Ανακοίνωση του Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας για τις κινητοποιήσεις με επίκεντρο την εκπαίδευση

EPAM-banner-0176761-75119-rebel

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο εκκίνησης  σημαντικών πολιτικών διεργασιών με επίκεντρο τις κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) ,στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους αγώνες των εκπαιδευτικών  αλλά και όλων των εργαζομένων που αυτή την περίοδο κινητοποιούνται απέναντι στις εξοντωτικές πολιτικές του καθεστώτος.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδειχτεί νικήτρια στον  αγώνα δρόμου για την πιστή τήρηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που στερούν από τη χώρα μας την εθνική ανεξαρτησία, το δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο, το ανθρώπινο δυναμικό, το μέλλον  και την προσδένουν όλο και ασφυκτικά στο άρμα  της ολοκληρωτικού τύπου διακυβέρνησης  από  την ΕΕ.

Οι κινητοποιήσεις που ξεκινούν δείχνουν ένα λαό πολύ πιο ώριμο και αποφασισμένο στις διεκδικήσεις του. Προβάλλονται αιτήματα που ξεπερνούν το επί μέρους (κλαδικό) και αναδεικνύουν το γενικό (υπεράσπιση δημόσιων αγαθών). Δημιουργούνται συμμαχίες από τη βάση (π.χ απεργιακές επιτροπές όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας), ισχυροποιούνται και διευρύνονται τα απεργιακά μέτωπα και προτάσσονται μορφές δράσης αποτελεσματικότερες και ικανότερες να πλήξουν το καθεστώς στα καίρια σημεία λειτουργίας και αναπαραγωγής του (λειτουργικές καταλήψεις: οι εργαζόμενοι καταλαμβάνουν το χώρο εργασίας τους με σκοπό να επιβάλλουν το δικό τους διοικητικό και λειτουργικό μοντέλο στην επιχείρηση, την υπηρεσία ή στον οργανισμό που εργάζονται).

Δημιουργούνται  έτσι οι καλύτερες προϋποθέσεις για την οργάνωση και την επιτυχή έκβαση μιας ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με παράλληλη ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ (σε τράπεζες, δάνεια, εφορία) που θα δώσει το έσχατο πλήγμα στο καθεστώς της  ανομίας  και του δωσιλογισμού και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη του λαϊκού παράγοντα σε πρωταγωνιστή και εγγυητή μιας ριζικής  μεταμόρφωσης της πολιτικής ζωής στον τόπο μας μέσω ενός νέου κοινωνικού και πολιτικού συμβολαίου ,δηλαδή μέσω ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές επιτροπές, στις περιφρουρήσεις έξω από τα σχολεία, στα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται, με πρώτες αυτές της εκπαιδευτικής κοινότητας και παρεμβαίνουμε δυναμικά σε όλους τους χώρους δουλειάς  για τη μετεξέλιξη των κινητοποιήσεων σε πολιτική διαδικασία ανατροπής.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: