Μπάμπηδες και Πάχτες

18997_1

του Γιάννη Σιδέρη

Η Δημοκρατία απειλείται ανοιχτά πλέον από άτομα που η διαδρομή τους είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμη, για να μην πούμε ενδοτική.

Ένα πρωί ο οικονομολόγος αναλυτής του ΣΚΑΪ, Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε ξεκάθαρα πως οι ευρωεκλογές αφορούν αποκλειστικά την προτίμηση των πολιτών για την ευρωβουλή, διαχωρίζοντάς τες από μια μοναδική ευκαιρία να εκφραστεί η επιθυμία του λαού για ανατροπή σε ενδεχόμενο καταγκρίμνησης των κομμάτων της συγκυβέρνησης, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια υποβάθμισής τους. Προσπαθούσε να πείσει τους λίγους εναπομείναντες πλέον ακροατές της εκπομπής, πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προβούμε σε εθνικές εκλογές. Ο μεγάλος αυτός αναλυτής μάλιστα, έφτασε στο σημείο να τις χαρακτηρίσει «βρόγχο» για την χώρα και την οικονομία της! Ο μεγάλος αυτός «δημοκράτης», αυτός που είχε πει προσφάτως πως μια σοβαρή ΧΑ (λες και μπορεί ένα φασιστικό μόρφωμα να χαρακτηριστεί σοβαρό ή μη σοβαρό) θα μπορούσε να παίξει ρόλο σε μια Κυβέρνηση, φαίνεται να προσμετρά την μόνη εναπομείνασα δημοκρατική διέξοδο των πολιτών σε συνάρτηση με τους δείκτες της οικονομίας!

Έφτασε στο σημείο μάλιστα να προτείνει για πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον κ. Φώτη Κουβέλη, ως ένα πρόσωπο που μπορεί να αποδεχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι να αποφευχθούν οι εκλογές και το 2015!

Φαίνεται, πέρα από τον γνωστό τοις πάσοι για τις δημοκρατικές ευαισθησίες του Μπάμπη, πως ακόμη και αυτά τα λιγοστά ίχνη της Δημοκρατίας στο τόπο μας, αρχίζουν να βάλλονται πια ξεκάθαρα, χωρίς καμιά προσπάθεια από τους επικροτητές της κατάλυσής της, έστω να το υπαινιχθούν! Τόσο πια θεωρούν το λαό αδρανή και απονευρωμένο; Και τα φαινόμενα τέτοιου τύπου δεν σταματούν εδώ.

Ο Πάχτας, ναι ντε αυτός που με τον Νεονάκη ήταν αναμεμιγμένος στο σκάνδαλο του Πόρτο Καράς, αυτός που σε γαλλικό ντοκυμαντέρ αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Καναδικής εταιρίας χρυσού, ότι χρηματίστηκε για την προώθηση των συμφερόντων της, αυτός ο μεγάλος σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, σχεδόν απείλησε το εκλογικό σώμα της περιοχής του πως αν δεν τον εκλέξουν κινδυνεύουν με αποσταθεροποίηση! Τί θα δούμε ακόμα! Ο Πάχτας παράγοντας σταθερότητας! Ποιος να το πίστευε πως θα «πλάσαρε» έτσι τον εαυτό του! Ποιός θα το πίστευε ότι η αντίθετη ψήφος των δημοτών της δοκιμαζόμενης αυτής περιοχής της χώρας μας, θα ταυτιζόταν από τον «κύριο» Πάχτα με αποσταθεροποίηση! Κι ακόμα δεν έχουν σφίξει οι ζέστες!

Στη κοσμάρα τους λοιπόν όλοι αυτοί οι Μπάμπηδες και οι Πάχτες, αγωνιούν για την προώθηση των συμφερόντων τους και μόνο, σφυρίζοντας αδιάφορα για την λεηλασία της χώρας. Κι όμως! Δεν μπορεί να είναι οι Μπάμπηδες και οι Πάχτες αυτοί που χαρακτηρίζουν την Ελληνική πολιτική σκηνή και την Ελληνική κοινωνία γενικότερα. Δεν μπορεί να επικρατήσουν στην πλειοψηφία του λαού οι απόψεις τους και οι πρακτικές τους! Όσο και αν επιχειρούν να τις εμφανίζουν ως «ρεαλιστικές», «αναπτυξιακές», «διαρθρωτικές», «μεταρρυθμιστικές», και δε ξέρω ποιο άλλο επίθετο εφευρίσκουν για να κρύψουν τη γύμνια των επιχειρημάτων τους, είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση των πολιτών.

Όλοι αυτοί οι Μπάμπηδες και οι Πάχτες, μοναδικό στόχο έχουν να υπηρετήσουν ξένα και ντόπια σκοτεινά συμφέροντα. Γι αυτό ο οποιοσδήποτε βρίσκεται απέναντί τους προασπιζόμενος το δημόσιο συμφέρον, χαρακτηρίζεται από τούτο το συνάφι ως «γραφικός», «καταστροφολόγος», «εχθρός της χώρας» ή ακόμη και «τρομοκράτης»! Και όλο αυτό χαρακτηρίζεται από τους Μπάμπηδες και τους Πάχτες ως σταθερότητα και δημοκρατία!

Ας μας απαντήσουν τώρα λοιπόν όλοι τούτοι οι «υπερασπιστές» του ευρωμονόδρομου ως εγγύηση της Δημοκρατίας της χώρας μας, για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία. Η ωμή παρέμβαση της ΕΕ προεξάχοντος βέβαια της Γερμανίας και ο απροκάλυπτος εναγγαλισμός της με τους ναζιστές, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της, καταρρίπτουν τον μύθο της Δημοκρατικής Ευρώπης των λαών. Η ΕΕ, υπό την κυριαρχία της Γερμανίας, έχει μετατραπεί πλέον σε ένα μόρφωμα καταδυνάστευσης των λαών με ωμή παρεμβατικότητα ακόμη και σε κράτη που δεν είναι μέλη της! Έχει εξελιχθεί κυριολεκτικά, σε ένα απλό πρόσχημα, προκειμένου να εξυπηρετεί τον Γερμανικό επεκτατισμό!

Και τα κόμματα της χώρας μας, είτε που κυβερνούν είτε που διεκδικούν την εξουσία, πως αντέδρασαν; Δεδομένου ότι έχουν αποδεχθεί την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας μέσα στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» που ευαγγελίζονται, πως θα μπορούσαν να αντιδράσουν; Πως θα μπορούσαν αλήθεια να αντιστρατευτούν πολιτικές πρακτικές, ακόμη και αυτής της ακραίας παρεμβατικότητας στο εσωτερικό μιας χώρας, αυτοί που το μόνο που έχουν μάθει είναι να παρακαλούν για μια δήλωση στήριξης; Τι και αν το θέμα είναι και από ηθικής πλευράς, τουλάχιστον κατακριτέο; Τί και αν η χώρα μας έχει υποστεί τα πάνδεινα ακριβώς από αυτούς που δεν έχουν το παραμικρό ενδοιασμό να στηρίζουν ναζιστικές οργανώσεις προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους;

Αυτά δεν είναι θέματα που πρέπει να απασχολούν τους Πολίτες της χώρας, σύμφωνα με τους Μπάμπηδες και τους Πάχτες! Το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι νούμερα! Σε σημείο μάλιστα που και εμείς οι ίδιοι οι πολίτες να έχουμε μετατραπεί σε νούμερα! Η υπόστασή μας πλέον, προσμετράται, όχι σαν κοινωνικό υποκείμενο με αναφαίρετα ατομικά δικαιώματα, αλλά σαν ένα αντικείμενο-φορέας οικονομικών εσόδων, προς όφελος ξένων δανειστών, μέσα στα πλαίσια και με τις ευλογίες βέβαια της ΕΕ.

Δυστυχώς και η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν φαίνεται να θέτει ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και αλλαγής προσανατολισμού της χώρας απέναντι στην ΕΕ.

Δυστυχώς φαίνεται πως οι Μπάμπηδες και οι Πάχτες, δεν είναι μόνοι στην προσπάθεια εξαγνισμού της ΕΕ. Δυστυχώς οι Μπάμπηδες και οι Πάχτες, ελέω Σταθάκη, δεν είναι μόνοι στην προσπάθεια επιβολής στην κοινή γνώμη, ότι όλα είναι νούμερα.

Η χώρα αυτή όμως, έχει μάθει να αντιστέκεται όποτε χρειάστηκε. Να είναι σίγουροι οι Μπάμπηδες και οι Πάχτες που τώρα μοιάζουν δυνατοί, πως ο λαός δεν θα συγχωρήσει την ιδιοτέλεια και την ενδοτικότητα. Δεν θα επιτρέψει παζάρια στην πλάτη του με τους αναζωπυρωτές του ναζισμού. Δεν θα επιτρέψει την παράδοση της χώρας σε «κοράκια» που έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα λαών! Δεν θα βολευτεί με νούμερα, κάλπικα πρωτογενή πλεονάσματα και μια συνεχώς αναμενόμενη ανάπτυξη.

Έχει μάθει να αντιστέκεται τούτος ο λαός, ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν χαμένα, ακόμα κι όταν όλα είναι εναντίον του. Να είναι σίγουροι οι Μπάμπηδες και οι Πάχτες, πως τούτος ο λαός δεν θα παραδοθεί αμαχητί σε φιλοναζιστές «εταίρους» και στους ντόπιους παρατρεχάμενούς τους!

Ο Γιάννης Σιδέρης είναι μέλος του ΕΠΑΜ Πάτρας

2 Responses to Μπάμπηδες και Πάχτες

  1. Ο/Η spiros λέει:

    sthn oukrania skotosan oi fasistes85 anthropous kai egine dikaios megalo zhthma kai o laos xeshkothhke.sthn ellada ehoun aytoktonhsei5000 sunellhnes,kai den matose oute routhouni.mhpos epeidh xerei o ellhnas na antisteketai?paparia…mhn mperdeuete ton arhaio ellhna ths areths.shmera h pleiopshfia,dustuhos,apo lamogia,ohaderfismo.,eukolo hrhma,eukolo karfoma,roufiania,kakkentreheia,(vlepe;oloi oi alloi kala na pathoun.les kai de tharthei h ora tous.kai vlepo hthes ston triantafullopoulo E.PA.M.1,7%.vlepeis o dhmhtrhs o kazakhs den einai mourh drakoumel,oute skatosamara,outeapovolh rinokerou venizelou.4oloklhra hronia sklhrou agona,aporo me auton ton anthropo pote xekourazetai,kai to apotelesma na mhn idronei kanena ayti.kai opos leme;eisai oti tros e sou axizei kai oti pshfhzeis.lupoumai pou ta grafo ola ayta,ma ton ragia o malakas ellhnas den leei na ton apovallei.fovoumai pos meta apo400hronia tha xanaxupnhsoume.zhto h ellhnikh xeftila.

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: