Οι διεθνείς νταβατζήδες επιτίθενται στους ντόπιους με όχημα τον ΣΥΡΙΖΑ

pod_1701_019_cmyk1358503391

Η επίμονη και εμπεριστατωμένη έρευνα που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις συμβάσεις έργων οδοποιίας εταιρειών συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα – όπως διαβεβαιώνουν κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, προκειμένου να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα του Δημοσίου να αναπροσαρμόσει τις λεόντειες εις βάρος του συμφωνίες. Στο επίκεντρο αυτών των ερευνών βρίσκονται οι συμβάσεις του Δημοσίου για την κατασκευή της Αττικής και της Ολυμπίας οδού. Όπως είπε στο «Π» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα του κόμματος για την ανάπτυξη και τις υποδομές Γιώργος Σταθάκης, αυτές οι υποθέσεις θα εξελιχθούν σε πολλά επεισόδια τους επόμενους μήνες… Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στην έρευνα που γίνεται και το υλικό που συγκεντρώνεται στοιχειοθετεί την άποψη του κόμματος» ότι το Δημόσιο επιβάλλεται να ζητήσει την αναθεώρηση των συμβάσεων.

Ο Γ. Σταθάκης, μιλώντας για την υπόθεση της Αττικής οδού την περασμένη Κυριακή στο «Πρώτο Θέμα», είχε υποστηρίξει: «Από τα στοιχεία που διαθέτουμε, έχει εκπληρωθεί η προβλεπόμενη, µε βάση τη σύμβαση για την κατασκευή και εκμετάλλευση του έργου από την κοινοπραξία, απόδοση της επένδυσης. Η κίνηση των οχημάτων ήταν ακριβώς διπλάσια από την αρχική πρόβλεψη, µε βάση την οποία έγινε η σύμβαση, οπότε η απόσβεση από τα 20 χρόνια, που είχε συμφωνηθεί, επιτεύχθηκε στα 10 χρόνια. Εντούτοις η σύμβαση δεν προβλέπει ρητά τι πρέπει να γίνει σε αυτήν την περίπτωση. Εμείς λέμε ότι πρέπει να γίνει καταγγελία της σύμβασης ή μια νέα συμφωνία µε τον παραχωρησιούχο προκειμένου τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ του Δημοσίου».

Ολυμπία… αθέτηση

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει την κατασκευάστρια εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα και για την πρακτική που ακολουθεί στη διαδικασία κατασκευής της Ολυμπίας οδού.
Η καταγγελία για «αθέτηση παραχωρησιούχου» από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε την Τρίτη με αφορμή απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Από την απάντηση προκύπτει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία του αυτοκινητοδρόμου Ολυμπία Οδός Α.Ε. έχει δαπανήσει για την έως τώρα κατασκευή του έργου 617 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχει εισπράξει από τα διόδια ποσό 618 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά έχει… σταματήσει τις εργασίες κατασκευής.

Λαβύρινθος με χρυσάφι

Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει αυτές τις υποθέσεις μέχρι τέλους και διαμηνύει ότι έχει συλλέξει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η προβλεπόμενη από τη σύμβαση απόδοση των επενδυτικών κεφαλαίων έχει επιτευχθεί και ο παραχωρησιούχος πρέπει να επιστρέψει την Αττική οδό στο κράτος, αντί να συνεχίζει να την εκμεταλλεύεται.

Στη βάση της επιχειρηματολογίας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η διαπίστωση του πρωτοφανούς τρόπου υπολογισμού των κεφαλαίων, που, όταν συγκεντρωθούν από την αξιοποίηση του έργου, αυτό επιστρέφει στο Δημόσιο. Στην παγκόσμια πρακτική αυτό υπολογίζεται επί των εισπράξεων. Στην προκειμένη περίπτωση (της Αττικής οδού) ο υπολογισμός γίνεται επί των κερδών, τα οποία, ωστόσο, είναι δύσκολο να υπολογιστούν.

Κι αυτό διότι, όπως έγραψε και το «Πρώτο Θέμα», «γύρω από την εταιρεία της Αττικής οδού έχει δομηθεί ένα πολυδαίδαλο, πολυπλόκαμο δίκτυο πέντε θυγατρικών εταιρειών του ομίλου Μπόμπολα, που έχει στόχο να “εξαφανίσει” ή να εμφανίσει μειωμένα τα υπέρογκα κέρδη του οδικού άξονα – από την απρόσμενα μεγάλη κίνηση που είχε απ’ όταν λειτούργησε – ώστε να παραταθεί ο χρόνος αξιοποίησής του από τον εργολάβο».

Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης στο «Π», το κόμμα του δεν έχει ακόμη αποφασίσει με ποιον τρόπο θα προωθήσει αυτές τις υποθέσεις. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εκμεταλλευτεί κάθε δυνατότητα που του προσφέρεται μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο προς την κυβέρνηση, αλλά και με τη στήριξη πρωτοβουλιών πολιτών ή τη διερεύνηση των υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη…

Μέγα το των εργολάβων κράτος

Στην Ελλάδα, συλλαμβάνεται όποιος χρωστάει στο Δημόσιο, εκτός αν είναι… μεγαλοεργολάβος, οπότε πληρώνεται και από πάνω!

Στην παραπάνω προφανή μεν, αλλά άκρως ενοχλητική, διαπίστωση καταλήγει ακόμη και το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, στο οποίο δραστηριοποιείται ως συντονιστής ο καρατομηθείς από τη Ν.Δ. βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος. Στην εν λόγω ανακοίνωση οι χριστιανοδημοκράτες σημειώνουν ότι «με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που πέρασε η τρικομματική κοινοπραξία, θα μπορεί να εξοφλείται εκείνος που χρωστά στη ΔΟΥ ή στα Ταμεία, ας μην είναι ενήμερος, αρκεί να είναι ΜΕΓΑλοεργολάβος»… Το θέμα – που περιέργως πέρασε στα «ψιλά» – αναδεικνύει ο Νικολόπουλος και με χθεσινή ερώτηση στο Κοινοβούλιο, στην οποία επισημαίνονται και τα παρακάτω:

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τις παραμονές των Χριστουγέννων, το υπουργείο Οικονομικών φρόντισε ώστε μέχρι το τέλος του 2012 να τακτοποιηθούν οι μεγαλοεργολάβοι, ακόμα και όταν αυτοί χρωστούν στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία ή ακόμα και στους εργαζόμενούς τους» σημειώνει ο Νικολόπουλος, ο οποίος μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά να μάθει ποιοι έσπευσαν και έκαναν χρήση, αφού είναι καθαρό πως μόλις ήρθε η πρώτη δόση από τους ξένους δανειστές, πάραυτα εμφανίστηκε και αυτή η «φωτογραφική», «παρά φύση», ρουσφετολογική διάταξη «ως έτοιμη από καιρό» υπέρ δύο, το πολύ τριών, «ΜΕΓΑλοεργολάβων».

Η απάντηση της Αττικής Οδού

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αττική Οδός χαρακτηρίζει ανακριβή και διαστρεβλωμένα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε σχέση με τη λειτουργία της εταιρείας. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι «η διατήρηση του τέλους διοδίου σε ποσοστό 30% χαμηλότερο από το ανώτατο διόδιο τέλος, που προβλέπεται στο άρθρο 50 του Ν. 2445/96, αποτελεί κοινωνική επιλογή της Αττικής Οδού, σε συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο». Όσον αφορά στα έσοδα του έργου, που ανέρχονται σε 219 εκατομμύρια ευρώ, επισημαίνει ότι «αποπληρώνονται δάνεια και τόκοι, ενώ 17 χρόνια μετά την έναρξη της Παραχώρησης  και 12 χρόνια μετά την τμηματική έναρξη λειτουργίας της Αττικής Οδού δεν έχει προκύψει μέχρι σήμερα καμία μερισματική ωφέλεια, ούτε ενός ευρώ, για τους μετόχους της Αττική Οδός Α.Ε.».

Η εταιρεία υποστηρίζει ακόμα ότι προβλέπεται η πρόωρη διακοπή της σύμβασης «αφού πρώτα αποπληρωθούν τα δάνεια και οι τόκοι των τραπεζών,  καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης και στη συνέχεια αποπληρωθούν στους μετόχους της Αττικής Οδού (Όμιλος Ελλάκτωρ, Όμιλος J&P, Τράπεζα Πειραιώς) τα ίδια κεφάλαια ύψους 174 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία επενδύθηκαν κατά την κατασκευαστική περίοδο (πριν από 15 χρόνια περίπου) και η σχετική τους απόδοση».

Πηγή: Το Ποντίκι

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: