Αλλάζει η ψυχολογία, έρχεται η νίκη

Για να λες “όχι” χρειάζεται να έχεις αξιοπρέπεια. Μόνο. Κι όποιος έχει αξιοπρέπεια δεν έχει ξεπουληθεί, δεν είναι όμηρος των εξαγοραστών του.

cyprus_123537361165297_832974820_n

Προφανώς το πολιτικό σύστημα της Κύπρου δεν τελεί υπό ομηρεία καμιάς Ζίμενς, οπότε δεν είχαν πρόβλημα να τρίψουν στα μούτρα της Γερμανίας την διαφωνία τους. Προφανώς το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας τελεί υπό ομηρεία, γι’ αυτό δεν τολμά ούτε καν να διαπραγματευθεί αλλά ψηφίζει με τόση ευκολία, τρία χρόνια τώρα, την μετατροπή της χώρας σε αποικία.

Μετά το όχι της Κύπρου όλα είναι διαφορετικά στην Ελλάδα.

Στη χώρα που δέχτηκε πάμπολλες φορές τις απειλές μιας φασίζουσας δεξιάς τρικοματικής κυβέρνησης, για το χάος, την πείνα και την ανέχεια που θα επιφέρει μια ενδεχόμενη άρνησή μας και έξοδος από το ευρώ. Στη χώρα που πλήττεται ήδη από πείνα και ανέχεια ενώ ταυτόχρονα η φασίζουσα τρικοματική της κυβέρνηση, ως γνήσιοι δωσίλογοι πανηγυρίζουν στο πλευρό των αποικιοκρατών, που βλέπουν το καταστροφικό τους σχέδιο να ευοδώνεται.

Όλα από αύριο θα είναι διαφορετικά λοιπόν στην Ελλάδα. Κι όχι επειδή οι πολιτικοί νάνοι της θα αλλάξουν στάση. Αλλά επειδή οι πολίτες της επιτέλους απέκτησαν άλλη ψυχολογία. Οι Κύπριοι έκαναν έτσι το χέρι και σκούπισαν μπρος από τα μάτια των Ελλήνων την πάχνη της μιζέριας που φέρνει η παράδοση στη μοίρα.

Γιάννης Μακριδάκης

Πηγή: RAMNOUSIA

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: