Τα ψέμματα του Κασιμάτη και η «περιέργη» άγνοια του Reuters

2

Ο Κασιμάτης ψεύδεται, στο REUTERS είναι άσχετοι και o Μποτόπουλος σε ρόλο «γλάστρας» …

Του Νίκου Πάσχου

Ή πουλάνε τρελίτσα όλοι μαζί ή κάτι άλλο συμβαίνει.

Μήπως τελικά είναι σημεία των καιρών που δείχνουν την πραγματική τους γύμνια, που ξεπερνά ακόμη και αυτή της παρακμής του Βυζαντίου; Ας τα δούμε ένα ένα.

Το πρακτορείο ισχυρίζεται ότι

Το Reuters έχει εντοπίσει τουλάχιστον εννέα υπαλλήλους σε γραφεία τύπου χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που επίσης γράφουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι «διπλό καπελάδες» περιλαμβάνουν τον Αλέξανδρο Κασιμάτη, έναν οικονομικό δημοσιογράφο σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο οποίος επίσης εργάζεται ως επικεφαλής δημοσίων σχέσεων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το Ρόιτερς δεν μπόρεσε να βρει άρθρα από τον κ. Κασιματη, στα οποία να αναφέρει την θέση που έχει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Τα άρθρα του αναφέρονται σε εταιρίες αλλά όχι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πού έψαξε το Reuters; Όταν ο Κασιμάτης υπέγραφε στο ΒΗΜΑ «Κατά κύματα τα νέα μέτρα για τη Σοφοκλέους — Τι σχεδιάζει τώρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς» πού αναφερόταν; Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Μάλτας;

Είναι δυνατόν στο Reuters να υπογράφονται ρεπορτάζ από τον Stephen Grey  (έχει μόνο παγκόσμιες αποκλειστικότητες στο παλμαρέ του) και να μας λένε ότι δεν βρήκαν κείμενα του Κασιμάτη για την Ε.Κ.; Τόση ασχετοσύνη;

Ο κυριος Κασιμάτης απάντησε στο Reuters λέγοντας

«Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος. Η Ένωση Δημοσιογράφων επιτρέπει στα μέλη της να εργάζονται σε γραφεία Τύπου με την προϋπόθεση ότι δεν καλύπτουν το ρεπορτάζ που αφορά το πεδίο στο οποίο δραστηριοποιείται το γραφείο τύπου».

Κύριε Κασιμάτη γιατί ψεύδεσαι; Επιτρέπεται μετά από τέτοια καριέρα και στην ηλικία σου να λες ψέματα; Αντί να υποστηρίξεις την παράλληλη εργασία σου και να δηλώσεις δυνατά ότι «είμαι επαγγελματίας και αυτό αναδεικνύεται μέσα από τα κείμενα μου» καταντάς ένα κακομαθημένο παιδάκι που το πιάνει στο στόμα του ένα blog;

Κύριε Μποτόπουλε πώς εννοείς εσύ το σύννομο; Ως «γλάστρα» έπρεπε να φανεί ο ρόλος σου στην Ε.Κ. αλλά επί της ουσίας;

Σε email του προς το Ρόιτερς, ο Κώστας Μποτόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δήλωσε πως οι δύο δουλειές του Κασιμάτη ήταν συμβατές.

Υ.Γ. Υπάρχουν πολλά ενυπόγραφα κείμενα που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στην Ε.Κ. με υπογραφή Κασιμάτη. Κάποια στιγμή, τώρα δεν είναι η κατάλληλη, θα αποκαλύψω πως «Εις δόξαν της Μεγάλης Επιτροπής» ο κύριος Κασιμάτης είναι ο μακροβιότερος στην θέση του παγκοσμίως !

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: