Η Ολυμπία Οδός επιτέλους επανεκκίνησε! Νέοι σταθμοί διοδίων παντού

samaras-erga-660-olympia odos

Οι ανύπαρκτες εργασίες προχωρούν γοργά στα εικονικά εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού, και πολύ σύντομα οι οδηγοί θα μπορέσουν να απολαύσουν όλες τις μοντέρνες ανέσεις ενός αυτοκινητόδρομου που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τους αντίστοιχους της Νιγηρίας αλλά και της υπόλοιπης υποσαχάριας Αφρικής.

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα νέα κομμάτια αυτοκινητόδρομου που θα ολοκληρωθούν άμεσα από την κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού, και δεν είναι άλλα παρά καινούριοι σταθμοί διοδίων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νέος σταθμός διοδίων θα κατασκευαστεί στα Νικολέικα Αιγίου, στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις σταθμοί διοδίων, που μέχρι τώρα λειτουργούσαν μόνο δύο ανά κατεύθυνση, θα επεκταθούν προκειμένου να ληστεύουν τους οδηγούς και στα δύο ρέυματα.

Έτσι η διαδρομή Πάτρα-Αθήνα θα έχει πλέον πέντε σταθμούς διοδίων, από δύο που είχε σήμερα, στα σημεία: Ρίο, Νικολέικα, Ζευγολατιό, Ισθμός και Ελευσίνα.

Τα ίδια δημοσιεύματα τονίζουν ότι το νέο σύστημα πληρωμής διοδίων θα συνοδευτεί από την εφαρμογή της πρόβλεψης για ανά χιλιόμετρο χρέωση των οδηγών. Στην ιστοσελίδα της κοινοπραξίας αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού της συνολικής τιμής της διαδρομής, η οποία «γίνεται ανά χιλιόμετρο και η οποία έχει ορισθεί σε € 0.04/χιλιόμετρο (σε τιμές 2003, χωρίς ΦΠΑ), που σήμερα (2011) αντιστοιχεί σε περίπου € 0.06/χιλιόμετρο, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού και του ΦΠΑ.»

Με άλλα λόγια, το κόστος αλέ-ρετούρ Πάτρα-Αθήνα θα υπερβαίνει τα 24€, μόνο για τα παράνομα διόδια των νταβατζήδων.

Διαβάστε επίσης για τα εικονικά εργοτάξια που στήνουν στην Ολυμπία Οδό προκειμένου να τσεπώσουν τα λεφτά των επιδοτήσεων.

Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: