Κύπρος: Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται ξαφνικά με μηδέν μετρητά

962927

Η επικρατούσα λάθος αντίληψη που κυκλοφορεί σχετικά με την κατάσχεση των μετρητών στην Κύπρο είναι ότι επηρέασε κυρίως τους πλούσιους, φοροδιαφεύγοντες Ρώσσους ολιγάρχες. Αντιθέτως όμως, οι ολιγάρχες φαίνεται να είναι αυτοί που επηρεάστηκαν το λιγότερο, αφού, όπως ανακαλύφθηκε εκ των υστέρων, κατάφεραν και έσπασαν τους ελέγχους κίνησης κεφαλαίων και έβγαλαν τα λεφτά τους από την χώρα. Όσο περνάνε οι μέρες, φαίνεται ότι οι μη εγγυημένοι καταθέτες, των οποίων τα λεφτά κατασχέθηκαν, είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που είχαν λεφτά στις τράπεζες για κεφαλαιακές κινήσεις μεταξύ των Κυπριακών τραπεζών, λεφτά που πλέον έχουν εξαφανισθεί για πάντα προκειμένου να ταΐσουν το καταρρέον ευρω-τέρας, και που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καθημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως μισθοδοσία, αγορές και άλλα.

Όπως αυτή η εταιρία:

Το μεγαλύτερο μέρος των ρευστών περιουσιακών μας στοιχείων στον τραπεζικό τρεχούμενο λογαριασμό μας είναι μπλοκαρισμένα.

Πάνω από 700.000 απαλλοτριωμένων ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για να αποπληρώσουν το χρέος της χώρας μας. Πιθανόν να πάρουμε πίσω το 20% αυτού του ποσού σε 6-7 χρόνια.

Δεν είμαι Ρώσος ολιγάρχης, αλλά έχω μία μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκή εταιρία πληροφορικής. Χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις στην Κύπρο έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Η επιχείρηση έχει σίγουρα καταστραφεί και όλοι οι Κύπριοι εργαζόμενοι πρόκειται να απολυθούν.

Θα μεταφερθούμε σε μια μικρή χώρα της Καραϊβικής όπου οι τοπικές αρχές έχουν μεγαλύτερο σεβασμό στα περιουσιακά στοιχεία των ανθρώπων. Επίσης, σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το νόμισμα bitcoin για να πληρώνουμε τους μισθούς αλλά και για πληρωμές στους συνεργάτες μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους:

– Jeroen Dijsselbloem
– Angela Merkel
– Manuel Barroso
– τους υπόλοιπους αξιωματούχους της «ευρωπαϊκής επιτροπής»

Laiki Bank account_0

Συνεπώς, καθώς οι Κύπριοι ήταν σχετικά χαλαροί και συγκρατημένοι κατά το άνοιγμα των τραπεζών χθες, όπου η Τρόικα ήταν αρκετά ευγενική ώστε να τους δώσει πρόσβαση σε 300€ την ημέρα από τα λεφτά τους, αναρωτιέται κανείς πόσο χαλαροί και συγκρατημένοι θα είναι όταν οι συνέπειες της αρπαγής των καταθέσεων εξαπλωθούν στο σύστημα, όταν εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναγκαστούν να απολύσουν τους πάντες σε μία νύχτα, όταν οι πληρωμές μισθών ξαφνικά σταματήσουν και πάψουν να υπάρχουν όχι μόνο οι καταθέσεις αλλά και τα τρέχοντα μετρητά.

Διότι εάν οι ντόπιοι νομίζουν ότι το κούρεμα στις καταθέσεις τους είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, περιμένετε ώσπου μία καθίζηση της τάξης του 20% στην οικονομία τούς χτυπήσει κατακέφαλα.

Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας
Zerohedge

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: