Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει για το Brookings — Τι τους ανταπαντάει ο Δ. Καζάκης

Tsipras Brookings - Τσίπρας μπρουκινγκς

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις κατηγορίες του Δ. Καζάκη -ότι το Ινστιτούτο Brookings καλεί μόνο όσους εξυπηρετούν τα αμερικάνικα συμφέροντα- λέγοντας πως έχουν κληθεί εκεί και ηγέτες που ήταν ενάντια στα αμερικανικά συμφέροντα, δίνοντας τρία παραδείγματα.

Ακούστε τι απαντά ο Δ. Καζάκης.

Ενημέρωση 23/1/2013: Η απάντηση στον Δ. Καζάκη δεν προήλθε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από σχόλια του μπλόγκερ OMADEON σε τρίτο ιστολόγιο. Πλήρη ενημέρωση μπορείτε να βρείτε σε αυτή την ανάρτηση: http://omadeon.wordpress.com/2013/01/22/brookings-videos-on-greece/

15 Responses to Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει για το Brookings — Τι τους ανταπαντάει ο Δ. Καζάκης

 1. Ο/Η Omadeon λέει:

  Πότε και ΠΟΥ «απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ»?

  ΕΓΩ απάντησα. Και στηρίζω ΚΑΙ τον Καζάκη στα σωστά του…

 2. Ο/Η Omadeon λέει:

  Το θέμα δεν είναι «όποιος πήγε εκεί είναι πράκτορας».
  Το θέμα είναι ΑΝ έχει @ρχίδια πάει εκεί και τους… τρώει για μπρεκφαστ.

  Ο Τσίπρας δυστυχώς πήγε να τους… σερβίρει μπρεκφαστ.

  (πάλι καλά που… δεν ΕΓΙΝΕ μπρεκφαστ)! 🙂

 3. Ο/Η Omadeon λέει:

  Μόνο που… Δεν προήλθε η φήμη «από ένα ιστολόγιο OMADEON».

  Προήλθε από τα _σχόλια_ που έκανα (ως μπλόγκερ OMADEON) σε άλλο blog, φιλικό στον Καζάκή (όπως κι εγώ, αν και διαφωνώ σε κάποια πράματα και τον στηρίζω κριτικά, όχι ακριτά).

  Το ποστ που σας έδωσα ήταν μια ΠΡΩΤΗ απόπειρα σεμνής διόρθωσης κάποιων λαθών του Καζάκη. Δυστυχώς, πολύ πιθανώς λόγω υπέρογκης εργασίας που έχει αναλάβει, πίστεψε κάποιους άλλους που τον πληροφόρησαν λανθασμένα (κι όχι μόνο για μένα).

  Π.χ. είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αναληθή τα όσα είπε για τον Ρέζνικ, ότι «βραβεύτηκε μόνο μετά θάνατον» απ΄το Μπρούκιγκς. Σε πρόσφατο σχόλιό μου στο ποστ που λινκάρατε αποδεικνύω ότι ΔΕΝ ισχύει αυτό, όπως και άλλες φήμες που εξέλαβε ο ΚΑζάκης ως αληθείς.
  Στην πρώτη σελίδα του βιογραφικού του ο Ρέζνικ αναφέρει βραβείο από το Μπρούκιγκς το 1964, πολλά χρόνια ΠΡΙΝ πεθάνει, κλπ. κλπ.

  • Ο/Η epampatras λέει:

   Και πάλι σωστα 😉

   • Ο/Η Omadeon λέει:

    Η παραδοχή του λάθους δεν ειναι ντροπή για σωστούς ανθρώπους. ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ την εντιμότητα του Καζάκη και πιθανολογώ ότι… ΔΕΝ θα ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά όπου θέλουν να κάψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς… είναι πολύ ανθρώπινος, όπως και… εγώ. 🙂

 4. Ο/Η lina λέει:

  Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΧΩΡΑ..ΟΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΝΑΝΕ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ..

 5. Ο/Η Omadeon λέει:

  Ναι, αλλά πρέπει να μπείτε στο editor και να αλλάξετε ΚΑΙ τον τίτλο του ποστ, διότι εκτοξεύει χοντρή ανακρίβεια για τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ρόλο του «μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ».

  Οσον αφορά τα υπόλοιπα, κάθησα μέχρι αργά και κατάδειξα πολλά άλλα ΧΟΝΤΡΑ λάθη στο 2ο βίντεο… (δείτε σχετικό νέο σχόλιο).

  • Ο/Η epampatras λέει:

   Δεν είναι σωστό να αλλάξουμε τον τίτλο, γιατί ήδη έχει αναδημοσιευτεί και από άλλα μπλογκ. Νομίζω ότι η ενημέρωση που προσθέσαμε ξεδιαλύνει τις ανακρίβειες.

   Εξάλλου, νομίζω ότι το ζήτημα δεν είναι τόσο το ποιος το είπε -το οποίο ξεδιαλύνθηκε-, αλλά ο διάλογος που προέκυψε, και εν τέλει ποιος έχει δίκιο.

   • Ο/Η Omadeon λέει:

    Δεν είναι σωστό να αλλάξουμε τον τίτλο, γιατί ήδη έχει αναδημοσιευτεί και από άλλα μπλογκ.

    ΟΧΙ, αντίθετα… ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή έχει μεταδοθεί ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ πληροφορία σε πολλά άλλα μπλογκ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αλλαχτεί πανεπειγόντως ο τίτλος, έτσι ώστε να ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ η εξάπλωση του λάθους σε τόσα πολλά μπλογκ.

    Εδώ είναι ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, όχι… παίξε-γέλασε. Η λανθασμένη πληροφορία πρέπει πάντα να διορθώνεται, αλλοιώς μολύνει και εξαπλώνεται.

    Η διόρθωση λανθασμένου τίτλου ή κειμένου (με updates) είναι πάγια τακτική στα ήθη του διαδικτύου. Ουδεις πρέπει να νοιώθει… ασυνεπής επειδή άλλαξε κάτι, εφόσον π.χ. βάζει κάπου _και_ την πληροφορία του ΤΙ άλλαξε. Σε παρόμοια περίπτωση είχα βάλει στην πρώτη γραμμή κειμένου μου «ο τίτλος άλλαξε, ήταν το-και-το…»

    Πολύς κόσμος δεν διαβάζει τα σχόλια, ούτε καν όλο το κείμενο. ΠΑΡΑ πολύς κόσμος νομίζει ότι «απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Καζάκη», ενώ αυτό δεν έγινε ποτέ. Αν μάλιστα διαβάσει και τις διευκρινίσεις σας (που έγιναν βέβαια με ειλικρίνεια και με καλή πίστη)…παραπληροφορείται έμμεσα ότι… ανήκω στο μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. (το αντίθετο αυτού που ισχύει, αρνούμαι να ανήκω στον κομματικό μηχανισμό ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ κόμματος και δεν συμφωνώ με την επικρατούσα «γραμμη» του Σ. έτσι κι αλλοιώς).

    Δηλαδή ο τίτλος, άθελά σας βέβαια… περιέχει συκοφαντική ανακρίβεια εμπρηστική ΚΑΙ για μένα. Υπάρχουν άνθρωποι που άρχισαν να με τρολάρουν σαν «κομματόσκυλο του ΣΥΡΙΖΑ» ή «τρολ του ΣΥΡΙΖΑ», σε ένα περιβάλλον μεγάλης έχθρας προς το κόμμα αυτό, την οποία δεν είμαι διατεθειμένος να υποστώ….
    (ας αφήσουμε ότι παραπληροφορεί ΚΑΙ για το ΤΙ έκανε το ίδιο το κόμμα, το οποίου ΟΥΔΕΠΟΤΕ απάντησε στον Καζάκη ΣΑΝ κομματικός μηχανισμός ή εκπρόσωπός του, κλπ.)

   • Ο/Η epampatras λέει:

    Omadeon, το θέμα πιστεύω ότι δεν είναι ο τίτλος, αλλά το ότι ο Καζάκης στο ηχητικό αναφέρεται σε «κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

    Οπότε ό,τι και να βάλω εγώ στον τίτλο, ακόμα και «Ο Omadeon απαντάει στον Καζάκη» να γράψω, όταν έπειτα ακούσει κάποιος τον Καζάκη να αναφέρεται στους «κομματικούς γραφειοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ», θα συμπεράνει εύλογα ότι εσύ είσαι ο κομματικός γραφειοκράτης. Σφάλμα τεράστιο, αλλά είναι η δύναμη του συνειρμού.

    Θεωρώ ότι το θέμα πρέπει να λυθεί ανάμεσα σε εσένα και τον Δ. Καζάκη και να ξεκαθαριστεί αν όντως του μετέφεραν εσφαλμένα πληροφορίες ή όχι, καθώς και το ότι δεν έχεις καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά.

   • Ο/Η Omadeon λέει:

    Μάλλον έχεις δίκιο φίλε του ΕΠΑΜ Πάτρας…

    Οι καιροί μας καλούν σε δύσκολες ισορροπίες.

    Από τη δική μου πλευρά θεωρώ τη στάση σου απόλυτα έντιμη, ειλικρινέστατη ΚΑΙ ορθολογική.

    Πράγματι, το πρόβλημα είναι το βίντεο. Ακόμη κι αν το κατέβαζες εσύ, άλλωστε, υπάρχει και η λανθασμένη πληροφορία στο αρχικό βίντεο νο.73 της «Εκπομπής ΑΕ».

    Ας ελπίσουμε ότι το θέμα θα ξεκαθαριστεί με τον καλύτερο τρόπο. Δυστυχώς βέβαια με υποχρεώνει σε ΔΗΜΟΣΙΟ ξεκαθάρισμα εφ΄όλης της ύλης, εφόσον… ένας ακόμη «Λερναίος Μύθος του Διαδικτύου» γεννήθηκε και εξαπλώθηκε.

 6. Ο/Η manos λέει:

  “ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΖΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ TA ΛΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ.”
  ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ, ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΗΝ ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ……
  ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ….. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ……

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: