Πώς βγαίνουν 500 εκατομμύρια σε μία νύχτα από τους κερδοσκόπους

Loeb, founder of Third Point LLC, participates in a panel discussion during the Skybridge Alternatives Conference in Las Vegas

Σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, ένα από τα γνωστότερα hedge funds στον πλανήτη κατάφερε να αποκομίσει κέρδος 500 εκατομμυρίων δολαρίων στοιχηματίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

Πρόκειται για το hedge fund «Third Point» επικεφαλής του οποίου είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Dan Loeb.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times ο Dan Loeb συμμετείχε με 1 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά ελληνικών ομολόγων στην τιμή των 17 cent μερικούς μήνες πριν την επαναγορά του χρέους και κατάφερε κατόπιν να πουλήσει στην τιμή των 34 cent αποκομίζοντας τεράστια κέρδη ενώ φαίνεται να έχει ακόμη στην κατοχή του σημαντικό μερίδιο ομολόγων εκτιμώντας ότι υπάρχει πιθανότητα επιπλέον αύξησης της τιμής των ελληνικών ομολόγων.

Σημειώνεται πως ο 51χρονος Νταν Λόεμπ θεωρείται ως ένας από τους πιο πετυχημένους hedge fund managers των ΗΠΑ. Το Third Point είναι σημαντικά ενεργό στην ευρωπαϊκή αγορά τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, μετά τα κέρδη που του επέφεραν οι επενδύσεις του στα πορτογαλικά ομόλογα, στις αρχές του 2012.

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: