. Σχέσεις του Δήμου με την Εκκλησία

Στα πλαίσια των πολύπλευρων συνεργασιών που οφείλει να έχει ο Δήμος με την τοπική Εκκλησία, αυτός θα πρέπει να προτείνει και να υποστηρίξει την ίδρυση Διορθόδοξης Ακαδημίας Αποστολικών Σπουδών προς τιμήν του Πολιούχου της πόλης Αποστόλου Ανδρέα, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση για την λειτουργία της.

 

———————–

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

1. Ίδρυση Γεωργικής Σχολής Πατρών με έδρα τις εγκαταστάσεις της ACHAIA CLAUSS

2. Ίδρυση Σχολής Ζωικής Παραγωγής Πατρών με έδρα την περιοχή της ΖΑΣΤΟΒΑΣ στο Παναχαϊκό όρος

3. Ίδρυση Σχολής Ψηφιδωτών/Μωσαϊκών με έδρα το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ και τους χώρους της πρώην Γεωργικής Σχολής.

4. Δημοτική Αλληλεγγύη.

5. Δημοτική Τράπεζα

6. Ναυτιλιακή Εταιρεία Λαϊκής Βάσης.
Διαχείριση Λιμανιού/Μαρίνας.
Τοπικός/Θρησκευτικός Τουρισμός.

7. Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού (ΔΗΠΕΘΕ, Φεστιβάλ, Καρναβάλι κλπ)

8. Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (Σιρκουί Πατρών, πίστα μοτοκρος  κλπ)

9. Δημοτική Μονάδα Ανακύκλωσης

10. Σχέσεις του Δήμου με την Εκκλησία

 

*Μέλος του ΕΠΑΜ Πάτρας

One Response to Μια πρόταση για την Πάτρα μας.

  1. Ο/Η Χρυσανθόπουλος Κωνσταντίνος λέει:

    Μπράβο Γιάννη ,αυτά όμως προϊποθέτουν ανθρώπους να αγαπούν τον τόπο τους και με ανήπαρκτη ιδιοτέλεια άνθρώπους έντιμους και πολύ δημοκράτες ,αυτοί δυστιχώς Γιαννη μου είναι σχεδόν όλοι έξω από την Ελλάδα εδώ έχουν μείνει και κάνουν κουμάντο μόνο οι κομπραδόροι κατα τον Ραφαηλίδη ας ελπίζουμε όσοι λίγοι έχουν μείνει ότι κάποια στιγμή θα αναλλάβουν την τύχη της πόλης και κατ επέκταση και της χώρας και να απαλλαγούμε από αυτούς
    Φιλικά και συναγωνιστικά Χρυσανθόπουλος Κώστας

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: