Πώς μεθοδεύεται “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

Greek President Karolos Papoulias inspec

Αρχίζουν καταθέσεις κατηγόρων κατά της Χ.Α. αρχικά από δημοσιογράφους (πόσο αμερόληπτοι είναι γενικά το ξέρουν και οι πέτρες) ενώ πληθαίνουν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς μελών της ΧΑ σε ιδιωτικούς χώρους και οι ύποπτες συκοφαντικές αναφορές για διασυνδέσεις του κόμματος με τον χώρο των Ειδικών Δυνάμεων του ελληνικού στρατού. Οι προθέσεις να κηρυχθεί εκτός νόμου το κόμμα αυτό μάλλον δεν ευοδούνται ενώ και ο χαρακτηρισμός της ως “εγκληματικής οργάνωσης” φαίνεται και αυτός έωλος. Με αυτά και άλλα μέτρα, συνεχίζει αυξανόμενη η πίεση προς την ΧΑ από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων χωρίς να εξορίζεται της πολιτκής ζωής, που άλλωστε δεν θα είχε αποτέλεσμα αφού άμεσα θα προέκυπτε υποκατάστατο και πιθανόν με μεγαλύτερη δυναμική επιρροής.

Το σύνολο των ασκούμενων ή προτεινόμενων μέτρων είναι αποκλειστικά κατασταλτικού τύπου χωρίς ίχνος πολιτικής. Και φυσικά ποιά πολιτική να ασκηθεί αφού συνεχίζεται απαρέγκλιτα αυτή που εξεγείρει και εξοργίζει τους πολίτες. Των μνημονίων, της λαθρομετανάστευσης, της ξενοδουλείας και της τουρκολαγνείας, της απροσχημάτιστης κομματοκρατούμενης κοινοβουλευτικής δικτατορίας με την καταπάτηση του Συντάγματος. Η πολιτική δηλαδή που κατήγγειλε ( και ) η ΧΑ και έτσι εκτοξεύτηκε εκλογικά. Εάν τυχόν ανακόπτονταν αυτή η αφόρητη πολιτική, εάν εγκατέλειπε αυτή η κυβέρνηση τις θέσεις της, τότε πλείστα εκ των στελεχών της με πρώτο-πρώτο τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά  αλλά και τον Στουρνάρα θα φυλακίζονταν για εγκλήματα εσχάτης προδοσίας και γενοκτονίας. Πάσει θυσία, δεν πρόκειται να παραιτηθούν ή αποχωρήσουν διότι είναι βέβαιος ο σκληρός κολασμός τους. Επίσης η ΧΑ με ” φίμωτρο ” και “χαλινάρι”, θα χρησιμεύει ως κλωβός λαϊκών πατριωτικών δυνάμεων και ακύρωσής τους ως δυνάμεων πολιτειακής αναγέννησης της κοινωνίας. Ενώ θα αλληλοεκτονώνονται -ενίοτε και αλληλοεξοντώνονται- με αντίστοιχους του άλλου ιδεολογικού άκρου.

Καθώς λοιπόν έχει ήδη πολιτικά και ηθικά υποστεί πλήγμα η ΧΑ, πού αποσκοπεί αυτή η εξελισσόμενη “στρατηγική της ήπιας έντασης”; Από μία κυβέρνηση που δεν δίστασε ακόμη και να αφαιρέσει την ελεύθερη δημόσια ενημέρωση από την ΕΡΤ  (όπου μοναδικός πολιτικός σύμμαχός της υπήρξε η ΧΑ); (βλ. και Δοκιμή γενικού πραξικοπήματος)

Προφανώς, κατ’ αρχάς περισπά τη λαϊκή προσοχή από τα οργιαστικά και εξοργιστικά δημοσιονομικά ξεπουλήματα περιουσίας και δίνει άλλοθι σε περαιτέρω περιστολές των ελευθεριών έκφρασης και συνάθροισης. Επίσης εξιλεώνει και αναβαπτίζει τους πρωταγωνιστές εγκληματίες ( βλ. παραπάνω ) κατά του συνόλου -και όχι για κάποια πολιτική παράταξη- της κοινωνίας μας. Και προπάντων συντηρεί το περιβάλλον για υποτροπή είτε τυχαία είτε μεθοδευμένη.

Τότε, ποιός αποκλείει -ύστερα και από τις επιθετικές μετεκλογικές δηλώσεις της θριαμβεύτριας Μέρκελ κατά της Ελλάδας- την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης -προσφέρεται βέβαια το ξόανο της Προεδρίας- για να ελεγχθούν τα – όποια- “άκρα”;

Τι λένε οι οργίλοι συμπολίτες μας;

Νίκος Καραβαζάκης

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: