Αποφασίζομεν και διατάσσομεν· Το ΠΑΣΟΚ θα λάβει τριπλάσιαν κρατικήν επιχορήγησην

xounta

Παρόλο που το 2012 ήταν η χρονιά που οι πολίτες ψήφισαν δύο συνεχόμενες φορές για τη σύνθεση του κοινοβουλίου και ο εκλογικός χάρτης έχει αλλάξει ριζικά το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε η ετήσια τακτική χρηματοδότηση των κομμάτων να δοθεί με βάση τα ποσοστά που είχαν το… 2009!

Αποτέλεσμα αυτής της παράλογης λογικής είναι το ΠΑΣΟΚ να λάβει τη μερίδα του λέοντος της χρηματοδότησης, περίπου 40%, ενώ στις εκλογές του Ιουνίου έχει λάβει 12% και δημοκοπικά είναι βρίσκεται σε μονοψήφια ποσοστά.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα κατανέμεται στα πολιτικά κόμματα η τρίτη δόση, για το 2012, ύψους 7.720.000 ευρώ στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης τους που εξυπηρετεί την οικονομική τους ενίσχυση αλλά και επιμορφωτικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Στην απόφαση σημειώνεται, ότι η χρηματοδότηση «προκύπτει από το ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν τα πολιτικά κόμματα, που συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκλογές του έτους 2009» και το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 3.107.705 ευρώ, η ΝΔ 2.429.469 ευρώ, το ΚΚΕ 746.737 ευρώ, ο ΛΑΟΣ 622.748 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 556.005 ευρώ και οι Οικολόγοι – Πράσινοι 257.333 ευρώ.

Πηγή: Το Κουτί της Πανδώρας

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: