ΔΝΤ: «Εμείς κάναμε λάθος, αλλά εσείς θα πληρώσετε»!

imf_lies

 

Και δεύτερο μέλος του ΔΝΤ παραδεχεται το εγκληματικό λάθος που οδήγησε σε κώμα την ελληνική οικονομία, αλλά «από της απομακρύνσεως εκ του Ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», δηλαδή «Εμείς ξεκινήσαμε μια διαδικασία προσαρμογής, αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει μέχρι τέλους αυτά που έχει συμφωνήσει»!

Έτσι ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, μπορεί να παραδέχθηκε ότι η έκθεση Μπλανσάρ, που αποκαλύπτει τα εγκληματικά λάθη στο πρόγραμμα λιτότητας της χώρας μας που επέβαλαν στη χώρα μας, ισχύουν αλλά δεν αλλάζει η ουσία: Πρέπει να πληρώσουμε μέχρι τελευταίας δεκάρας το λάθος του ΔΝΤ.

Και το ερώτημα είναι πότε θα πληρώσουν για το έγκλημα αυτοί που μας έβαλαν στο ΔΝΤ (Γ.Παπανδρέου) και κατά πόσο οι διάδοχοί του ευθύνονται γιατί δεν μας έβγαλαν από αυτό τον φαύλο κύκλο του λάθους.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου ότι «στις 3 Ιανουαρίου, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ εξέδωσε έκθεση με τον Ντάνιελ Λι και, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, αυτό που έγραψε είναι ένα καταπληκτικό mea culpa» και ότι «η εφημερίδα Washington Post υποστήριξε ότι κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ αναγνώρισε ότι το Ταμείο τίναξε στον αέρα τις προβλέψεις του για την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, επειδή δεν κατανόησαν πλήρως πως οι προσπάθειες λιτότητας της κυβέρνησης θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη. Μπορείτε να μας πείτε τη θέση του ΔΝΤ, επειδή ο κ. Μπλανσάρ είναι ο κορυφαίος οικονομολόγος εδώ στο ΔΝΤ;», ο κ. Ράις απάντησε στο δημοσιογράφο ως εξής: «Έχετε δίκιο».

Τόνισε δε, ότι τόσο ο κ. Μπλανσάρ όσο και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχουν μιλήσει εκτενώς γι’ αυτό το θέμα.

«Πρέπει να πάμε πίσω το 2010, που όλοι ήταν πολύ αισιόδοξοι στις προβλέψεις τους για την ανάκαμψη της Ελλάδας, αλλά δεν είχαν συνυπολογίσει την επίπτωση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής στη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την πολιτική κρίση που επηρέασε την κατάσταση στην Ελλάδα και καθυστέρησε την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών» υπογράμμισε.

Ο κ. Ράις πρόσθεσε ότι «όταν έγιναν φανερές οι συνθήκες και ήταν διαφορετικές, εμείς κινηθήκαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής είναι μόνο μια συνιστώσα για το πως αναλύεται σε κάθε χώρα».

«Είναι πολύ υγιές πράγμα που το ΔΝΤ και ο Ολιβιέ Μπλανσάρ ήταν απολύτως διαφανείς για το πώς έγινε αυτό, για το συνολικό πλαίσιο, κι αυτή είναι η βάση που θέλουμε να προχωρήσουμε. Επομένως, ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής έχει προσαρμοστεί σε συνεχή βάση από το 2010» συμπλήρωσε.

Προαναγγέλοντας δε, την επιστροφή κλιμακίου της Τρόικας στην Αθήνα στα τέλη Φεβρουαρίου, ο κ. Ράις σημείωσε ότι «οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι τα μέσα Μαρτίου, για να εξετάσουν την πρόοδο όσον αφορά στην εφαρμογή των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών», λέγοντας παράλληλα ότι «οι ελληνικές αρχές είναι δεσμευμένες για την υλοποίησή τους».

Αυτό το τελευταίο είναι και όλη η ουσία. Το ότι αναγνωρίζουν ότι έκαναν λάθος δεν σημαίνει τίποτα, αφού επιμένουν να πληρώσει η Ελλάδα τις συνέπειες αυτού του λάθους…

Πηγή:  defencenet.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s