Η απάτη με το νέο νόμο για τα καυσόξυλα

ImageΔιατυμπανίζεται στα ΜΜΕ (Έντυπα και Ηλεκτρονικά) ότι ο νέος αγορανομικός νόμος για την πώληση των καυσόξυλων, είναι υπέρ του καταναλωτή, ΕΙΝΑΙ?

Ας δούμε τι ισχύει:
Καταναλωτής αγοράζει σήμερα 1 τόνο προς 130,00€. Πληρώνει δηλαδή 130,00€ στον έμπορο.

Πως διασφαλίζεται το βάρος θα σκεφτεί κάποιος?

Απλά όταν παραγγέλνεις στον μανάβη του λες θέλω 1 κιλό λεμόνια ο μανάβης σου βάζει στην ζυγαριά 1 κιλό λεμόνια αυτό το βλέπεις με τα μάτια σου εάν η ζυγαριά για να κλέβει ζυγαριά λίγο δύσκολο αλλά αυτά τα ελέγχει η αγορανομία πυκνά συχνά. Επιπρόσθετα η πλειονότητα των εμπόρων καυσόξυλων δεν διαθέτουν δικές τους ζυγαριές αλλά ζυγίζουν σε ιδιωτικές, που σημαίνει απλά ότι απλά ο ιδιοκτήτης της ζυγαριάς δεν έχει λόγω να κλέψει διότι το δικό του το κεφαλάκι παίζεται.
Εάν είναι βρεγμένα όπως λένε μερικοί έξυπνοι με νερό τους παραπέμπω στην έρευνα της εφημερίδος ΤΟ ΒΗΜΑ για να δούνε τι ισχύει μετά από έρευνα (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=479048).

Τι θα ισχύσει.

Ας υποθέσουμε ότι 1 τόνος έχει ως όγκο 2 κυβικά. Παραγγέλνουμε 2 κυβικά (1 τόνο) έρχεται σπίτι μας ο έμπορας και μας παραδίδει 2 παλέτα ή 2 BIG BAG (Μεγάλος σάκος) τα οποία τα μετράμε και είναι όντως 2 κυβικά, άρα σκεφτόμαστε είμαστε καλά δεν μας κλέψανε, εγώ έκανα ένα πείραμα προ ημερών σε 1 παλέτα με όγκο 1 κυβικό χώρεσα από 370 κιλά μέχρι 487 κιλά (χωρίς την παλέτα).

Το υπουργείο τονίζει καλά στοιβαγμένα δηλαδή τι θα κάνει ο έμπορας θα τετραγωνίσει τα καυσόξυλα ή μήπως ο καταναλωτής θα ανοίξει την παλέτα να δει πως είναι το εσωτερικό στοίβαγμα?

Η αύξηση της τιμής με το νέο μέτρο.

Η τιμή στην παρούσα φάση είναι (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΤΙΜΕΣ):

15,00€/παλέτα στοίβαγμα
10,00€/ αγορά παλέτας ή σάκων για 1 τόνου

Άρα με σημερινά δεδομένα αγοράζεις 130,00€/τόνο, εάν είναι βρεγμένα με νερό τους λες δεν τα θέλω και φύγε, εάν είναι φρέσκα όταν πας και τα βλέπεις δεν τα παραγγέλνεις, απλά

Με το νέο νόμο
130,00€+15,00€+10,00€=155,00€/τόνος ή τα 2 κυβικά.

Ο νέος νόμος ποιόν ακριβώς είπαμε ότι στηρίζει?

Υ.Γ Για τους ‘’έξυπνους’’ δεν είμαι ΕΜΠΟΡΑΣ δουλεύω σε έμπορα σαν οδηγός και με το καυσόξυλο ζεσταίνω οικονομικά την οικογένεια μου εδώ και 3 χρόνια. Τώρα μήπως επειδή εξισώθηκε ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και εξαφανίστηκαν οι παραγγελίες άρα και τα υπέρογκα έσοδα από τον ΦΠΑ που επιδίωκε η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να ακριβύνει τα πάντα υπό τον μανδύα ΕΜΕΙΣ θέλουμε να προστατέψουμε τους πολίτες.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s