Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλληλέγγυοι στον αγώνα των Τσιμεντάδων Χαλκίδας

261502292013272_b_ert4

Στη χθεσινή σύσκεψη των Σωματείων των εργοστασίων της Εύβοιας, στο κτίριο της Νομαρχίας Ευβοίας το οποίο τελεί υπό κατάληψη, τη στήριξη τους στον αγώνα δήλωσαν αρκετοί φορείς μεταξύ των οποίων και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΡΤ βρέθηκε στη Νομαρχία, στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ που είχε ξεκινήσει ο αείμνηστος δημοσιογράφος Αχιλλέας Παναγούλης, για τα κλειστά εργοστάσια της Εύβοιας, ξεκινώντας από τα Τσιμέντα Χαλκίδας. Δεν πρόλαβε όμως να το ολοκληρώσει και το έργο του ανέλαβαν να συνεχίσουν φίλοι του και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Έτσι εδώ και 3 εβδομάδες περίπου, διάστημα στο οποίο συντελείται η κατάληψη, εκείνοι βρίσκονται εκεί, αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Άλλωστε ο αγώνας είναι κοινός ενώ και οι εργαζόμενοι της Εύβοιας έχουν δηλώσει τη στήριξη τους στον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ, με διαδηλώσεις στήριξης στο Ραδιομέγαρο κ.α.

2614622920133559_b_ert

Το λόγο εκ μέρους των εργαζομένων έλαβε ο κ. Θέμης Συμβουλόπουλος, ο οποίος δήλωσε τη στήριξη και την ενότητα στον αγώνα των Ευβοιωτών ανέργων και εργαζόμενων λέγοντας τα εξής: «Είμαστε μια ομάδα εργαζομένων από την ΕΡΤ και αλληλέγγυοι. Η κατάληψη εδώ η δική σας για μένα είναι ένα καταπληκτικό γεγονός, ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Είμαστε πολύ ενωτικοί με τον αγώνα το δικό σας, είμαστε εντελώς αλληλέγγυοι, δεν είμαστε εδώ για συμπαράσταση, τον αισθανόμαστε κοινό τον αγώνα αυτόν, είναι για όλον τον κόσμο. Μακάρι η κοινωνία να προσπαθήσει να καταλάβει, να δει τι συμβαίνει, να δει το κοινό συμφέρον και μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες να ξαναπάρουμε την έννοια της πατρίδας πίσω, την οποία την έχουν καπηλευθεί τόσο πολύ αυτοί που μας κυβερνούν τόσα χρόνια».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στο δικό τους αγώνα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς αντιμετωπίσαμε κάπως διαφορετικά το πρόγραμμα μας έκλεισαν, μας κατάργησαν και αποφασίσαμε αντανακλαστικά εκείνη την ώρα να πάρουμε αυτό το μέσο παραγωγής, αυτό το τεράστιο κανόνι που λέγεται ΕΡΤ να το πάρουμε στα χέρια μας. Πολεμηθήκαμε πολύ άσχημα, πολεμηθήκαμε από την κυβέρνηση βασικά, από άλλους κύκλους, από κάποιους ανθρώπους που μπήκαν μέσα να αλώσουν την ενότητα την οποία κρατήσαμε με νύχια και με δόντια και είμαστε ακόμα εκεί, να έχουμε κάνει κάτι το οποίο όποιος το διανοηθεί είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Επί 90 ημέρες κρατάμε στα χέρια μας ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα κάνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις, δείχνοντας ή προσπαθώντας τουλάχιστον να δείξουμε στην ελληνική κοινωνία τι σημαίνει πραγματική ενημέρωση, ψυχαγωγία, τι σημαίνει πολιτισμός, πλουραλισμός, τι σημαίνει αντικειμενικότητα. Δυστυχώς δεν τα κάναμε πριν, αλλά δεν ήμασταν εμείς υπεύθυνοι για αυτό. Δεν ήταν και η ίδια η ΝΕΤ ένας δημόσιος φορέας πριν μας κόψουν και ούτε ακόμα έχει γίνει με την έννοια που ήθελε η κοινωνία. Αλλά είμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση και θα το παλέψουμε μέχρι, όπως είπαν και εδώ οι συνάδερφοι, ή αυτοί ή εμείς».

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και άτομα από άλλους χώρους που είναι αλληλέγγυοι στην ΕΡΤ, πραγματοποιούν συχνές επισκέψεις τόσο στη Νομαρχία όσο και στο Τσιμεντάδικο Χαλκίδας, στηρίζοντας τον αγώνα και δηλώνοντας συνάδελφοι και συναγωνιστές μέχρι τη δικαίωση.

2615022920132649_b_ert3

2615022920132628_b_ert2

Κορίνα Γιαννάκη
Eviaportal

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: