Η εκδήλωση της παρουσίασης του προγράμματος των πρώτων 100 ημερών

_MG_2394--BM

Η εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΠΑΜ για την παρουσίαση του προγράμματος των εκατό πρώτων ημερών μιας κυβέρνησης παλλαϊκού μετώπου με θέμα «Πώς θα περάσουμε σε εθνικό νόμισμα» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με τον κόσμο να ξεχειλίζει από το σινεμά Καλυψώ στην Καλλιθέα.

Μια επιτυχία σε μια εκδήλωση – εναρκτήριο λάκτισμα που δείχνει ότι το ΕΠΑΜ βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για μια πρωτοφανή πορεία ενόψει των ευρωεκλογών.

«Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στην κοιλιά ενός θηρίου. Έχει αρχίσει η διαδικασία της πέψης και το θηρίο ετοιμάζεται να μας αφοδεύσει. Κάποιοι αυτό το θεωρούν επιτυχία γιατί θα βγεις αλλά φαντάσου σε τι κατάσταση θα βρίσκεσαι».

Έτσι άρχισε την ομιλία του στην εκδήλωση για το εθνικό νόμισμα ο γ.γ. του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης και συνέχισε: «προσπαθούν να μας πείσουν ότι επειδή χρωστάμε δεν έχουμε δικαιώματα. Ότι δε μας αξίζει αυτός ο τόπος άρα δεν οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε».

_MG_2370--B

«Το πως ακριβώς θα καταφέρουμε να σώσουμε την πατρίδα μας, πρακτικά, βήμα προς βήμα, ποσοτικοποιημένα θα αναλυθεί λεπτομερώς σε βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις Εκδόσεις της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ» προσέθεσε.

Αναλυτικότερα ο Δημήτρης Καζάκης είπε:

«Λένε στον ελληνικό λαό πως επειδή χρωστά δεν έχει δικαιώματα και πολύ περισσότερο πως δεν μας αξίζει αυτό ο τόπος και άρα ορθώς δεν τον υπερασπιζόμαστε…. Μας κατατάσσουν στα αποτυχημένα κράτη, γιατί θέλουν τα μη βιώσιμα στοιχεία να τα δώσουν στους δανειστές. Δεν έχουν όμως υπολογίσει τον αστάθμητο παράγοντα που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον λαό ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει την ανατροπή» τόνισε για να συνεχίσει «Μπορούμε να απαλλαγούμε από το χρέος;

Ναι μέσα από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν πρέπει να σώσεις μόνο την «πολυκατοικία» πρέπει να έχει και την κυριαρχία του οικοπέδου. Οικειοθελώς οι προδότες απεμπόλησαν την εθνική κυριαρχία γιατί χωρίς τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν έχουμε λόγο να συζητούμε το οτιδήποτε..

Όσοι το πράττουν έχουν περάσει στην αντίπερα όχθη του εχθρού. Αναγνώριση το χρέους σημαίνει αναγνώριση μεδοδεύσεων και μερική αθώωση όλων όσοι έβαλαν τη χώρα στο χρέος. Δε μπορεί λοιπόν σήμερα να υπάρχει φιλολαϊκή δύναμη που να αναγνωρίζει το χρέος, έστω και μερικά όπως έχει γράψει και ο Ανδρέας Κάλβος «Καλήτερα, καλήτερα διασκορπισμένοι οἱ  Ἕλληνες νὰ τρέχωσι τὸν κόσμον, μὲ ἐξαπλωμένην χεῖρα ψωμοζητοῦντες Παρὰ προστάτας ῾νἄχωμεν»…

«Η χώρα πρέπει να μείνει έρμαιο των πολυεθνικών συγκροτημάτων και της παρασιτικής ελίτ που υπηρετεί τα συμφέροντα τους, για αυτό δεν παρουσιάζουν ένα πραγματικό σχέδιο ανάπτυξης» υπογράμμισε το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΕΠΑΜ, Όθωνας Κουμαρέλλας.

«Μας έστρεψαν στον τουρισμό και τις υπηρεσίες ως πρότυπο ανάπτυξης. Να περνάμε καλά κι ας γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Διότι κανείς δεν σκέφτηκε ότι αν δεν υπάρχει ένα σοβαρό παραγωγικό υπόβαθρο η χώρα καθίσταται ευάλωτη στην κατάρρευση. Δεν υπάρχουν μοντέλα. Στόχος είναι η ευημερία του τόπου» προσέθεσε και συνέχισε:

«Απέναντι στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία θα πρέπει να αντιτάξουμε μια εθνική οικονομία. Πως μπορούμε να το πράξουμε: Με την ανάκτηση της εσωτερικής αγοράς αλλά και ενός κράτους που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του έθνους και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η εθνική οικονομία πρέπει να οικοδομηθεί προς όφελος του λαού με σκοπό την κοινωνική ευημερία. Για αυτό χρειάζεται μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση και ένας καταστατικός χάρτης» .

«Οι νέοι πρέπει να συμμετάσχουν, ο καθένας από το μετερίζι του, στη γενική πολιτική απεργία για την ανατροπή της δωσιλογικής κυβέρνησης» τόνισε ο εκπρόσωπος της νεολαίας του ΕΠΑΜ, Αλέξης Ξιφαράς που συμπλήρωσε: «Κάποιοι αντιλαμβάνονται την κρίση σα φυσικό φαινόμενο, κάτι σαν κρυολόγημα που θα περάσει μόνο του, αρκεί να μην προκαλούμε την εξουσία. Θα διαψευσθούν οικτρά»

«Για να ανατραπεί αυτή η δωσιλογική κυβέρνηση πρέπει να υπάρξει ενεργή συμμετοχή των νέων μέσα από την οργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης, συζήτησης, αλληλεγγύης και στήριξης στρωμάτων που πλήγονται. Ο κατήφορος και η μαυρίλα θα λάβουν τέλος. Μοναδικά σημεία αναφοράς μας είναι η Δημοκρατία, η ισηγορία, η ισονομία και η παρρησία» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Ξιφαράς.

Στην εκδήλωση θερμό χαιρετισμό από καρδιάς απεύθυνε ο πρόεδρος του κινήματος «Δραχμή πέντε αστέρων» Θεόδωρος Κατσανέβας ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μαζί θα προχωρήσουμε για να γκρεμίσουμε τη χούντα του ευρώ. Θέλουμε τη χώρα μας πίσω και μπορούμε να το κάνουμε. Για να την κερδίσουμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι να έχουμε ψηλά τις καρδιές μας και τη σημαία μας»

Το μέλος του αγγλικού κόμματος UKIP, επικεφαλής του οποίου είναι ο Νάιτζελ Φάρατζ, Γιώργος Κωνσταντινίδης απευθυνόμενος στον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά τον κινηματογράφο ΚΑΛΥΨΩ τους ζήτησε να μην χάσουν την ελπίδα τους και να παραμείνουν ενωμένοι. «Η οικονομική αποτυχία του ευρώ είναι συνδεδεμένη με την οικονομική επιτυχία για υποδούλωση της Ευρώπης. Η πορεία κατά του ευρώ πρέπει να συνεχιστεί και με πορεία κατά της Ε.Ε.. οι Έλληνες πολεμούν και μην ξεχνάτε πως εμείς στη Βρετανία ξεκινήσαμε από 0,5% και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 26%»

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή δήλωσε πως χαίρεται ιδιαίτερα που βρίσκεται ανάμεσα σε άτομα που μπορεί να έχουν διαφορές, έχουν όμως τον ίδιο στόχο σε ένα κοινό αγώνα που δεν είναι άλλος από τη ανατροπή αυτού του συστήματος. «Η πολιτική ανατροπή έρχεται, δεν είναι μακριά. οι Έλληνες θα νικήσουν τα συμφέροντα και είμαι υπερήφανη που βρίσκομαι ανάμεσά σας όλοι γιατί μαζί θα τους ανατρέψουμε . Όπως έχει πει ο Δημήτρης Καζάκης μονόδρομος είναι η ανατροπή τους»

Το μέλος του ΔΗΚΚΙ και Συνταγματολόγος Ηλίας Νικολόπουλος παρουσίασε αναλυτικά σε ποια σημεία έχει γίνει παραβίαση το Συντάγματος και δήλωσε πως σε όλους αυτούς που το έπραξαν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για εσχάτη προδοσία.

_MG_2442--M

_MG_2417--M

_MG_2390--BM

Το κείμενο από Το Χωνί
Οι Φωτογραφίες από το Σεισάχθεια-ΕΠΑΜ

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: