Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό της εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Πλήρες ξεβράκωμα

metaloryxoi__article

Η Χρυσή Αυγή ήταν σε ένα δίλλημα τον τελευταίο καιρό: Πώς να υποστηρίξει τα συμφέροντα της εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, χωρίς να την πάρουν με τις ντομάτες; Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν μεγάλες, τόσο στην Ιερισσό, με αποκορύφωμα την εισβολή των αδελφών πραιτωριανών την περασμένη εβδομάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τελικά η λύση βρέθηκε: Η Χρυσή Αυγή δεν θα δηλώσει υποστήριξη απ’ ευθείας στην Eldorado Gold και στον Μπόμπολα, αλλά στους εργαζόμενους των μεταλλείων! Εξ’ άλλου οι ναζί πάντα υποστήριζαν το κεφάλαιο, μέσω της στήριξης «στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων».

Από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής με αντιπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αντώνης Γρέγος υποδέχτηκαν με θέρμη τον Πρόεδρο του Σωματείου, Άγγελο Δεληγιόβα και τον Γραμματέα Γεώργιο Αρβανίτη.

Οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν στους συναγωνιστές τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες εργάζονται και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Εξέφρασαν την πεποίθηση πως η εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική είναι μια πολύ σημαντική δραστηριότητα, η οποία δίνει εργασία σε χιλιάδες οικογένειες του νομού, δραστηριότητα που δεν πρέπει να παύσει. Επίσης, κατήγγειλαν πως έχουν γίνει δέκτες απειλών και κατατρομοκράτησης από γνωστούς αριστερούς κύκλους, γιατί επιμένουν να στηρίζουν την εργασία των μεταλλωρύχων στο νομό, κύκλοι που έχουν δαιμονοποιήσει τους εργαζομένους στην εξόρυξη χρυσού και τους αντιπροσώπους τους.

Οι συναγωνιστές δήλωσαν απερίφραστα την απόλυτη στήριξή τους στους εργαζόμενους και στα δίκαιά τους, καθώς και ότι θα στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά τους εντός και εκτός Βουλής. Παράλληλα, εξέφρασαν την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής πως η εκμετάλλευση του χρυσού στην Χαλκιδική γίνεται με όρους που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Η δραστηριότητα δεν πρέπει να παύσει μεν αλλά, η εξόρυξη του χρυσού πρέπει να γίνει από εταιρία που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι.

Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας

One Response to Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό της εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Πλήρες ξεβράκωμα

  1. […] εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα και έπειτα από την συμπαράσταση στην Goldman Sachs και τον Μπόμπολα, έπεσε στο […]

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: