Κατοχικές δυνάμεις και δακρυγόνα έξω από την υπό κατάργηση ΔΟΥ Βέροιας (Βίντεο)

dakrygona

Σοβαρότατα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στην εφορία Νάουσας όταν μαθεύτηκε το γεγονός πως ήδη φορτώνονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές για την μεταφορά τους στη ΔΟΥ Βέροιας.

Αγανακτισμένοι πολίτες προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας για να παρεμποδίσουν την μεταφορά. Η αστυνομία έβαλε μπροστά τις ασπίδες, δημιουργώντας  κομφούζιο, έριξε σπρέι, η μάχη συνεχίστηκε σώμα με σώμα και στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνο, με αποτέλεσμα π0ολύς κόσμος να έχει σοβαρότατα προβλήματα με τα μάτια καθώς και πολλοί ηλικιωμένοι από τα διπλανά καφενεία. Ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, φώναζε πως η ΔΟΥ δεν θα κλείσει και έλεγε όχι στα δακρυγόνα.

Η ρήξη πολιτών – αστυνομίας συνεχίστηκε για 15’ όταν η δεύτερη έληξε τα επεισόδια.

Υπήρξε περιστατικό που κάποιοι αγανακτισμένοι πολίτες προσπάθησαν να ρίξουν κάδους στις αστυνομικές δυνάμεις ενώ ένας πολίτης φώναζε με τη ντουντούκα «η χούντα δεν τελείωσε το ‘73».

Ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, διαμαρτυρήθηκε στον Διοικητή της Αστυνομικής Δ/νσης Ημαθίας για το περιστατικό.

Τελικά αποτράπηκε η μεταφορά των αρχείων, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται η έλευση φορτηγών (σήμερα ή αύριο Τετάρτη)για την μεταφορά των υπολογιστών και των γραφείων.

Τι συνέβη

Η κινητοποίηση, η οποία αποφασίστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, γύρω στις 7.30. Παρόντες ήταν επίσης μέλη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας με τον πρόεδρο Σάκη Τσίτση, ενώ σταδιακά έφθασαν έξω από την εφορία και πολίτες του Δήμου.

Ενώ είχε αποκλεισθεί η κεντρική είσοδος του κτρίου, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ, υπήρξε η πληροφορία πως αγροτικό όχημα θα μετέφερε γραφική ύλη και αρχεία από την πισω είσοδο. Εκεί τα ΜΑΤ είχαν κλείσει τη διέλευση  πρός τους πολίτες. Τελικά, ο Δήμαρχος δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γκαρνέτας και μέλη του Εργατικού Κέντρου , κατάφεραν να εισέλθουν στην πίσω είσοδο την ώρα που το αγροτικό όχημα με έξι άτομα κατέβαζαν κλούβες στις οποίες θα μετέφεραν τα έγγραφα.

Υπήρξε ένταση, με τον Δήμαρχο Νάουσας να ζητά επίμονα να σταματήσει η μεταφορά, ενώ παρενέβη και ο Αστυνομιικός Διευθυντής Ημαθίας κ. Μπαντουβάκης. Ο κ. Γκαρνέντας μάλιστα έκανε καταγγελία στο ΙΚΑ για μαύρη εργασία των υπαλλήλων που θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των αρχείων. Ο υπεύθυνος της μεταφοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησε να ασφαλισει μέσω λογιστή της Νάουσας για μια ημέρα τρείς εργαζόμενους, για να καταφέρει να κάνει τη μεταφορά, δεν τα κατάφερε όμως και τελικά αποχώρησε.

Πάντως, ο αποκλεισμός της εφορίας συνεχίζεται καθώς υπάρχουν φόβοι πως θα έρθουν φορτηγά για να μεταφέρουν τους υπολογιστές σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη.

Τουλάχιστον 100 αστυνομικοί έχουν αποκλείσει από τις 7 το πρωί όλους τους δρόμους περιμετρικά του κτιρίου της εφορίας καθώς το φορτηγό φόρτωνε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την μεταφορά τους στην εφορία της Βέροιας, απομακρύνοντας έτσι την ελπίδα για αναστολή της απόφασης.

Αυτή τη στιγμή, εξακολουθεί να υπάρχει ένταση, η αστυνομία έχει δημιουργήσει επιπλέον κλοιούς, ενώ μαζεύεται ήδη και άλλος κόσμος.

dakrigona 1

dakrigona 2

dakrigona 3

dakrigona 5

dakrigona 6

dakrigona 7

dakrigona 8

eforia mat 14-1 1

Πηγή: Νάουσα News

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s