Η αντικειμενικότητα ενός μνημονιακού καθηγητή, κατηγορούμενου για απάτη

kollintzas κολλίντζας

Ο καθηγητής Οικονομικών κ. Κολλίντζας αφού φιλοξενήθηκε αφειδώς στα τηλεοπτικά πάνελ, όπου παρουσίασε τις μνημονικές του θέσεις και τις ρηξικέλευθες προτάσεις του για τη σωτηρία της χώρας, πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού αφού κρίθηκε προφυλακιστέος για το σκάνδαλο της Proton Bank.

Ο Τρύφωνας Κολλίντζας είναι κατηγορούμενος για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, για υπεξαίρεση, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ο κ. Κολλίντζας παραιτήθηκε από την Τράπεζα Αττικής για να αναλάβει στην Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μια καίρια θέση που σχετίζεται με την επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος και στο πόρισμα του ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης αναφέρει ότι «αποδυναμώνει τις επιτροπές Εσωτερικού Ελέγχου, εξαπατά τα μη εκτελεστικά στελέχη της τράπεζας και, το κυριότερο, εξαναγκάζει στενούς συνεργάτες του να αποκρύπτουν ακόμη και έγγραφα της Τραπέζης της Ελλάδος».

Είναι σίγουρο ότι πλέον οι τηλεθεατές του κ. Κολλίντζα θα δουν με διαφορετικό πρίσμα τις «αντικειμενικές» του προτάσεις για την ελληνική οικονομία. Πόσο αντικειμενικά αμερόληπτη και επιστημονική μπορεί να είναι η γνώμη ενός καθηγητή Οικονομικών όταν ταυτόχρονα έχει επιτελική θέση στον τραπεζικό τομέα; Πόσο «υποκριτικές» μπορούν να αξιολογηθούν εκ των υστέρων οι τοποθετήσεις του καθηγητή για τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα;

Ο Τρύφων Κολλίντζας που είχε διατελέσει στο παρελθόν και σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα να προπαγανδίζει τις μνημονιακές του θέσεις.

Πηγή: Το Κουτί της Πανδώρας

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: