Η χρυσή τρομολαγνεία του Σα(χλα)μαρά και η extreme opposition του λαού.

Image
γράφει ο Γιαννης Σιδέρης
 
Και ενώ το σήριαλ «Χρυσαυγιάδα» συνεχίζει να συνεπαίρνει τους έκπληκτους πολίτες αυτής της χώρας-δουλοπαροικίας, που τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να υποπτευθούν την εγκληματική δράση της ΧΑ, μια και τα μέλη της το έκρυβαν επιμελώς (εδώ γελάνε), ο φερόμενος ως πρωθυπουργός  Α. Σαμαράς ξεπερνώντας ακόμη κι αυτούς τους ανεκδιήγητους «λαγούς» του περιβάλλοντός του (Φαήλο Κρανιδιώτη, Χρύσανθο Λαζαρίδη), στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Peterson Institute for International Economics, απαντώντας σε ερώτηση του κοινού – που αφορούσε την ανεργία- αποσαφήνισε τον έτερο πόλο στην πολυπαιγμένη θεωρία του των δύο άκρων. Συγκεκριμένα τόνισε πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και η «ακραία αντιπολίτευση» («extreme opposition») που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, «κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο στη περίπτωση της Ελλάδας. 
   Δηλαδή, όπως εγώ το ερμηνεύω, η ΧΑ χρησιμοποιήθηκε ως πολιορκητικός κριός με στόχο τον πραγματικό αντίπαλο. Τον όλο αυξανόμενο αντιευρωπαϊσμό της ελληνικής κοινωνίας. Εδώ ας παραθέσουμε ως ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, την δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του Σκάι, που δημοσιεύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2013.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θετική γνώμη για την ΕΕ έχει το 43% των ερωτηθέντων ενώ αρνητική έχει το 55% (πριν ένα χρόνο θετική είχε το  52% και αρνητική το 44%)  ενώ για το ευρώ θετικά εκφράστηκαν 51% και αρνητικά 47% (πριν ένα χρόνο τα ποσοστά ήταν θετικά 67% και αρνητικά 31%).
Η πλειοψηφία, έστω και οριακή, του ελληνικού λαού λοιπόν, παρά την πρωτοφανή προπαγάνδα υπέρ της ΕΕ και του ευρώ από τα «έγκυρα» ΜΜΕ, βιώνοντας το αδιέξοδο στην καθημερινότητά του, τάσσεται σαφώς κατά αυτής. Ο Α. Σαμαράς, γνωρίζοντας ότι με την εντατικοποίηση της υφεσιακής πολιτικής που εφαρμόζει και με το επερχόμενο ξεπούλημα των πάντων, ο αντιευρωπαϊσμός των Ελλήνων θα αυξηθεί εκτοξεύοντας 55% σε ύψη που ούτε να τα σκεφτεί δεν θέλει και δεδομένου επίσης ότι το success story κατέρρευσε ήδη, ως γνήσιος εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων, παίζει το τελευταίο του χαρτί. Η τρομοκράτηση του λαού δεν μπορεί να γίνει πια μέσω του grexit. Τι επιλέγει λοιπόν; Αφού τρομοκρατήσει το λαό μέσω της ΧΑ, ορίζοντας ως το άλλο άκρο όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις που θεωρούν την έξοδο από την ΕΕ ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εθνική ανεξαρτησία και την έξοδο από την ευρωζώνη ως θεμέλιο της εξόδου από την κρίση, επιχειρεί να ταυτίσει τις όποιες κινητοποιήσεις του λαού με τις άναρθρες κραυγές των φασιστών. Θεωρώντας ότι η σύλληψη του αρχηγού της ΧΑ λειτουργεί ως κολυμπήθρα του σιλωάμ για την κυβέρνησή του, θα μπορέσει να χειραγωγήσει το λαό με αυτές τις πρακτικές. Ω, τι μωρία! Ή μήπως πρόκειται για κίνηση πανικού μιας κυβέρνηση που βλέπει ότι καταρρέει; Το βέβαιο είναι πως μπαίνουμε στην τελική φάση. Η σύγκρουση αναμένεται σφοδρή. Ο λαός πρέπει να παραμείνει εστιασμένος στην ενότητά του, που θα οδηγήσει στην ανατροπή, αγνοώντας τις κυβερνητικές σειρήνες περί εξτρεμιστών από τη μια και του «συνταγματικού τόξου» από την άλλη. Πρέπει να διατηρήσει την επίγνωση της δύναμής του, ανεξάρτητα από τις αντι-δράσεις της εξουσίας, η οποία σίγουρα θα απειλήσει με αντίστοιχες πρακτικές αυτών που εφαρμόζει εναντίον των ηγετικών μελών της ΧΑ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: