Έξι ανέφικτες πολιτικές προτάσεις

anefiktes-politikes-protaseis

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας έξι ανέφικτες πολιτικές προτάσεις που, κατά τη γνώμη μου, θα βελτίωναν άμεσα την κοινωνία μας.

Συνυπολογίζοντας τις σημερινές συνθήκες, σας κοινοποιώ αυτές τις προτάσεις [οιονεί τηλεγραφικά] προκειμένου να τις επεξεργαστούμε προς περαιτέρω συζήτηση.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο που θα δαπανήσετε για να τις διαβάσετε.

Οι «ανέφικτες» πολιτικές προτάσεις:

Α.) Εκδημοκρατισμός πολιτεύματος με την μετατροπή του σε Δημοψηφισματική Δημοκρατία βασισμένη σε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση απλής αναλογικής.
Δύο πανεθνικά δημοψηφίσματα τον χρόνο για ζητήματα κεντρικής πολιτικής, τρία δημοτικά ανα έτος για τα τοπικά ζητήματα. Συμμετοχή βουλευτών, πανεπιστημίων, ομάδων άποψης και κληρωτών πολιτών στη προετοιμασία των δημοψηφισμάτων. 

Η κοινωνία της χώρας ως εργαστήρι διαλεκτικής και δημοκρατίας. Το εν λόγω πολίτευμα θα μειώσει την αποχή που καλλιέργησε η φασίζουσα εταιρειοκρατία [νεοφιλελευθερισμός], θα δυσκολέψει την υπερψήφιση αντιλαϊκών νομοσχεδίων αλλά και την ψήφιση των »φωτογραφικών»νομοσχεδίων βενιζελικού τύπου.
Β.) Ιδιοκατοίκηση για όλους.

Κάθε ενήλικος πολίτης θα δικαιούται τουλάχιστον μια κατοικία την οποία θα την αποκτά δίχως την καταβολή τιμήματος και για την οποία δεν θα πληρώνει ενοίκιο ή φόρους.
Είναι απαράδεκτο ο πολιτισμός μας -έπειτα από έξι εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης- να μην εξασφαλίζει σε όλα τα μέλη του το δικαίωμα της στέγης. Προσέτι αυτό το μέτρο θα αναζωογονήσει και την οικονομία.
Γ.)  Άμεση κατάργηση όλων των έκτακτων φόρων.

Δ.) Φ.Π.Α 10% για όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα.

Ε.) Έναρξη πανεθνικού προγράμματος ηλεκτροκίνησης και ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας με τη συμμετοχή πολιτείας, πανεπιστημίων και εταιρειών συνεταιριστικής φύσης.

ΣΤ.) Άμεση κατάργηση του Χρηματιστηρίου που αποτελεί μια απο τις νοσηρότερες ιδέες της ανθρωπότητας.

Αυτές οι προτάσεις είναι φυσικά προκαταρκτικές.

Σωτήρης Ανέστης
Πηγή: RAMNOUSIA

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: