Η Λίστα Λαγκάρντ ήρθε στην Ελλάδα την άνοιξη του 2010- έγγραφο φωτιά

venizelosΈνα έγγραφο φωτιά φέρνει στο φως της δημοσιότητας το http://www.koutipandoras.gr , το οποίο δίνει νέα τροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Πρόκειται για επίσημο έγγραφο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο φέρει την υπογραφή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στο οποίο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι η λίστα Λαγκάρντ είχε έρθει στην Ελλάδα την άνοιξη του 2010.

Το έγγραφο απεστάλη στις 8/10/2012 προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και προκαλεί πολλά ερωτηματικά γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και το πώς χειρίστηκε η τότε κυβέρνηση το θέμα της λίστας.

Όπως είχε αποκαλύψει το ΗΟΤDOC σε προηγούμενα τεύχη, προκύπτει ένα χρονικό διάστημα κάποιων μηνών, από την άνοιξη του 2010 έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους που κανείς δε γνωρίζει σε ποια χέρια ήταν η λίστα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιωργος Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε στην κατάθεσή του ενώπιων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι παρέλαβε το CD με τα ονόματα των ελλήνων καταθετών τον Οκτώβριο του 2010. Λίγους μήνες πριν ο πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης εμφανίζεται να παρέλαβε, όπως δηλώνει ο ίδιος τη λίστα από τις γαλλικές αρχές και να την απέστειλε στην Ελλάδα.

Ωστόσο στην υπόθεση της παραλαβής ενεπλάκη ξαφνικά και το όνομα του πρώην πρέσβη και νυν συμβούλου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Ηλία Κλη. Το στέλεχος του ΣΔΟΕ, Θεόδωρος Φλωράτος ανέφερε το όνομα του κ. Κλη κατά την κατάθεσή του στους οικονομικούς εισαγγελείς ως το πρόσωπο που παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ το 2010.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται και στο οποίο κανείς μέχρι τώρα δεν έχει δώσει απαντήσεις, είναι το τι απέγινε η λίστα από την άνοιξη του 2010 μέχρι και τον Οκτώβριο που ο κ. Παπακωνσταντίνου την πήρε στα χέρια του. Μέχρι στιγμής όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν αποφύγει επιμελώς να δώσουν σαφείς απαντήσεις και ακριβείς ημερομηνίες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εργαστηριακή μελέτη που πραγματοποίησε πραγματογνώμονας στο USB για λογαριασμό του HOTDOC, το USB εμφανίζεται να έχει υποστεί επεξεργασία στις 4 και 5 Αυγούστου του 2010. Ποιος είχε όμως τότε τη λίστα στα χέρια του είναι κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει απαντηθεί.

Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με το έγγραφο φωτιά, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ομολογεί ότι η λίστα είχε έρθει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης την άνοιξη του 2010. Επομένως θα πρέπει να απαντηθεί ποιος παρέλαβε τη λίστα για λογαριασμό των ελληνικών αρχών και ποιος την κράτησε στο συρτάρι του μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010.

Διαβάστε το έγγραφο φωτιά:

eggrafo

Πηγή: Το Κουτί της Πανδώρας

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: