Συνάντηση του Δ. Καζάκη με την επιτροπή αγώνα Σκουριών Χαλκιδιδκής

sddefault

Το απόγευμα της Τετάρτης 4/12/2013, το κλιμάκιο της Π.Γ. και του Ο.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. που αποτελείται από τον Γ.Γ. Δημήτρη Καζάκη, τον Γιάννη Αθανασιάδη, συντονιστή του Ο.Γ., τον Κώστα Αβαράκη, μέλος της Π.Γ. και τον Γρηγόρη Πιερουτσάκο, μέλος του Ε.Σ.Σ., μαζί με μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλονίκης, μετέβησαν στην Ιερισσό και συναντήθηκαν με το συντονιστικό των Σκουριών, παρουσία πολλών κατοίκων της περιοχής.

Εκπρόσωπος του συντονιστικού παρουσίασε συνοπτικά τις εξελίξεις που σχετίζονται με το θέμα της εξόρυξης χρυσού και τους αγώνες των κατοίκων που αντιτίθενται δυναμικά σ’ αυτή την «ιστορία διαφθοράς, περιβαλλοντική καταστροφής και κρατικής τρομοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης επισήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στη Χαλκιδική «είναι ένα πείραμα για τη μετατροπή της περιοχής σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, κάτι το οποίο δεν μπορούν να το θεσμοθετήσουν και το επιβάλλουν de facto με κατασταλτικό τρόπο».

«Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, πρόσθεσε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., είναι η ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος, που θα επιτευχθεί με τη συλλογική οργάνωση του λαού σ’ ολόκληρη την Ελλάδα στο πλαίσιο ενός κοινού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα».

Η συζήτηση διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, ενώ οι ερωτήσεις και η ανταλλαγή απόψεων επέδρασαν καταλυτικά στη διάθεση όλων για διεύρυνση της συνεργασίας και της συμπόρευσης, απέναντι στο απάνθρωπο κατοχικό καθεστώς. Μάλιστα, συμφωνήθηκε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης με διεθνείς συμμετοχές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: