Η Ουγγαρία βάζει φωτιά και καταστρέφει φυτείες καλαμποκιού με σπόρους από την Μονσάντο

970637_603794426305748_1313703274_n

Η Ουγγαρία έχει πάρει ξεκάθαρη θέση εναντίον της Monsanto και του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού καταστρέφοντας περίπου 1.000 στρέμματα μεταλλαγμένου καλαμποκιού – δήλωσε ο Υφυπουργός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Ουγγαρίας, Lajos Bognar.

Στην Ουγγαρία έχουν απαγορευθεί οι γενετικώς τροποποιημένοι σπόροι. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση όμως, ότι από τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες τις οποίες έκαψαν δεν εξαπλώθηκαν σπόροι ή γύρη πριν καταστραφούν, επομένως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, παρά τον νόμο που ορίζει ότι τα κράτη που συνεργάζονται εμπορικά με την Ουγγαρία, οφείλουν υποτίθεται να είναι βέβαιοι ότι τα προϊόντα τους δεν είναι γενετικά τροποποιημένα. Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρήκαν προϊόντα της Pioneer Monsanto ανάμεσα στους σπόρους που είχαν φυτευτεί.  Μόλις αποκαλύφθηκε το γεγονός προχώρησαν άμεσα στο κάψιμο των καλλιεργειών ακυρώνοντας έτσι την σοδειά του έτους. Είναι τόσο σοβαροί με το θέμα αυτό!

Οι περισσότεροι από τους τοπικούς αγρότες διαμαρτυρήθηκαν, επειδή ανακάλυψαν ότι χρησιμοποιούσαν γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους. Με την καλλιεργητική περίοδο ήδη να χει περάσει, ήταν πολύ αργά πλέον για να φυτέψουν νέους σπόρους, επομένως η συγκομιδή για αυτή την χρονιά χάθηκε.

Η εταιρεία που πούλησε τους σπόρους στη Baranya County, περιοχή νότια της Ουγγαρίας, ρευστοποιήθηκε… Έτσι, αν τυχόν καταβληθεί οποιαδήποτε αποζημίωση, τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν κατά κύριο λόγο στους πιστωτές της εταιρίας, και όχι στους αγρότες.

Η Ουγγαρία είναι άλλη μια χώρα, που μπορούμε να προσθέσουμε σε εκείνες που διαθέτουν συνείδηση και βρίσκονται σε αφύπνιση.

Natural Cures, Not Medicine

Πηγή: OmniaTV

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: