H ολοκληρωτική απάθεια απέναντι στη βία, είναι το χαρακτηριστικό του Έλληνα, σήμερα.

577293_151148295049533_488445772_n

Στο συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβει χτες στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων, μια ολόκληρη Διμοιρία ΜΑΤ, όπως λέγεται, συνέλαβε(και βασάνισε μπροστά στον κόσμο) νεαρό διαδηλωτή, επειδή,  έσπρωξε αστυνομικό… Ο ματατζής είναι προφανώς καμμένο μυαλό, άρρωστος και παράνομος εγκληματίας. Έχει έναν άνθρωπο κάτω και τον βασανίζει. Αδιαφορεί επιδεικτικά για το νόμο, όσο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν τον ενδιαφέρει αν ο κόσμος τον βλέπει, γιατί ίσως και να γουστάρει. Διότι κανένας από αυτούς που τον βλέπουν δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα. Απόλυτη εξουσία ο κάθε ανώμαλος…

Διότι, εμείς, που μπροστά στα μάτια μας ασκεί κάποιος βία σε έναν συμπολίτη μας, το μόνο που κάνουμε είναι να απαιτούμε να φωνάξει κι από πάνω “πιο δυνατά!” το όνομά του! Διότι, το μόνο που κάνουμε, είναι να παρατηρούμε ως… παθητικοί τηλεθεατές ότι συμβαίνει γύρω μας.

Το μόνο που κάνουμε, στο πιο ηρωικό του… είναι να παρακαλάμε (!) τον ψυχάκια να τον αφήσει ελεύθερο. Και βέβαια να τραβάμε ένα βίντεο, ψελλίζοντας ακατάληπτες φράσεις.

Δεν ορμάμε πάνω του να τον ελευθερώσουμε και να ζητήσουμε νόμιμες εξηγήσεις από τον κάθε ανώμαλο που έχει μια εξουσία, για το ότι βασανίζει άνθρωπο.

Δεν κάνουμε τίποτα για να αμυνθούμε, ως μάρτυρες βίας. Πλήρης απάθεια, είναι αυτή που χαρακτηρίζει την σύγχρονη μνημονιακή εποχή μας.

Από τότε που βουλευτές και μάλιστα της Αριστεράς, ανέχτηκαν απαθώς –επίσης- τη βία ενός νεοναζί μπροστά στις κάμερες, μαζί με τους παρουσιαστές και όλους τους καλεσμένους μιας εκπομπής, οι οποίοι ουσιαστικά κοιτούσαν χωρίς να κάνουν τίποτε, ή στην καλύτερη περίπτωση φώναζαν «Όχι! Όχι!», από τότε καταλάβαμε και εμπράκτως το πόσο οι Έλληνες σήμερα, ανέχονται τη βία. Πόσο, απαθείς, είναι απέναντι στη  βία.

Τον άφησαν τον ψυχοπαθή –γιατί οποιοσδήποτε ασκεί βία είναι ψυχικά άρρωστος!- να χτυπάει χυδαία χωρίς να υπάρξει η παραμικρή άμυνα!

Αποσβολωμένοι, λοιπόν, και απαθείς έμειναν απέναντι στην άρρωστη βία του. Μία από τα ίδια, όπως στο περιστατικό του χθεσινού συμβάντος.

Οι έλληνες προφανώς, σήμερα, τη βία την ανέχονται και μένουν απαθείς απέναντί της! Κι αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε τις αναρίθμητες στιγμές βίας που έχουν υποστεί οι Έλληνες, τα τελευταία 5 χρόνια και την ουσιαστική απραγία τους και απάθειά τους απέναντι σ’ αυτήν.

Ας καθίσουμε λοιπόν, να ανεχόμαστε τη βία από όπου κι αν προέρχεται… καταγράφοντας την ανικανότητα μας, βέβαια, και σε βίντεο, όπως και την αρρώστια μας. Γιατί αρρώστια είναι και η ανοχή της βίας, όπως και η ολοκληρωτική απάθεια και απουσία άμυνας.

Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτό ζει, και αυτό της αξίζει: Να ασκείται βία όλων των τρόπων και όλων των ειδών, και να κάθονται όλοι να κοιτάνε… σαν τηλεθεατές!

Την άμυνα δεν μας την έμαθε, προφανώς, ούτε η μάνα μας… Την άμυνα για την αξιοπρέπεια, τη ζωή και την αξία της, κανένας δεν μας την έμαθε. Ντροπή στην ιστορία που κουβαλάμε. Μόνο οι Ιερισσιώτες δεν μένουν απαθείς, μόνο αυτοί αντιδρούν στη βία, μόνο αυτοί είναι υγιείς πολίτες, μόνο αυτοί, λοιπόν, αξίζει να λέγονται Έλληνες σήμερα. Κανείς άλλος.

Αλλά παρατηρούμε και το άλλο, δυστυχώς: Κάθε αντίδραση και άμυνα στη βία, όπως αυτή της Ιερρισού, σιγά σιγά σβήνει και χάνεται. Κάνουμε το χρέος μας, και μετά πάμε σπίτια μας… Δεν συνεχίζουμε μέχρις εσχάτων. Κι αυτό το γνωρίζουν οι άθλιοι κυβερνήτες, που εξαθλιώνουν τη χώρα, την εκπορνεύουν και την ξεπουλάνε.


“Αυτά είναι σημάδια των καιρών, ότι η κοινωνία βυθίζεται στην απάθεια, άρα στη διαταραχή! Και κατά τα άλλα, κλείνουμε τις σχολές Ψυχολογίας, να μην υπάρξει τίποτα, καμιά φωνή, ούτε επιστημονικός λόγος, ούτε ορθός λόγος! Δεν υπάρχει πια ορθολογισμός. Επικρατεί ένα βάρβαρο συναίσθημα και μία απάθεια. Τίποτε άλλο.” Η κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Νίνα μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη, με αφορμή, άλλο ένα συμβάν αυθαίρετης βίας, και σχολιάζουν η κάθε μία με τον δικό της τρόπο, την σοβαρή ασθένεια της απάθειας η οποία όλο και περισσότερο δείχνει να χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία και σε όλο και μεγαλύτερο  βαθμό, φτάνοντας πλέον στα όρια της κοινωνικής διαταραχής…

Ελένη Νίνα: Η απάθεια, είναι αρρώστεια όπως και εξοικείωση με τη βία. Αυτό είναι.

Στην ιστορία της ανθρωπότητας, παρατηρείται εξοικείωση με τη βία, εδώ και αιώνες, και ειδικά, οι γυναίκες, είναι πολύ πιο εξοικειωμένες. Αλλά και γενικά, στην κοινωνία υπάρχουν ασθενέστερες ομάδες, είτε είναι γυναικών, είτε είναι παιδιών, είτε είναι πολιτών, που δεν μπορούν να αμυνθούν γιατί φοβούνται.

Κρ.Π.: Εδώ, μιλάμε, όμως, σχεδόν για μια ολόκληρη κοινωνία, που κάθεται και παρατηρεί, σαν να βλεπει τηλεόραση…

Ελ.Ν.: Σαφέστατα. Από τότε, με τον πόλεμο στο Ιράκ που καθόμασταν με τα ποπ κορν απέναντι στην τηλεόραση, ξεκίνησε ο κόσμος να εξοικειώνεται με τη βία με τον συγκεκριμένο τρόπο. Γενικά, όντως, αδρανοποιείται η κοινωνία και κάθεται μπροστά σε μια τηλεόραση, ή μπροστά σε ένα βίντεο, παρακολουθώντας τη βία και εξοικειώνεται συνεχώς ακόμα περισσότερο μ’ αυτήν.

Κι αυτό είναι ασθένεια. Είναι διαταραχή. Και κινδυνεύει να πάρει τέτοιες διαστάσεις, που θα επικρατήσει πραγματικά ο νόμος της ζούγκλας, και εμείς θα κοιτάμε!

Κρ.Π.: Μα, αυτό, ήδη γίνεται σε μεγάλο βαθμό. Αυτό είναι το θέμα.

Ελ.Ν.: Γίνεται, αλλά θα πάρει και άλλες διαστάσεις. Θυμήσου το. Θα σκοτώνουν τον διπλανό, και μεις θα περνάμε αδιάφοροι(και θα το έχουμε γραμμένο στο i-phone – το τελευταίο μοντέλο  i-phone…)

Κρ.Π.: Μόνο στην Ιερισσό φαίνεται να αντιδρούν ουσιαστικά στη βία, σήμερα…

Ελ.Ν.: Όμως, ότι αντίδραση γίνεται, παρακολούθησε ότι εξασθνεί, επίσης. Μετά από λίγο καιρό… κάναμε το χρέος μας και πάμε σπίτι μας, κι έλλειξε η υπόθεση…

Αυτά είναι σημάδια των καιρών, ότι η κοινωνία βυθίζεται στην απάθεια, άρα στη διαταραχή! Και κατά τα άλλα, κλείνουμε τις σχολές Ψυχολογίας, να μην υπάρξει τίποτα, καμιά φωνή, ούτε επιστημονικός λόγος, ούτε ορθός λόγος! Δεν υπάρχει πια ορθολογισμός. Επικρατεί ένα βάρβαρο συναίσθημα. Και μία απάθεια. Τίποτε άλλο.-

Κρυσταλία Πατούλη:Στο συγκεκριμένο περιστατικό(βλ. βίντεο) το οποίο συνέβη χτες στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων, μια ολόκληρη Διμοιρία ΜΑΤ, όπως λέγεται, συνέλαβε(και βασάνισε στη συνέχεια μπροστά στον κόσμο) νεαρό διαδηλωτή, επειδή,  έσπρωξε αστυνομικό…

Ο κάθε βασανιστής είναι προφανώς ψυχικά διαταραγμένο άτομο, όσο και παράνομος εγκληματίας. Αδιαφορεί επιδεικτικά για το νόμο, όσο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν τον ενδιαφέρει αν ο κόσμος τον βλέπει, στην προεκειμένη περίπτωση, γιατί ίσως και να γουστάρει… κι αφού κανένας από αυτούς που τον βλέπουν δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα.

Διότι, το μόνο που κάνουμε, είναι να παρατηρούμε ως… παθητικοί τηλεθεατές ότι συμβαίνει γύρω μας.

Το μόνο που κάνουμε, στο πιο ηρωικό του… είναι να παρακαλάμε (!) έναν άρρωστο… να αφήσει ελεύθερο αυτόν που βασανίζει. Και βέβαια να τραβάμε βίντεο, ψελλίζοντας ακατάληπτες φράσεις.

Δεν ορμάμε πάνω του να τον ελευθερώσουμε –να προσπαθήσουμε έστω- και να ζητήσουμε νόμιμες εξηγήσεις από τον κάθε ψυχοπαθή που έχει μια εξουσία, για το ότι βασανίζει άνθρωπο. Δεν κάνουμε τίποτα για να αμυνθούμε, ως μάρτυρες βίας.

Η ουσιαστική απάθεια, είναι αυτή που χαρακτηρίζει, λοιπόν, την σύγχρονη μνημονιακή εποχή μας.

Από τότε, μάλιστα, που βουλευτές της Αριστεράς, ανέχτηκαν τη βία ενός νεοναζί μπροστά στις κάμερες, μαζί με τους παρουσιαστές και κάποιους καλεσμένους, οι οποίοι μόνο κοιτούσαν χωρίς να κάνουν τίποτε, ή στην καλύτερη περίπτωση φώναζαν «Όχι! Όχι!», από τότε συνειδητοποιήσαμε  το πόσο και το πώς οι Έλληνες, σήμερα, ανέχονται τη βία, όσο και το πόσο απαθείς είναι απέναντί της…

Διότι άφησαν τον ψυχοπαθή –αφού οποιοσδήποτε ασκεί επιθετική βία χρήζει ψυχολογικής βοηθείας– να χτυπάει χωρίς να υπάρξει άμυνα.

Οι έλληνες προφανώς, λοιπόν, τη βία την ανέχονται κι αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε τις αναρίθμητες στιγμές βίας που έχουν υποστεί οι Έλληνες, τα τελευταία 5 χρόνια και την ουσιαστική απραγία και απάθειά τους απέναντι σ’ αυτήν.

Ας καθίσουμε λοιπόν, να ανεχόμαστε τη βία από όπου κι αν προέρχεται… καταγράφοντας, βέβαια, την ανικανότητα μας και σε βίντεο, όπως και την αρρώστια μας.

Την άμυνα δεν μας την έμαθε, προφανώς, ούτε η μάνα μας… Την άμυνα για την αξιοπρέπεια, τη ζωή και την αξία της, κανένας δεν μας την έμαθε.

Ντροπή, λοιπόν, στην ιστορία που κουβαλάμε… Γιατί μόνο οι Ιερισσιώτες δεν μένουν απαθείς, σήμερα, στη βία, μόνο αυτοί είναι υγιείς ενεργοί πολίτες, και μόνο αυτοί, αξίζει να λέγονται Έλληνες, τελικά. Κανείς άλλος.-

Πηγή: Crystalia Patouli

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: