Όλοι σφυρίζουν αδιάφορα για τον τρομονόμο, τώρα που χρησιμοποιήθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής

banksy_34

Ακολουθεί ανάρτηση από το facebook του Δ. Καζάκη:

Από έναν φίλο, πήρα αυτό το πολύ εύστοχο σχόλιο και το παραθέτω αυτούσιο:

Θα ήθελα να προσθέσω μια άλλη οπτική, που συσκοτίζεται συστηματικά από τις συστημικές δυνάμεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιεξουσιαστών και αντιφα κάθε απόχρωσης. Ο εισαγγελέας του αρείου πάγου διώκει τη Χ.Α. με τον τρομονόμο του 2001, που σε κάθε του παραλλαγή πολέμησαν, και καλά έκαναν, όλοι οι παραπάνω που σήμερα τηρούν «τη σιωπή των αμνών».

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο πρώτος αντιτρομοκρατικός νόμος 774/1978 «περί καταστολής της τρομοκρατίας και προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος» καταργήθηκε το 1983 ,κατόπιν σφοδρών αντιδράσεων της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και των κομμάτων της αριστεράς.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο νόμος 1916/1990 «Για την προστασία της κοινωνίας από το οργανωμένο έγκλημα», που τέθηκε σε ισχύ το 1990. Ο νόμος αυτός καταργήθηκε το 1993 μετά από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ,του τύπου και νομικών κύκλων ,που τον χαρακτήρισαν αντισυνταγματικό.

Στη συνέχεια ο νόμος 2928/2001 «Τροποποίηση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και άλλες διατάξεις για την προστασία του πολίτη από αξιόποινες πράξεις εγκληματικών οργανώσεων.», τέθηκε σε ισχύ το 2001 και σε αυτόν οφείλεται το άρθρο για την «εγκληματική οργάνωση» με την οποία διώκονται οι βουλευτές και τα μέλη της ΧΑ.

Κατά τη ψήφιση του παραπάνω νόμου το ΚΚΕ αποχώρησε από την αίθουσα του κοινοβουλίου και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη δημοκρατία και αντισυνταγματικό.Ακόμη ο Ριζοσπάστης της 26-5-2001 ενημέρωνε για το πλήθος των συλλαλητηρίων ,που γινόταν σε όλη τη χώρα για να μην περάσει ο τρομονόμος.

Ο νόμος αυτός τροποποιήθηκε τον Αύγουστο του 2010 από τη ΝΔ και ψηφίσθηκε παρά τη θύελλα αντιδράσεων και καταγγελιών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης,αλλά και εξωκοινοβουλευτικές ομάδες και κόμματα ,όπως η ΚΟΝΤΡΑ ή το δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Να σημειωθεί ότι με τον αντιτρομοκρατικό διώχθηκαν 19 νεαροί στη Λάρισα ,που είχαν συλληφθεί σε διάρκεια επεισοδίων για τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου ,ενώ αντιεξουσιαστικές και αριστερίστικες οργανώσεις διοργάνωναν μετακινήσεις στη Λάρισα για συμπαρασταση στους συλληφθέντες,κατακεραυνώνοντας τον τρομονόμο,που δολοφονούσε τα πολτικά δικαιώματα.

Σήμερα που βρίσκονται όλοι αυτοί; Τι κάνει ο κ.Κουβέλης που το 2001 κατήγγειλε με στεντόρια φωνή τον τρομονόμο ,στον οποίο βασίζεται σήμερα η δίωξη της ΧΑ.

Αλλά και οι αντιεξουσιαστές,η ΚΕΕΡΦΑ ,η ΑΝΤΙΦΑ ή το Δίκτυο για τα πολτικά δικαιώματα;

Μήπως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή μήπως όλοι οι παραπάνω πιστεύουν ότι αυτοί θα τη γλυτώσουν;

Η ανακοίνωση της Αμερικανοεβραικής Επιτροπής διά του εκπροσώπου της κ.Χάρις ,ο οποίος δήλωσε “Η ελληνική κυβέρνηση δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα.Οι δυνάμεις του βίαιου εξτρεμισμού είναι κίνδυνος για τη κοινωνία και δεν θα γίνουν ανεκτές” δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Να σημειωθεί ότι ο Σαμαράς έχει συναντηθεί δύο φορες με την παραπάνω οργάνωση στη διάρκεια των τελευταίων δύο επισκέψεών του στις ΗΠΑ.

Ηδη πριν δύο ημέρες 27 κάτοικοι της Ιερισσού,εν μέσω ευφορίας για τις συλλήψεις βουλευτών της ΧΑ,ελαβαν κλήση για απολογία για κακουργήματα κατά της Ελ Ντοράντο.

Το 1936 η σύλληψη βουλευτών του ΚΚΕ και η απαγόρευση του κόμματος από τον Μεταξά ονομάσθηκε δικτατορία της 4ης Αυγούστου.

Σήμερα ζούμε ένα πραξικόπημα που δεν λέει το όνομά του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s