Κάντε λίγη ακόμα υπομονή, μαλάκες

«Οι επόμενοι μήνες, θα είναι οι πιο κρίσιμοι και δύσκολοι μήνες από την ένταξη μας στο μνημόνιο»

δήλωσε για πολλοστή φορά, το ανδρείκελο που εξέλεξαν για πρωθυπουργό, Αντώνης Σαμαράς.

COVER CREATIONS - Facebook - For The Boys - Death Grim Reaper

Ασφαλώς οι κρίσιμοι και δύσκολοι μήνες, δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις βουλευτικές αποζημιώσεις, τις δωρεάν μετακινήσεις, τα οχήματα, τα ταξίδια, τις συντάξεις τους και τη δυνατότητα διορισμού των συγγενών τους. Όχι. Αυτά αποτελούν τους στυλοβάτες του θεσμού της δημοκρατίας. Αυτά μένουν ανέγγιχτα πάση θυσία και άλλωστε η «θυσία», τείνει να γίνει η δεύτερη φύση μας. Αυτοί μας λένε:

Κάντε λίγη ακόμα υπομονή, μαλάκες.

Πέρασε δεν πέρασε ένας μήνας, από τότε που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ούρλιαζε στη βουλή επειδή του ζήτησαν να γίνει προανακριτική επιτροπή εις βάρους του ίδιου και του Γιώργου Παπανδρέου. Ήταν τότε, που ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ευάγγελος παραδέχτηκε ενώπιον λαού και κοινοβουλίου, σε ζωντανή μετάδοση από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, πως αν ξεκινούσε η διαδικασία της προανακριτικής, δε θα έφταναν όλα τα ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας για να τους σώσουν. Ποιος παρείχε συγκάλυψη; Μα φυσικά ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γαργάρα το θέμα. Σκεφτείτε ο,τι θέλετε.

Την ίδια στιγμή που θέματα καραμπινάτης διαφθοράς απλά ξεχνιούνται ή παραγράφονται, κόβουν το ρεύμα σε συνταξιούχους, κατάσχουν ακίνητα, στέλνουν εξώδικα, απειλούν δημόσια όσους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις νέες τραγελαφικές εισπρακτικές συνθήκες, θέτουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το δόγμα του σοκ… και αυτοί είπαμε: σπίτι τους, με τον παχυλό μισθό τους, το αμάξι τους, τα ταξίδια τους, τα λειτουργικά έξοδά τους, τους σωματοφύλακές τους και όλα αυτά πληρωμένα από εμάς. Και τι μας λένε;

Κάντε λίγη ακόμα υπομονή, μαλάκες.

Στη συνέχεια τη δήλωση Σαμαρά, επαναλαμβάνει η Όλγα, ο Νίκος και η Έλλη. Λένε πως θα έρθουν επενδύσεις, δημοσιοποιούν μια δημοσκόπηση που λέει πως οι Έλληνες είναι πιο αισιόδοξοι, λένε πως δεν είχαμε άλλη επιλογή, πως όσοι αντιτίθενται στην πολιτική της εξόντωσης, είναι εχθροί των Ελλήνων. Η συνταγή πιάνει, οι Έλληνες το τρώνε, η Όλγα, ο Νίκος και η Έλλη παίρνουν τα εύσημα από τους καλοπληρωτές-κυβερνώντες και κορδώνονται. Όπως και να έχει είναι η δουλειά τους. Είναι πετυχημένοι σε αυτό που κάνουνε. Έκαναν αυτό που έπρεπε για να ζήσουν τις οικογένειες τους. Στην τελική μπορεί να είναι και έτσι, μπορεί να βγει το σχέδιο. Και τί λένε η Όλγα, ο Νίκος και η Έλλη κάθε μέρα και σε κάθε ευκαιρία σε μας;

Κάντε λίγη ακόμα υπομονή, μαλάκες.

Οι ηλίθιοι που στήριξαν τα κόμματα του μνημονίου, ακούν τον πρωθυπουργό, ακούνε την είδηση ξανά και ξανά. Είναι οι πρώτοι που θέλουν να το πιστέψουν. Το δυσκολότερο πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου, είναι να παραδεχτεί στον εαυτό του ότι πιάστηκε κορόιδο, ότι κάποιος είναι εξυπνότερος από αυτόν. Λίγοι θα κοιταχτούν στον καθρέπτη και θα πουν: «Είσαι μαλάκας, σε κορόιδεψαν, έκανες λάθος». Η είδηση πρέπει να είναι αληθινή. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία από όλα. Την άλλη μέρα θα πάνε στη δουλειά, στο σούπερ μάρκετ, στο καφενείο της γειτονιάς. Οι άνθρωποι απογοητευμένοι και θυμωμένοι. Ο μνημονιακός ηλίθιος θα τους πει:

Κάντε λίγη ακόμα υπομονή, μαλάκες.

Εμείς οι μαλάκες, θα συναντηθούμε να συζητήσουμε για τις παθογένειες της «δημοκρατίας», τις λάθος αποφάσεις που πήρε ο ελληνικός λαός, θα συμφωνήσουμε ότι δεν πάει άλλο και πως κάτι πρέπει να γίνει, για να διαφωνήσουμε έπειτα σχετικά με την οδό που πρέπει να ακολουθήσουμε, την ορθότερη ιδεολογική προσέγγιση, τα οικονομικά μοντέλα που θα ταίριαζαν καλύτερα στην περίπτωση της Ελλάδας, το καπιταλιστικό τέρας, την κομουνιστική απειλή, τη σιωνιστική προπαγάνδα, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη.

Δυστυχώς, οι ιδεολογίες πέθαναν, ο Πλάτωνας πέθανε, ο κομμουνισμός πέθανε και ο καπιταλισμός σύντομα θα πεθάνει συμπαρασύροντας τα τελευταία οχυρά ανθρωπιάς του γένους μας. Και οι σελίδες της ιστορίας θα γράψουν, ότι κάποιοι μαλάκες έκαναν υπομονή.

Πηγή:  RAMNOUSIA

2 Responses to Κάντε λίγη ακόμα υπομονή, μαλάκες

 1. Ο/Η Κ. Κωσταντίνος λέει:

  Άδικα κατηγορείται ο καπιταλισμός και του αποδίδουν την ευθύνη για όλες τις πληγές του Φαραώ.
  Η υπεροχή του καπιταλισμού, είναι φυσική γιαυτό και είναι διαχρονική.
  Το πρώτο που πρέπει να πούμε για τον καπιταλισμό είναι πως το σύστημα αυτό γεννήθηκε με την ανθρώπινη κοινωνία και εξελίχθηκε μαζί της εντελώς φυσιολογικά.
  Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε, η οικονομία ήταν ελεύθερη. Θα έλεγα πως ο άνθρωπος γεννιέται καπιταλιστής – σοσιαλιστής όμως γίνεται (αν γίνεται) αναγκαστικά & με αιματηρές – βίαια επιβεβλημένες διαδικασίες.
  Οι ανάγκες της ιδιοκτησίας, του κέρδους, το μεράκι της δημιουργίας, της εφευρετικότητας, της εμπορίας, είναι βαθιά ριζωμένες στον άνθρωπο – κι αυτές τις ανάγκες τις εκφράζει μόνο ο καπιταλισμός.
  Μπορεί οι ανάγκες αυτές να οδηγούν σε καταχρήσεις, αλλά το ίδιο κάνουν όλες οι ανάγκες.
  Σκέφθηκε κανείς να καταργήσει το φαΐ επειδή υπάρχουν οι λαίμαργοι; τον ύπνο επειδή υπάρχουν υπναράδες;
  Όλα τα πράγματα, σε μεγάλες δόσεις, κάνουν κακό – έτσι και η συσσώρευση κεφαλαίου, ιδιοκτησίας και κέρδους. Αλλά, σε λογικά πλαίσια, το σύστημα αυτό φαίνεται να είναι εκείνο που ανταποκρίνεται στην ανθρώπινη φύση.
  Άλλωστε «δυνάμει» καπιταλιστική ήταν η ανθρώπινη οικονομία από την εποχή του πρώτου σπηλαιάνθρωπου, που χώρισε το «δικό μου» από το «δικό σου». Σουμέριοι και Βαβυλώνιοι, Φοίνικες και Ασσύριοι, Έλληνες και Ρωμαίοι, Κινέζοι και Ινδοί, Βυζαντινοί και Αζτέκοι είχανε και ιδιοκτησία και εμπόριο και κέρδη. Και πλούσιοι υπήρχαν και κεφάλαια σωρεύονταν – μόνο που, με την εμπορική και βιομηχανική επανάσταση, τα μεγέθη αυτά μεγάλωσαν και ξαφνικά έγιναν αισθητές μερικές (εγγενείς) αδυναμίες του συστήματος.
  Υποστηρίζω λοιπόν όχι απλώς πως ο καπιταλισμός είναι το καλύτερο σύστημα – αλλά βασικά πως είναι το μόνο που υπάρχει. Ο σοσιαλισμός δεν υπήρξε ποτέ, παρά μόνο σαν αντίδραση στον καπιταλισμό.
  Αντίδραση που γεννήθηκε από μίσος κάποιων παρασιτικών κοινονικών ομάδων λόγω μια δυσλειτουργίας του καπιταλισμού. Ο σοσιαλισμός είναι μια απλή υποσημείωση στην πενταχιλιάχρονη ιστορία του καπιταλισμού.
  Σαν αντίδραση μόνο έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του καπιταλισμού. Τον βοήθησε να ξεπεράσει διαλεκτικά τις αδυναμίες του – και να δημιουργήσει τη νέα εξελικτική του βαθμίδα: τη μικτή οικονομία.
  Σκεφθείτε το άλλη μια φορά και θα δείτε πως αληθινά δεν υπάρχει – ούτε υπήρξε – άλλο σύστημα από τον καπιταλισμό. Γιατί κι αυτό που σήμερα ονομάζουμε εφαρμοσμένο σοσιαλισμό, ξέρουμε όλοι πως ουσιαστικά είναι ένας κρατικός καπιταλισμός – με όλα τα γνωρίσματα του ιδιωτικού και με μόνη διαφορά στον ιδιοκτήτη. (Άλλαξε ο Μανωλιός!). Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, όταν ο σοσιαλισμός δεν είναι εφαρμόσιμος, γιατί δύσκολα συμβιβάζεται με την ανθρώπινη φύση!
  Ο άνθρωπος πονάει το έχει του, το βιος του, την περιουσία του. Ενδιαφέρεται για το κέρδος, την προβολή, τη διαφοροποίηση. Χαίρεται την ελευθερία του και απεχθάνεται να τον χρησιμοποιούν σαν άλογο του μαγγανοπήγαδου, στα πλαίσια μιας δήθεν «προγραμματισμένης» οικονομίας.
  Ίσως η πιο ανεδαφική φράση που γράφτηκε ποτέ (γεμάτη ηθικό μεγαλείο, αλλά για τούτο όχι λιγότερο ανεδαφική) είναι η γνωστή ρήση του Μαρξ: «από τον καθένα σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του».
  Κι έπειτα λέμε ουτοπικό το Χριστιανισμό!
  Αμ ετούτο; δεν είναι σαν να γυρίζεις κάθε μέρα το άλλο μάγουλο;
  Σοσιαλισμός & χριστιανισμός λοιπόν είναι οι φαιδρές εκείνες ιδεολογίκές ουτοπίες, φτιαγμένες από τους ανίκανους της εφευρετικότητας, της δημιουργικότητας, της παραγωγικότητας.
  Νομίζω πως ο καπιταλισμός είναι το μόνο σύστημα που οικονομικά εκφράζει τον άνθρωπο. Είναι ανθρώπινος (και καμιά φορά απάνθρωπος – και τούτο όμως από τον άνθρωπο έρχεται). Ο σοσιαλισμός είναι ξένος προς τον άνθρωπο.
  Είναι ένα θεωρητικό, «συνθετικό» κατασκεύασμα, που γεννήθηκε στα χαρτιά, όχι στην πιάτσα.
  Ο καπιταλισμός πρώτα υπήρξε και μετά περιγράφηκε – ο σοσιαλισμός, ως τώρα, μόνο περιγραφή είναι, ιδεοληψία, ονειρώξεις.
  Μπορεί να κάνει για τα μυρμήγκια και τις μέλισσες αλλά το αν κάνει για μας, δεν έχει ακόμη αποδειχθεί.
  Όπου εφαρμόστηκε όπως επίσης και ο χριστιανισμός είχε μόνο αίμα. Πολύ αίμα.
  Σήμερα ειδικά, θα πρέπει να είμαστε πολύ φειδωλοί στις «σοσιαληστικές» αναρτήσεις.
  Οφείλουμε να δούμε πιό καθαρά πως η εκμετάλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μιάς χώρας περνά στα χέρια των ολίγων, εκείνων δηλαδή των σκοτεινών μηχανισμών που υποόγεια θέλουν τον απόλυτο έλεγχο των πάντων, συμπεριλαμβανομένου και του πνευματικού δυναμικού μιάς χώρας.
  Δεν νοείται να παραμένουμε ακόμα ημιμαθείς.

  Εξάλλου δεν ξεχνάμε πως μπορεί ο καπιταλισμός να βασίζεται στη λογική της εκμετάλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο, αλλά δεν παραγνωρίζουμε πως ο σοσιαλισμόςείναι ακριβώς το αντίθετο.

 2. Ο/Η Κ. Κωσταντίνος λέει:

  Τι ειπε ο Βρετανος ηθοποιος Peter Ustinov ;
  » Οχι μονο εμεις οι Εβραιοι δωσαμε στον κοσμο τον Χριστο και τον Μαρξ , αλλα ειχαμε την πολυτελεια να μην ακολουθησουμε ουτε τον ενα ουτε τον αλλο.»
  ΕΜΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ;;;
  ΜΗΠΩΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ
  ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ;;;

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: