Κοντογιώργης: Aνατομία της γερμανικής ηγεμονίας

Η Γερμανία μας δηλώνει διαρκώς οτι δεν έχει αίσθηση των ορίων της δύναμης. Και γι αυτό τη στρατηγική που χαράσσει, μη μπορώντας να τη διαχειριστεί μέσα σε ένα πλαίσιο που μπορεί να γίνει ανεκτό, την καταστρέφει η ίδια. Η Ευρώπη θα ήτανε γερμανική σήμερα, είτε από τον πρώτο είτε από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, με όλες τις επιπτώσεις ενός ολοκληρωτισμού, αν η Γερμανία γνώριζε πού είναι τα όρια της άσκησης της βίας. Αυτό έχει μεγάλο παρελθόν, από την ώρα που μπαίνει στο ιστορικό προσκήνιο η Γερμανία και καταστρέφει την Ευρώπη και τη φέρνει στο Μεσαίωνα.

GERMANYZOTIKOSXOROSL

Αλλά δηλώνει επίσης, το γεγονός οτι μπήκε πολύ αργά στον πολιτισμό και όχι κατά τον τρόπο της συνέχειας όπως όσοι εντάχθηκαν στον ελληνικό και ρωμαϊκό κόσμο, δεν μπορεί να το υπερβεί. Βρίσκεται δηλαδή σε μεγάλη απόσταση από αυτό που αποτελεί το βάθρο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, που είναι η ελευθερία, ο διάλογος, οι συμβιβασμοί. Και διαπιστώνουμε πράγματι οτι η αποθέωση του κράτους της βίας, της ισχύος, είναι στοιχεία που διακρίνουν διαχρονικά τη Γερμανία.

Τώρα βλέπουμε οτι επανεισάγει και το επιπλέον στοιχείο της φυλετικής ανωτερότητας: οι νότιοι είναι τεμπέληδες, μας ζηλεύουν εμάς τους καλούς και εξαιρετικούς βορείους. Δε μας είπαν ακόμα οτι είμαστε έξω από την Άρια φυλή!

Η Ευρώπη ήταν ελκυστική όσο λειτουργούσε, ως το κοινό μας σπίτι, που μας διασφάλιζε την ειρήνη, την ελευθερία και την ευημερία. Ήταν ένα πλαίσιο ελκυστικό. Σε μια γερμανική Ευρώπη που θα λειτουργεί με τους όρους της ηγεμονίας της Γερμανίας που ασκεί ασύμμετρη βία, το βλέπουμε στην Ελλάδα, στην Κύπρο και αλλού, της εξαθλίωσης και της ανελευθερίας, ποιο θα είναι το στοιχείο που θα δημιουργεί την ελκυστικότητα για αυτή την κοινή Ευρώπη;

Η σημερινή πραγματικότητα έχει μια προϊστορία που ανάγεται στην εποχή της κατάρρευσης του υπαρκτού σοσιαλισμού. Ενωποιεί τις δυο Γερμανίες παρά τις αντιρρήσεις, δεν κάνει καν διάλογο.  Ενσωματώνει στη συνέχεια τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Παίρνει τον ζωτικό χώρο της Ρωσίας και τον κάνει ευρωπαϊκό ακριβώς γιατί λειτουργεί μέσα απ’ την Ευρώπη, δεν έχει όπλα η Γερμανία, το πολιτικό χέρι της Ευρώπης είναι. Συγχρόνως διαλύει βιαίως τη Γιουγκοσλαβία και την Τσεχοσλοβακία. Αυτή την περίοδο μια εσωτερική αναδιανομή στο εσωτερικό της υπέρ του κράτους και των πυλώνων του προκειμένου να γιγαντώσει τη δύναμή της, την οποία προσπαθεί να επιβάλλει στην Ευρώπη θεσμοθετώντας σε επίπεδο ευρωπαϊκών πολιτικών την πιο ακραία εκδοχή της λογικής των αγορών. 

Το απόλυτο όπλο, το ευρώ. Αυτό που οι προπάτορες της Ένωσης ονειρεύτηκαν, οτι μέσα από μια πολιτική ένωση της Ευρώπης και από ένα κοινό νόμισμα, θα δεσμεύσουν τη Γερμανία ώστε να μην ξαναθελήσει να επανέλθει στο παρελθόν της, γίνεται η δαμόκλειος σπάθη που χρησιμοποιεί η Γερμανία προκειμένου να επανέλθει στο παρελθόν της.

Οι ολοκληρωτικές ιδεολογίες του μεσοπολέμου είναι αυτές που αρνήθηκαν τα θεμέλια του φιλελευθερισμού.

Η Γερμανία ενώ χρησιμοποιεί το ευρώ, το οικονομικό στοιχείο,  για να περάσει τις στρατηγικές της, αφήνει απ’ έξω τη γεωπολιτική. Στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και την Ανατολική Ευρώπη, τη γεωπολιτική την άφησε στις ΗΠΑ. Αντιθέτως η Γερμανία χρησιμοποίησε την οικονομική της διείσδυση για να δεσμεύσει αυτές τις χώρες. Γιατί η Γερμανία δεν μπορεί να παίξει τον παγκόσμιο ρόλο που ονειρεύεται χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση και χωρίς τις ΗΠΑ. Άρα θέλει, μέσα στο δυτικό στρατόπεδο να αναταχθούν οι πραγματικότητες ώστε η Γερμανία με όχημα την ηγεμονία της στην Ευρώπη να καταλάβει έναν χώρο ο οποίος αυτοτελώς δεν της ανήκει.

Σκοπός της είναι η ηγεμονία ολόκληρης της ΕΕΓι αυτό και έχει πολλά επίπεδα στρωμάτωσης της ΕΕ ώστε να μη δημιουργείται συμπαγής αντίπαλη πραγματικότητα. Η Γαλλία έχει επί της ουσίας συνθηκολογήσει. Στο μεσοπόλεμο η Γερμανία έπληξε τον πυρήνα της Ευρώπης πρώτα. Τώρα αντίθετα δουλεύει στην περιφέρεια ώστε να αποδυναμώσει το κέντρο και να μη μπορεί να δημιουργήσει συμμαχίες προς την κατεύθυνση μιας εξισορρόπησης ή αντιπαράθεσης. Δεν θα το πετύχει στο τέλος διότι η εξαθλίωση είναι κακός σύμβουλος και η αλαζονεία που εκδηλώνει επειδή έχει πειστεί οτι μπορεί να πετύχει το 100% των στόχων της, θα δημιουργήσει ανατροπές. Η Γερμανία προσπαθεί να μην υπάρχει η κοινωνία στις προδιαγραφές των πολιτικών αποφάσεων.

Η Γερμανία δεν έχει αίσθηση του πράγματος αλλά και δείχνει μια αδυναμία της. Έχει στραφεί στο τραπεζικό σύστημα ομολογώντας έτσι οτι δεν έχει τις δυνάμεις να κάνει αυτό που έκανε η Αμερική,  να δώσει χρήματα για να φτιάξει συμμαχίες και ηγεμονία όπως η ΑμερικήΘέλει τα θύματά της να πληρώσουν το κόστος, να συγκεντρώσει χρήμα ώστε οι μεν να είναι σε αδυναμία και να δίνουν και τον πλούτο τους στο βορρά, στην ίδια δηλαδή, ώστε με αυτόν τον πλούτο να δημιουργεί τις πολιτικές που θέλει. Φιλοδοξεί να σηκώσει το μπόι της πάνω από εκεί που μπορεί. Γιατί δεν έχει και στρατιωτικό βραχίωνα για να το κάνει.

Οι συνήθειες των Γερμανών διαφέρουν πολύ απ’ αυτές των Γαλατών, αφού δεν έχουν δρυΐδες για να προΐστανται των θρησκευτικών τελετών, ούτε πολυνοιάζονται για θυσίες. Για θεούς έχουν μόνο όσους βλέπουν με τα μάτια τους και επιζητούν την εύνοιά τους – τουτέστιν τον Ήλιο, τη Φωτιά και τη Σελήνη (…) Περνούν όλη τους τη ζωή στο κυνήγι και τον πόλεμο. Από παιδιά εκπαιδεύονται στην εργασία και τις κακουχίες (…) Οι φυλές αυτές θεωρούν μέγιστη δόξα, να ρημάζουν τις γειτονικές περιοχές και να τις κάνουν μη κατοικήσιμες. Πιστεύουν ότι έτσι αποδεικνύουν την αξία τους, με το να διώχνουν τους γείτονές τους και κανείς να μην τολμά να πατήσει εκεί. Επίσης πιστεύουν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο ασφαλείς, μιας και απομακρύνουν τον κίνδυνο ξαφνικών εισβολών. 

— Ιούλιος Καίσαρ, Commentarii de Bello Gallico, βιβλίο VI, παρ. 21-22 *

 

*παράθεση δική μου από wikipedia και το λήμμα Γερμανικά φύλα

Πηγή: Κεράσια και Κρίνοι

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: