Γλέζος: Δεν είναι πρόβλημα το νόμισμα — Απορώ γιατί δεν το κατανοούν αυτοί με τα διπλώματα οικονομίας

3F48470B51E6B870AAF7D07A5411CCA4

Αναδημοσιεύουμε τις παρακάτω δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου, χωρίς σχόλιο…

Σε μια, βαρύνουσας σημασίας, παρέμβαση ο Μ. Γλέζος επέμεινε χθες (μιλώντας στο «Κόκκινο») ότι δεν είναι το νόμισμα το καθοριστικό στοιχείο μιας οικονομίας, υπό την έννοια ότι «ο εργαζόμενος, και όχι το νόμισμα, είναι αυτό που παράγει τα αγαθά – και δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν το κατανοούν αυτοί με τα διπλώματα οικονομίας«, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Και παίρνοντας θέση εμμέσως πλην σαφώς, έθεσε τα πρόσθετα ερωτήματα: «Με συμφέρει ή όχι η δραχμή; Υπάρχει περίπτωση διολίσθησης και περίπτωση υπερ-πληθωρισμού; Μήπως το ευρώ μάς συγκρατεί;».

Η λύση δεν είναι το νόμισμα, συνέχισε, είναι «το πώς θα δώσουμε τη δυνατότητα να πιάσουν όλοι γρήγορα δουλειά», αποδίδοντας εξάλλου τη στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις στο γεγονός ότι «έχουμε κολλήσει στο ‘ευρώ ή δραχμή;'»

Αυγή

2 Responses to Γλέζος: Δεν είναι πρόβλημα το νόμισμα — Απορώ γιατί δεν το κατανοούν αυτοί με τα διπλώματα οικονομίας

  1. Ο/Η loodvih λέει:

    Λησμονάς όμως αγαπητέ εν Χριστώ αδερφέ Εμμανουήλ το χρέος. Διότι η κουβέντα που θα έπρεπε να γίνεται από το πρωί μέχρι και το άλλο πρωί, κάθε μέρα, -σαν συνταγή ιατρού ένα πράμα- είναι για το χρέος και βεβαίως για την ιστορία αυτού. Ξέρεις εσύ. Ή μάλλον ξέρεις. Αλλά, αφού είσαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πρέπει να ξέρεις. Ή καλύτερα να πω πως, αφού είσαι για τόσα πολλά χρόνια υπερασπιστής του δίκαιου και του καλού για λογαριασμό εκατομμυρίων ανθρώπων, σίγουρα πρέπει να ξέρεις. Άρα, θα σε παρακαλούσα να μας μιλήσεις κάποτε μόνο για το χρέος και την ιστορία του. Και αφού μας το αναλύσεις απλά και κατανοητά, να μας πεις και την άποψή σου για το αν θα πρέπει να συνεχίσουμε να αποπληρώνουμε αυτό το χρέος, ή όχι. Και μετά θα δεις πόσο απλά πάει η κουβέντα στο εθνικό νόμισμα, την ιστορία μας, την τράπεζα της Ελλάδος, κλπ κλπ κλπ, μέχρι και τις σχέσεις μας με άλλες χώρες. Ξέρεις ποιες χώρες λέω. Αυτές που νοιάζονται για το μέλλον των μικρών παιδιών, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να νομιμοποιούν κόμματα παιδεραστών. Και αυτών που ισοπέδωσαν τη χώρα και το λαό της και δεν ζήτησαν , ή καλύτερα, δεν τους υποχρέωσε κανείς να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη.

    Το φιλαράκι δίπλα σου στη φωτό, ήντα ρόλο έπαιξε στη διαμόρφωση του σημερινού χρέους? Για δεν έπαιξε?

  2. […] του ο Μ. Γλέζος επέμεινε μιλώντας στο «Κόκκινο» (Αυγή, 2/5) ότι δεν είναι το νόμισμα το καθοριστικό στοιχείο μιας […]

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: