Κάλεσμα της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.Πα.Μ.

logo epam big banner

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.), συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και του συντονιστικού φορέων Σταγείρων – Ακάνθου ενάντια στη καταστροφή της Χαλκιδικής στο όνομα μιας δήθεν «ανάπτυξης» και μόνο για τον πλουτισμό ολίγων σε βάρος ολόκληρου του τόπου και των κατοίκων του.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συντονιστικού: «Η επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. των Μπόμπολα και Κούτρα και της καναδικής Eldorado Gold Corp., στη Χαλκιδική επιφυλάσσουν μόνο καταστροφή καθώς προχωρούν. Καταστροφή των δασικών οικοσυστημάτων, ρύπανση του υδροφορέα, της ατμόσφαιρας και του εδάφους, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, εξαφάνιση των ήπιων οικονομικών δραστηριοτήτων και της προοπτικής αειφόρου ανάπτυξης, διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, υποθήκευση του μέλλοντος και των επερχόμενων γενεών.

Όλα αυτά στο βωμό του κέρδους μεγαλοεργολάβων και πολυεθνικών, κατά παράβαση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Όλα αυτά στο όνομα της “ανάπτυξης” και των μεγάλων επενδύσεων που αποφέρουν ασύλληπτα κέρδη σε λίγους και επιβαρύνουν τους πολλούς με το κόστος.»

Για το λόγο αυτό συμμεριζόμενοι την αγωνία των κατοίκων της περιοχής, που είναι και αγωνία δική μας και κάθε πατριώτη και δημοκράτη πολίτη αυτής της χώρας, συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο συλλαλητήριο, που διοργανώνει το συντονιστικό των φορέων της Χαλκιδικής στην Αθήνα.

Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Ε.Πα.Μ. να δώσουν το παρόν το Σάββατο 12 Γενάρη 2013 στις 11 το πρωί στα Προπύλαια, για να δηλώσουμε όλοι μαζί για μια ακόμα φορά, ότι δε θα αφήσουμε κανένα κομμάτι αυτής της γης και τη Χαλκιδική στα νύχια των χρυσοθήρων και κάθε τυχάρπαστου κερδοσκόπου.

Προειδοποιούμε τα φερέφωνα του καθεστώτος της κατοχής, ότι καμία λίστα και καμία «Βίλα Αμαλίας» δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσει το Λαό από τον Αγώνα του για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ

10 Ιανουαρίου 2013

η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: