Τα νέα μυστικά μέτρα που έρχονται

SYGKYBERN hariatsi2

– Για επιπλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων μέσα στο 2013 έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση
– Οι περικοπές θα γίνουν εμμέσως και όχι οριζόντια
– Τρόικα: Μηδενικά επιτόκια στις καταθέσεις
– Το μυστικό σχέδιο που συνδέει το κούρεμα του χρέους με τις νέες περικοπές

Στο φως έρχεται ο μυστικός όρος που περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας και ο οποίος συνδέει κούρεμα του ελληνικού χρέους με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Real News” η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η διαδικασία της “εσωτερικής υποτίμησης της οικονομίας”, ολοκληρωνεται φέτος με την επιπλέον μείωση μισθών και συντάξεων κατά 10-12% σε μέσους όρους.

Αυτός είναι ο κρυφός όρος δηλαδή για να ανοίξει ο δρόμος για κούρεμα του χρέους της τάξεως του 20%-30% και το οποίο χρονικά τοποθετείται στο πρώτο τρίμηνο του 2014.

Το σχέδιο για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων δε θα γίνει με οριζόντιες νέες περικοπές αλλά με την εφαρμογή των κρυφών διατάξεων του μνημονίου όπως για παράδειγμα την κατάργηση των ελάχιστων επιδομάτων που έχουν απομείνει. Επίσης ππαύει να είναι υποχρεωτική η καταβολή πολλών επιδομάτων όπως για παραδειγμα το τεχνικό επίδομα, το νοσοκομειακό, ή το επίδομα ειδικών συνθηκών.

Οι ανατροπές αυτές αφορύν τον ιδιωτικό τομέα αφού στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ οι νέες μειώσεις των αποδοχών θα προκύψουν έμμεσα μέσα από το σχέδιο κινητικότητας και το νέο καθεστών προσλήψεων, δηλαδή τις νέες συμβάσεις εργασίας που θα προσαρμοστούν στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή 586 ευρώ το μήνα, μεικτά.

Τρόικα: Τα επιτόκια καταθέσεων είναι υψηλά

Μείωση των επιτοκίων των καταθέσεων ζητά τώρα η τρόικα και συγκεκριμένα: Μηδενικά επιτόκια στις καταθέσεις ταμιευτηρίου και όψεως και ραγδαία μείωση από το 4,5% που είναι κατά μέσο όρο σήμερα στο 2% εντός του έτους στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθετικών λογαριασμών με σκοπό να ευθυγραμμιστούς με τα δεδομένα που ισχύουν στις τράπεζες της Ευρώπης.

Οι έλληνες τραπεζίτες από την πλευρά τους δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων.

NEWSIT

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: