Οι «ελληνικές» μεγαλες επιχειρήσεις και οι παπαγάλοι

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα θα μας βγάλει την ψυχή μέχρι να βάλει λουκέτο», εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών ζήτησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης και Νερντ, Κωστή Χατζηδάκη, να τους δοθεί με νόμο η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους ανέργους με μισθό 300 ευρώ για μερική απασχόληση.

πολυεθνικές

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο εκπρόσωπος γνωστής εταιρείας ζυμαρικών, κ. Μακαρόνι Μπαρίλα, είπε στον Κωστή Χατζηδάκη ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί πώς γίνεται να έχει φτάσει η ανεργία στους νέους σε απίστευτα επίπεδα και να υπάρχει ακόμα η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου, ενώ εκπρόσωπος άλλης πολυεθνικής τόνισε πως οι νέοι Έλληνες είναι μαλακισμένοι, χαζοχαρούμενοι και μουρόχαβλοι -σαν τους γονείς τους-, οπότε θα μπορούσαν να δεχτούν να δουλεύουν και χωρίς να πληρώνονται.

Ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε στους εκπροσώπους των πολυεθνικών πως οι Έλληνες γονείς έχουν κακομάθει τα παιδιά τους και δεν θα τους επιτρέψουν να πάνε να δουλέψουν για 300 ευρώ, αφού τους δίνουν πολύ περισσότερα για χαρτζιλίκι, αλλά οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών του είπαν πως πρέπει η κυβέρνηση να μειώσει και το χαρτζιλίκι.

Εκπρόσωπος μεγάλης πολυεθνικής είπε στον Κωστή Χατζηδάκη πως οι νέοι Έλληνες αποτελούν πρόβλημα για τις επενδύσεις και θα πρέπει η κυβέρνηση να τους στείλει εξορία και να φέρει στην Ελλάδα νέους από άλλες χώρες που θα είναι πρόθυμοι να δουλεύουν τζάμπα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ξέχασε να ρωτήσει τους εκπρόσωπους των πολυεθνικών γιατί δεν πάνε να επενδύσουν σε βαλκανικές χώρες που έχουν πιο χαμηλούς μισθούς από την Ελλάδα, αλλά αυτό συνέβη γιατί όλη αυτή η ιστορία με τις πολυεθνικές και το κατώτατο ημερομίσθιο δεν είναι παρά ένα ακόμα παραμύθι της κυβέρνησης και των παπαγάλων της.

Εν τω μεταξύ, στο «ρεπορτάζ» αναφέρεται πως μόνοι οι 8 από τους 11 εκπροσώπους των πολυεθνικών έθεσαν στον Χατζηδάκη το θέμα της μείωσης του κατώτατου ημερομισθίου, ώστε να μην γίνει κάποιο μποϊκοτάζ στα προϊόντα των εταιρειών.

Είναι σαν το εκτελεστικό απόσπασμα, που το ένα όπλο δεν έχει σφαίρες, για να νομίζουν όλοι οι στρατιώτες πως είναι το δικό τους και πως δεν είναι φονιάδες αλλά πως ο νεκρός αυτοκτόνησε ή τον χτύπησε κεραυνός.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει οι πολυεθνικές να παραμείνουν στη χώρα μας γιατί, έτσι που το πάμε με τον ρατσισμό, το μόνο ξένο σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα θα είναι οι εταιρείες.

Πηγή: πιτσιρίκος μέσω Αληθινά Ψέματα

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: