Διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, με εντολή της τρόικας

DialioynTonStrato

  • Καταργούν το Α’ και Β’ Σώμα Στρατού, περιορίζουν κατά 50% τους σχηματισμούς της Αεροπορίας, καταργούν διοικήσεις στο Ναυτικό σύμφωνα με τις επιταγές των δάνειων δυνάμεων για τον περιορισμό των δαπανών
  • Ξέχασαν σε ποια «γειτονιά» ζουν…
  • Τη σιωπή του οφείλει να λύσει ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Μιχαήλ Κωσταράκος σχετικά με τα σχέδια που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση. Διαφορετικά εκλαμβάνεται από τον ελληνικό λαό ότι συμφωνεί με αυτά.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, πριν από τρία χρόνια ενδυθείς με το μανδύα της μάγισσας Κίρκης πλάνεψε τον ελληνικό λαό και… με το «λεφτά υπάρχουν» κατάφερε να αναλάβει την εξουσία της χώρας.

Με αριστοτεχνικό και επιτελικό σχέδιο, αφού δυσφήμησε και διέσυρε την Ελλάδα διεθνώς, στη συνέχεια την παρέδωσε στις άνομες ορέξεις των τοκογλύφων (δάνειες δυνάμεις).

Το διάγγελμά του από το Καστελόριζο και η ομιλία του για την Ιθάκη, δεν ήταν παρά ένας νέος Δούρειος Ίππος, που σκοπό είχε τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Και ναι μεν η Κίρκη κατόρθωσε να μετατρέψει σε γουρούνια τους συντρόφους του Οδυσσέα, ο κ. Παπανδρέου κατόρθωσε να μετατρέψει σε PIGS, ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο (στην ελληνική γλώσσα «Γουρούνια»)¹. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να φανούν οι εσωτερικές αντιπαλότητες της ευρωζώνης και να παραπαίει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση προς όφελος των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, αφού εξήγγειλε το διάγγελμά του από το Καστελόριζο και αλυσόδεσε την Ελλάδα στο «μνημόνιο», εκχωρώντας τον πλήρη οικονομικό έλεγχο στις «δάνειες δυνάμεις», μας μίλησε για την Ιθάκη.

Η Ιθάκη και το «νόστιμον ήμαρ» απεδείχθησαν όνειρα απατηλά και αυτός, αφού εγκατάλειψε το σκάφος του πολυμήχανου Οδυσσέα, προτίμησε να την κοπανήσει για τις ΗΠΑ, όπου και διαβιεί υπό την πλήρη προστασία των πατρόνων του σε βάρος του ελληνικού λαού (αφού περιστασιακά έρχεται στην Ελλάδα πλην, όμως, απολαμβάνει των προνομίων της βουλής). Παρόλα αυτά, το φάντασμα του κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να πλανάται άνωθεν της Ελλάδας και να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο. Ένα από αυτά είναι και η αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ

Η προτεινόμενη Νέα Δομή Δυνάμεων είναι ακριβές αντίγραφο της μελέτης του ιδρύματος ΙΣΤΑΜΕ (του ιδρύματος του ΠΑΣΟΚ για την εξωτερική πολιτική και άμυνα) σε συνεργασία με το περιβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ!

Ουσιαστικά και για του λόγου το αληθές, το μεν ΕΛΙΑΜΕΠ φρόντισε για την «απονεύρωση» των πατριωτικών ανακλαστικών του ελληνικού λαού με την παραποίηση της ιστορίας του, το δε ΙΣΤΑΜΕ για τη διάλυση των ενόπλων δυνάμεών του. Ένας λαός απονευρωμένος δεν ήταν αρκετός. Απαιτείτο να υπάρχουν και διαλυμένες ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρης υποδούλωση του και να εκποιηθεί αντί πινακίου φακής ο εθνικός του πλούτος και ενδεχομένως και ίδια η εθνική υπόσταση του (ίσως και ο διαμελισμός της Ελλάδας).

Η μελέτη, με τίτλο «Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια, Σύγχρονες Προκλήσεις και Προοπτικές» συντάχτηκε το Σεπτέμβριο του 2009 -ένα μόλις μήνα πριν από τις εκλογές που έφεραν στην εξουσία τον Γιώργο Παπανδρέου- και εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Θεματικού Κύκλου Ευρωπαϊκής Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΙΣΤΑΜΕ.

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πρόκειται για ένα κείμενο που χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Μπεγλίτη ως πλατφόρμα για τη νέα δομή δυνάμεων, η εφαρμογή της οποίας προκάλεσε την έναρξη ενός καταιγισμού διαμαρτυριών και παρατηρήσεων στις τάξεις των ανώτατων αξιωματικών του στρατεύματος, που κατέληξαν με την «πραξικοπηματική» αποστρατεία δεκάδων εξ αυτών κατά την τότε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Ο Τύπος ανέφερε εκείνη την περίοδο:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πάντως, η κυβέρνηση Παπανδρέου, βλέποντας ότι πνέει τα λοίσθια, αποφάσισε για μία ακόμη φορά να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά της συμφέροντα επισείοντας, κυρίως στο εξωτερικό, το φόβο στρατιωτικού πραξικοπήματος. Οι φήμες περί πραξικοπήματος προέκυψαν μετά τη δήλωση περί δημοψηφίσματος που έκανε ο κ. Παπανδρέου, με τον ανταποκριτή της γαλλικής «Liberation» στις Βρυξέλλες -κάλυπτε τη Σύνοδο του G-20 στις Κάννες- να γράφει στο Διαδίκτυο ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δικαιολόγησε στους εταίρους του στην ευρωζώνη την απόφαση του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα με το επιχείρημα ότι προσπάθησε να αποφύγει σχεδιαζόμενο πραξικόπημα»².

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου καταρρέει, αλλά το σχέδιο της «αναδιάρθρωσης» των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει σε κάποιο συρτάρι για να επανέλθει με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, πλην όμως όταν παρουσιάστηκε στον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρώην Α/ΓΕΣ, Φ. Φράγκο επεστράφη με το χαρακτηρισμό «Απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη».

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΑΜΑΡΑ

Το σχέδιο επανέρχεται επί τρικομματικής με νέες μεθοδεύσεις και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε ερώτηση εάν σε περίπτωση αποτυχίας των εισπρακτικών στόχων του μνημονίου θα ληφθούν νέα μέτρα εντός του 2013, απάντησε ότι εάν και είναι αισιόδοξος ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν, εν τούτοις σε περίπτωση αποτυχίας θα ληφθούν επί πλέον μέτρα, όχι από περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά από περικοπές περιττών δαπανών, στις οποίες συμπεριέλαβε, ως προτεραιότητα, τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.

Έπειτα από λίγο η τρικομματική κυβέρνηση επαναφέρει το συγκεκριμένο σχέδιο «αναδιάρθρωσης», λέγοντας ότι εξοικονομεί πόρους και επαυξάνει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου «κεντρικό στοιχείο στη νέα δομή είναι η ενίσχυση των μάχιμων μονάδων και σχηματισμών των ένοπλων δυνάμεων και η ταυτόχρονη κατάργηση ή συρρίκνωση, των διοικητικών δομών οι οποίες εξυπηρετούσαν ανάγκες του παρελθόντος… η νέα δομή των ένοπλων δυνάμεων αποτελεί συλλογική προσπάθεια ηγεσιών και επιτελείων που ξεκίνησε το 2009»³.

Και η Τουρκία… πανηγυρίζει

Μετά την επίτευξη εκεχειρίας με το ΡΚΚ (το ένοπλο τμήμα των Κούρδων) η Τουρκία αποδεσμεύει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Ανατολία και τις μεταφέρει δυτικά, δηλαδή στα παράλια του Αιγαίου και στον Έβρο. Στη φωτό φάλαγγα μεταφοράς τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων. Η τουρκική εφημερίδα «STAR» πανηγυρίζει και στο πρωτοσέλιδο της θριαμβολογεί ότι: Με τη νέα δομή των ελληνικών δυνάμεων, η ισχύς τους θα είναι μειωμένη κατά 50%.

ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΧΕΔΙΟ

Δηλαδή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) κ Παναγιωτόπουλος συνεχίζει το καταστροφικό έργο των κ Παπανδρέου – Μπεγλίτη που ξεκίνησε το 2009 και το οποίο εκπονήθηκε από το παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ, το ΙΣΤΑΜΕ.

Από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α’ Σώμα Στρατού αλλά και το Β’ Σώμα Στρατού. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β’ Σώμα, που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού, περνά στην 1η Στρατιά, κάτι που συμβαίνει επίσης και με την περίφημη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί, με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα) να κλείνουν, ενώ παράλληλα ορισμένες σμηναρχίες θα μεταπέσουν σε αεροπορικά αποσπάσματα. Στο αρχηγείο Στόλου:

1. Καταργείται η Μοίρα Υποστήριξης της Διοίκησης Φρεγατών. Τα υπαγόμενα σε αυτήν πλοία ενσωματώνονται στις δύο Μοίρες Φρεγατών που διατηρούνται.
2. Καταργείται η μία εκ των τριών της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών
3. Καταργείται η 353η Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας και εντάσσεται ως Μοίρα Αεροσκαφών Ναυτικού στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού.

Η κυβέρνηση μιλά για οικονομία αλλά άνοιξε εκ νέου το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας (ΚΕΝ) που είναι η ιδιαιτέρα πατρίδα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Τη ΜΕΡΥΠ του κ. Σταϊκούρα, που είναι πόλος κομματικής εξυπηρέτησης (ρουσφέτια) την πάνε στη Θεσσαλονίκη του κ. Βενιζέλου για να βολέψουν τους Πασόκους (όπου παραμένει και η ΤΑΞΥΠ).

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο κατέληξε στη στρατηγική της «έξυπνης άμυνας», με πιο σφικτή δομή και με μηχανισμούς που θα εξασφαλίζουν ενοποίηση όχι μόνο του νατοϊκού χώρου, αλλά ενοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων των χωρών-μελών, των εξοπλισμών και των υποδομών.

Εάν όλα τα παραπάνω τα συνδυάσουμε με την «ευρωπαϊκή ΑΟΖ» και τον ευρωστρατό ή τη συνεργασία των ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων, που υπεραμύνεται ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, τότε τα συμπεράσματα είναι μονόδρομος και μας οδηγούν στο ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν από τις δάνειες δυνάμεις και για δικό τους όφελος.

Το Β’ Σ.Σ, που ουσιαστικά είναι η αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων και δύναται να επεμβαίνει ταυτόχρονα και στα δύο θέατρα επιχειρήσεων (Αιγαίο και Έβρο), μέχρι τώρα δρούσε ανασταλτικά στην ιδέα τουρκικής επίθεσης. Είναι ο σιδηρούς βραχίονας, ο οποίος με τη Β’ Μηχανοκίνητη Μεραρχία (33 και 34 Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες) ενισχυμένο με την 24 Τεθωρακισμένη του Λιτόχωρου, συνεπικουρούμενο με τις Ειδικές Δυνάμεις, σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης στον Έβρο δύναται να επέμβει, να αποκαταστήσει και να συνεχίσει στην επιθετική επιστροφή. Όσο, δε, στην περίπτωση του Αιγαίου το Β’ Σ.Σ, ενισχυμένο με το σύνολο των Ειδικών Δυνάμεων, αποτρέπει κάθε ιδέα τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στο νησιωτικό χώρο.

Ουσιαστικά, η κατάργηση του Β΄ Σ.Σ και η κατάτμηση των δυνάμεών του σε διάφορους σχηματισμούς, στερεί τον επιχειρησιακό εγκέφαλο, ο οποίος θα συντονίζει τις παραπάνω δυνάμεις, που θα λειτουργούν αποσπασματικά και όχι συγκεντρωτικά ως πολλαπλασιαστής στρατιωτικής ισχύος.

Η μεταφορά δυνάμεων και σχηματισμών στη Στρατιά τη θέτει εκτός της στρατιωτικής αποστολής της, που είναι ο έλεγχος όλου του θεάτρου επιχειρήσεων του χερσαίου χώρου.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον «εκσυγχρονισμό» του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Ουσιαστικά η Νέα Δομή απονευρώνει ως σύνολο τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για μια γενικευμένη σύρραξη και τις προσανατολίζει στην αντιμετώπιση μεμονωμένων θερμών επεισοδίων με την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί η σύρραξη μιας και θα επέμβουν οι πάτρωνές μας (ΕΕ – ΗΠΑ).

Σημειώσεις

1. Είναι αρκτικόλεξο το οποίο χρησιμοποιείται από δυτικοευρωπαίους και γενικά αγγλοσάξονες επενδυτές και σχολιαστές της χρηματιστηριακής κοινότητας, προκειμένου να χαρακτηρίσουν αρνητικά τους λαούς των χωρών Πορτογαλία (Portugal), Ιταλία (Italy), Ελλάδα (Greece), και Ισπανία (Spain), ως υπαίτιους της οικονομικής κρίσης. Συνιστά, δε, πέρα από το καταφανώς προβληματικό περιεχόμενο του, ένα μέσο απαξίωσης των λαών του ευρωπαϊκού που αγγίζει το φαινόμενο αμφισβήτησης της ανθρώπινης υπόστασης του συνανθρώπου. Πηγή: ΒΙΚΑΙΠΑΙΔΕΙΑ η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.
2. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα.
3. protothema.gr

ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων και Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, για την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τη Νέα Δομή Δυνάμεων…

«Αλγεινή, τέλος, εντύπωση προκάλεσε όλους μας το γεγονός ότι ενώ η ενημέρωση και η συνεδρίαση έγιναν με βάση κανόνες τήρησης απορρήτου, εν τούτοις τα κύρια σημεία του σχεδίου της Νέας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων δημοσιεύτηκαν ήδη σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα και σε διάφορες ιστοσελίδες. Επομένως. το αίτημά μας για παράδοση σε όλα τα μέλη της Επιτροπής γραπτού κειμένου δεν μπορεί με κανένα επιχείρημα να το απορρίψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αναμένουμε». (25/4/2013). 

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι εκτός από τα πολυνομοσχέδια, που παραβιάζουν βασικούς κανόνες λειτουργίας της δημοκρατίας, τώρα η τρικομματική κυβέρνηση άρχισε και αποσπασματική ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όσον αφορά τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας και συγκεκριμένα τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Μιχαήλ Κωσταράκο πρέπει να έχει υπόψιν του ότι δεν είναι υποχρεωμένος να σιωπά, διότι αυτό εκλαμβάνεται από τον ελληνικό λαό ως συμφωνία με τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας της χώρας στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι υποχρεωμένος να έχει άποψη και, σε περίπτωση διαφωνίας, οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, γιατί ο ελληνικός λαός μάς πληρώνει και θέλει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες θα διασφαλίζουν τα συμφέροντά του και όχι αυτά των δάνειων δυνάμεων.

Η Ευρώπη αδυνατεί ή και δεν θέλει να εξασφαλίσει τα σύνορα της πατρίδας μας, αλλά ταυτόχρονα μας πιέζει να μην περικόψουμε εξοπλιστικά προγράμματα των οποίων οι προμήθειες γίνονται από ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες. Έτσι, οι οικονομίες κλίμακας που επιχειρούνται στην άμυνα είναι είτε από τις πενιχρές αποδοχές του Στρατιωτικού προσωπικού είτε εις βάρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, που ενίοτε ονομάζεται και «εκσυγχρονισμός» ή «νέα δομή».

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΟΥΛΙΩΤΗΣ
Υποστράτηγος ε.α.
Μέλος Κίνησης Εθνικής Άμυνας – ΚΕΘΑ
nkaratouliotis@gmail.com

Το ΧΩΝΙ 05/05/2013

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: