Λαπαβίτσας – Καλύβας: Άλλα λέμε στον λαό κι άλλα κάνουμε

panepistimio-kritis

Στ. Καλύβας — Κ. Λαπαβίτσας υποψήφιοι για εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Στην αρχή έτριβα τα μάτια μου: Ο Κώστας Λαπαβίτσας, αξιόλογος οικονομολόγος, υποστηρικτής μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος σαν εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης! Με την υποψηφιότητά του να φιγουράρει δίπλα σ’ αυτήν του γνωστού απολογητή των Ταγμάτων Ασφαλείας ιστορικού Στάθη Καλύβα

Απίστευτο! Την ώρα που επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται πως έχει θέση κατά του νόμου 4009 και των Συμβουλίων Διοίκησης.

Παρά τις μάχες που έχει δώσει το φοιτητικό κίνημα, τόσο  συνολικά κατά του Νόμου Πλαίσιο της Διαμαντοπούλου, όσο και κατά των Συμβουλίων Διοίκησης που θα συγκεντρώνουν όλες τις διοικητικές, οικονομικές και ακαδημαϊκές αρμοδιότητες ασκώντας εξουσία στα πρότυπα των ξένων πανεπιστημίων, αποτελώντας το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της αγοράς μέσα στο πανεπιστήμιο.

Ο νόμος 4009 μετατρέπει την έρευνα, μία από τις βασικές λειτουργίες του πανεπιστημίου, σε πηγή χρηματοδότησης για το πανεπιστήμιο. Υπό το καθεστώς  της οικονομικής ασφυξίας αυτή θα δένεται ολοένα και περισσότερο με τις ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου.

Με λίγα λόγια, με τη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης επιχειρείται η διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, βαθαίνοντας τα επιχειρηματικά-ανταποδοτικά κριτήρια στη λειτουργία της.

Αδυνατώντας να πιστέψω κάτι τόσο εξώφθαλμα παράδοξο, έψαξα στα βιογραφικά των υποψηφίων για να αποκλείσω την περίπτωση της συνωνυμίας. Το αποτέλεσμα, δυστυχώς, μπορείτε να το δείτε κι εσείς εδώ.

Το γεγονός ότι ο Κ. Λαπαβίτσας τελικά δεν εξελέγη, δεν αλλάζει βέβαια σε τίποτα το πρόβλημα με την υποψηφιότητά του.

Το δρόμο τον είχε ανοίξει ο βουλευτής και υπεύθυνος τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης. Κατέδειξε έτσι με το παράδειγμά του, ότι στα κόμματα που προαλείφονται για κυβερνητικούς διαχειριστικούς ρόλους σημασία δεν έχουν τα προγράμματα και οι διακηρυγμένες πολιτικές θέσεις. Κουμάντο κάνουν οι έχοντες την «έξωθεν καλή μαρτυρία» και την «σφραγίδα της δωρεάς» εκ των στελεχών τους, τον τόνο τον δίνουν οι διάττοντες αστέρες, ενώ μέλη και αγωνιστές της βάσης παρακολουθούν με το στόμα ανοιχτό…

Του αναγνώστη του μπλογκ μας Δ. Μ.
Πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: