Η ΕΕ θα σκεφθεί την στρατιωτική επέμβαση στην Βοσνία αν κλιμακωθεί η ένταση

eu army

Ανώτατος αξιωματούχος προειδοποίησε την Κυριακή ότι πιθανή κλιμάκωση της έντασης στην Βοσνία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ.

Ο Valentin Inzko, Ύπατος Εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, δήλωσε στα αυστριακά ΜΜΕ ότι η κατάσταση στη χώρα θα αναλυθεί την Τρίτη.

«Η Αυστρία θα αυξήσει το στρατό της εκεί, αλλά αν τα πράγματα οδηγηθούν σε κλιμάκωση θα πρέπει να σκεφθούμε για την επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ. Προς το παρόν δεν έχουμε τέτοια πρόθεση», δήλωσε ο Inzko στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

«Εδώ και πολλά χρόνια ο κόσμος δεν διαμαρτυρόταν επειδή η ειρήνη μετά τον πόλεμο, που είχε 100.000 νεκρούς, ήταν πολύ σημαντική για αυτούς», εξήγησε.

«Όλα ξεκίνησαν στην πόλη Τούζλα, όπου οι εργάτες είναι απλήρωτοι πάνω από ένα χρόνο. Διαδήλωναν κάθε Τετάρτη, αλλά κανείς δεν τους έδινε σημασία», είπε ο Inzko και πρόσθεσε ότι η τωρινή κατάσταση στη Βοσνία είναι η χειρότερη από το 1995.

Η Κυριακή είναι η πέμπτη μέρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βοσνία και την Ερζεγοβίνη. Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για την υψηλή ανεργία, την κραυγαλέα διαφθορά και την έλλειψη οικονομικής και πολιτικής προόδου.

Πηγή: Novite
Μετάφραση: Lenin Reloaded

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: